Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

60 Soal Adjective Order Beserta Jawaban

Soal Pilihan Ganda Adjective Order dan Jawaban

1. The Killers are...band.
A. an American popular
B. a popular American
C. black big
D. big black

Jawaban:  
B. a popular American


2. He wore his ... hat to the party.
A. black big
B. big black
C. a new exciting
D. an exciting new

Jawaban:   
B. big black  


3. This is ... development!
A. a new exciting
B. an exciting new
C. old wooden
D. wooden old

Jawaban:   
A. a new exciting  


4. She sold the...chairs at a yard sale.
A. old wooden
B. wooden old
C. an old fat
D. a fat old

Jawaban:  
A. old wooden  


5. He called me...man!
A. an old fat
B. a fat old
C. old wooden
D. wooden old

Jawaban:   
B. A fat old
  

6. He was wearing a... shirt.
A. dirty old flannel
B. flannel old dirty
C. old dirty flannel
D. plastic big blue

Jawaban:   
A. Dirty old flannel  


7. Pass me the ...cups.
A. plastic big blue
B. big blue plastic
C. big plastic blue
D. old dirty flannel

Jawaban:
B. Big blue plastic
  

8. All the girls fell in love with the ... teacher.
A. handsome new American
B. American new handsome
C. new handsome American
D. an old German blue

Jawaban:
A. Handsome new American
  

9. I used to drive ... car.
A. a blue old German
B. an old German blue
C. an old blue German
D. beautiful young Greek

Jawaban:   
C. An old blue German  


10. He recently married a ... woman.
A. young beautiful Greek
B. beautiful young Greek
C. beautiful Greek young
D. wonderful Italian new

Jawaban:  
B. Beautiful young Greek


11. This is a ... movie.
A. new Italian wonderful
B. wonderful Italian new
C. wonderful new Italian
D. slim Brazilian beautiful

Jawaban:  
C. Wonderful new Italian


12. She is a ... supermodel.
A. beautiful slim Brazilian
B. Brazilian beautiful slim
C. slim Brazilian beautiful
D. large blue metal

Jawaban:  
A. Beautiful slim Brazilian


13. I’m buying a …
A. New cheap European car
B. European cheap new car
C. European new cheap car
D. Cheap new European car

Jawaban:  
D. Cheap new European car


14. She told me not to forget to return her …
A. Red sleeping warm bag
B. Warm sleeping red bag
C. Red warm sleeping bag
D. Warm red sleeping bag

Jawaban:  
D. Warm red sleeping bag


15. The … will be adopted tomorrow.
A. Funny grey fat cat
B. Funny fat grey cat
C. Grey funny fat cat
D. Fat funny grey cat

Jawaban:  
B. Funny fat grey cat

Soal Pilgan Adjective Order Lengkap Jawaban


16. He has read your …
A. Ancient Roman thick book
B. Thick ancient Roman book
C. Roman thick ancient book
D. Ancient thick Roman book

Jawaban:  
B. Thick ancient Roman book


17. The man who lives on the 4th floor of the … apartment building is my colleague.
A. Hexagonal small beautiful
B. Small beautiful hexagonal
C. Beautiful hexagonal small
D. Beautiful small hexagonal

Jawaban:  
D. Beautiful small hexagonal


18. We used to have lunch on this … every day.
A. Wooden round black table
B. Round black wooden table
C. Wooden black round table
D. Black round wooden table

Jawaban: 
B. Round black wooden table
 

19. The house is...
A. large and white
B. white and large
C. large white
D. White

Jawaban:  
A. Large and white


20. They live in a... house.
A. large and white
B. white and large
C. large white
D. large

Jawaban:  
C. Large white


21. Which sentence uses the correct order of adjectives?
A. I’d like three good reasons why you don’t like spinach
B. I’d like a good three reasons why you don’t like spinach.
C. I’d like good reasons three why you don’t like spinach.
D. I’d like reasons three why you don’t like spinach.

