Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

43 Soal Adverbs of Manner Beserta Jawaban

Soal Pilihan Ganda Materi Adverbs of Manner

1. Kiky plays the flute...
A. quickly
B. beautifully
C. greedily
D. slowly

Jawaban:
B. Beautifully


2. Nila ate the chocolate cake ...
A. quickly
B. beautifully
C. greedily
D. slowly

Jawaban:
C. Greedily


3. Wina carried out the homework ...
A. quickly
B. beautifully
C. greedily
D. slowly

Jawaban: 
D. Slowly
  

4. Marila got up early and cooked breakfast...
A. quickly
B. greedily
C. greedily
D. slowly

Jawaban: 
A. Quickly
  

5. He ... ate the chocolate cake.
A. quickly
B. greedily
C. greedily
D. slowly

Jawaban:
B. Greedily


6. The snail crawled…..along the path
A. Slowly
B. Brightly
C. Excitedly
D. Happily

Jawaban:
A. Slowly


7. The sun shone…..through the window
A. Slowly
B. Brightly
C. Excitedly
D. Happily

Jawaban:
B. Brightly


8. The children in the choir sang…..
A. Slowly
B. Brightly
C. Excitedly
D. Happily

Jawaban: 
C. Excitedly
  

9. The twins played…in the park.
A. Slowly
B. Brightly
C. Excitedly
D. Happily

Jawaban: 
D. Happily
  

10. James ran…..and won the race.
A. Quickly
B. Cruelly
C. Heavily
D. Carefully

Jawaban:
A. Quickly


11. The giant…..ate up all the cows in the field.
A. Quickly
B. Cruelly
C. Heavily
D. Carefully

Jawaban:
B. Cruelly


12. They have learned to greet a customer …
A. Proper
B. Properly
C. Properter
D. Badder

Jawaban:
B. Properly


13. The Tay Bridge was … constructed and maintained.
A. Badly
B. Badder
C. Bad
D. Properly

Jawaban:
A. Badly


14. She started to dress … at work.
A. Neat
B. More neatly
C. Neater
D. Obediently

Jawaban:
B. More neatly


15. Of all my employees, Rita follows my instructions …
A. More obediently
B. The most obediently
C. Obediently
D. More neatly

Jawaban:
B. The most obediently


16. He acted very … when hearing tornado sirens.
A. Calm
B. Calmler
C. Calmly
D. Faster

Jawaban:
C. Calmly


17. Flying fish can’t swim … sailfish.
A. Fast
B. As fast as
C. Faster
D. Calmler

Jawaban:
B. As fast as


18. The word was … spelt.
A. Correct
B. Correctly
C. Correcter
D. Well

Jawaban:
B. Correctly


19. My sister speaks English … than I do.
A. Better
B. Well
C. The best
D. Correctly

Jawaban:
A. Better


20. The students have to walk ... in the school.
A. calmly
B. carefully
C. fluently
D. fast

Jawaban:
A. Calmly


21. Please read the instructions ... before you answer the questions.
A. calmly
B. carefully
C. fluently
D. fast

Jawaban:
B. Carefully


22. Tom can speak English and Spanish ...
A. calmly
B. carefully
C. fluently
D. fast

Jawaban:
C. Fluently


23. The rain fell…..and we all got very wet.
A. Quickly
B. Cruelly
C. Heavily
D. Carefully

Jawaban:
C. Heavily


24. You must play…..or someone will get hurt.
A. Quickly
B. Cruelly
C. Heavily
D. Carefully

Jawaban:
D. Carefully


25. The witch…..turned Adam into a toad.
A. Sweetly
B. Greedily
C. Heavily
D. Carefully

Jawaban:
A. Sweetly


26. The dog…..after the ball.
A. Sweetly
B