Jawaban:  
A. I’d like three good reasons why you don’t like spinach


22. Which sentence uses the correct order of adjectives?
A. I like that really big red old antique tractor in the museum
B. I like that really big old red antique tractor in the museum
C. I like that old, red, really big antique tractor in the museum.
D. I like that really big antique tractor in the museum

Jawaban:  
B. I like that really big old red antique tractor in the museum


23. Which sentence uses the correct order of adjectives?
A. My brother rode a beautiful big black Friesian horse in the parade.
B. My brother rode a beautiful Friesian big black horse in the parade.
C. My brother rode a big, black, beautiful Friesian horse in the parade
D. My brother rode a Friesian horse in the parade.

Jawaban:  
A. My brother rode a beautiful big black Friesian horse in the parade.


24. My grandmother lives in the... house on the corner
A. little blue, green and white
B. little blue and green and white
C. little, blue, green, and white
D. little, blue

Jawaban:  
B. Little blue and green and white


25. My dad was thrilled with his gift of... bowties for his clown act.
A. three squirting new nice big polka-dotted
B. three polka-dotted nice new squirting
C. three nice big new polka-dotted squirting
D. three polka-dotted

Jawaban:  
C. Three nice big new polka-dotted squirting


26. Please put the marbles into that ... box.
A. round little old red
B. little old round red
C. little old red round
D. little old

Jawaban:  
B. Little old round red


27. I was surprised to receive a ... puppy for my birthday.
A. little, cute, eight-week-old golden retriever
B. cute eight-week-old little golden retriever
C. cute little eight-week-old golden retriever
D. little, cute, eight-week-old

Jawaban:  
C. Cute little eight-week-old golden retriever


28. Our work uniform consists of black pants, black shoes, and a ... shirt.
A. yellow baggy big polo
B. big baggy yellow polo
C. baggy yellow big polo
D. yellow baggy

Jawaban:  
B. Big baggy yellow polo


29. I’ve been spending a lot of time in antique shops looking for the perfect... clock.
A. little silver Italian cuckoo
B. little Italian silver cuckoo
C. silver little Italian cuckoo
D. Italian cuckoo

Jawaban:  
A. Little silver Italian cuckoo


30. John was given ... by his sister
A. strange old French paintings
B. an adorable little black kitten
C. an enormous red and yellow umbrella
D. a picturesque old house built

Jawaban:  
B. An adorable little black kitten


31. It started to rain so I opened ...
A. strange old French paintings
B. an adorable little black kitten
C. an enormous red and yellow umbrella
D. a picturesque old house built

Jawaban:  
C. An enormous red and yellow umbrella


32. I came into ... in 1860
A. strange old French paintings
B. an adorable little black kitten
C. an enormous red and yellow umbrella
D. a picturesque old house built

Jawaban:
D. A picturesque old house built
  

33. .... was parked opposite my house
A. strange old French paintings
B. a shiny new Italian sports car
C. an enormous red and yellow umbrella
D. a picturesque old house built

Jawaban:  
B. A shiny new Italian sports car


34. Hans is a ... architect.
A. successful German
B. German successful
C. square interesting
D. interesting square

Jawaban:  
A. Successful German


35. The sculpture has an ... shape.
A. square interesting
B. interesting square
C. expensive designer
D. designer expensive

Jawaban:  
A. Square interesting


36. She only wears ... clothes.
A. expensive designer
B. designer expensive
C. wool Italian
D. Italian wool

Jawaban:  
A. Expensive designer


37. Tony is the....boy in school
A. Handsome
B. Handsomest
C. Most handsome
D. More handsome

Jawaban:  
C. Most handsome


38. Donna is as ... as Oliver
A. Cuter
B. Cutest
C. More cuter
D. Cute

Jawaban:  
D. Cute

39. Jake is ... than Tommy
A. Worst
B. Bad
C. Worse
D. More bad

Jawaban:  
C. Worse


40. Jim is the ... person in the whole town.
A. Ugliest
B. Most ugly
C. Uglier
D. More ugly

Jawaban:  
A. Ugliest


41. Matthew is as ... as Ken
A. Best
B. Good
C. Gooder
D. More good

Jawaban:  
B. Good


42. Which sentence uses the correct order of adjectives?
A. Our grandparents drive a motorhome with black and white stripes
B. Our grandparents drive a motorhome with black with white stripes.
C. Our grandparents drive a motorhome with black, white stripes
D. Our grandparents drive a motorhome with black stripes.

Jawaban:  
A. Our grandparents drive a motorhome with black and white stripes


43. Which sentence uses the correct order of adjectives?
A. During my college years, I wore a red, white and black big hat to sporting events.
B. During my college years, I wore a big red, white and black hat to sporting events.
C. During my college years, I wore a big red white and black, hat to sporting events.
D. During my college years, I wore a big red hat to sporting events.

Jawaban:  
B. During my college years, I wore a big red, white and black hat to sporting events.


44. At home there is ... in the dining room.
A. a beautiful square wooden table
B. an unusual gold ring
C. a nice new woollen pullover
D. an interesting old American movie

Jawaban:  
A. A beautiful square wooden table


45. I was offered ... by my husband.
A. a beautiful square wooden table
B. an unusual gold ring
C. a nice new woollen pullover
D. an interesting old American movie

Jawaban:
B. An unusual gold ring
  

Pertanyaan Adjective Order & Kunci Jawaban


46. My grandmother has knitted ... for me.
A. a beautiful square wooden table
B. an unusual gold ring
C. a nice new woollen pullover
D. an interesting old American movie

Jawaban:  
C. A nice new woollen pullover


47. I saw ... with friends at home.
a. a beautiful square wooden table
b. an unusual gold ring
c. a nice new woollen pullover
d. an interesting old American movie

Jawaban:  
D. An interesting old American movie


48. It may rain ! There are ... floating in the air.
A. big black clouds
B. a lovely sunny day
C. beautiful long black hair
D. a lovely little old village

Jawaban:  
A. Big black clouds


49. It's in the ... container.
A. large blue metal
B. blue large metal
C. blue metal large
D. wooden big brown

Jawaban:  
A. Large blue metal


50. He sat behind a ... desk.
A. big wooden brown
B. big brown wooden
C. wooden big brown
D. small black Egyptian

Jawaban:  
B. Big brown wooden


51. She gave him a ... vase.
A. small Egyptian black
B. black Egyptian small
C. small black Egyptian
D. blue large metal 

Jawaban:  
C. Small black Egyptian


52. The store carries an assortment of... objects.
A. interesting new, old and antique
B. new, old, interesting and antique
C. interesting, old and new and antique
D. new and antique

Jawaban:  
A. Interesting new, old and antique


53. We went for a two-week cruise on a... ocean liner.
A. incredible brand-new, huge Italian
B. incredible, huge, brand-new Italian
C. Italian incredible, brand-new, huge
D. brand-new Italian

Jawaban:  
B. Incredible, huge, brand-new Italian


54. I bought a pair of... boots..
A. new, nice, red rain
B. nice new red rain
C. red nice new rain
D. new and nice

Jawaban:  
B. Nice new red rain


55. The ... sweater is very warm.
A. wool Italian
B. Italian wool
C. big blue
D. blue big

Jawaban:  
B. Italian wool


56. It's close to the..building.
A. big blue
B. blue big
C. an American popular
D. a popular American

Jawaban: 
A. Big blue
 

57. The gallery exhibited mainly...
A. strange old French paintings
B. an adorable little black kitten
C. an enormous red and yellow umbrella
D. a picturesque old house built

Jawaban:  
A. Strange old French paintings


58. It was such ... that we decided to go out for a walk.
A. big black clouds
B. a lovely sunny day
C. beautiful long black hair
D. a lovely little old village

Jawaban:  
B. A lovely sunny day


59. My daughter has ...
A. big black clouds
B. a lovely sunny day
C. beautiful long black hair
D. a lovely little old village

Jawaban:  
C. Beautiful long black hair


60. Last week, I visited ... in a remote place.
A. big black clouds
B. a lovely sunny day
C. beautiful long black hair
D. a lovely little old village

Jawaban:  
D. A lovely little old village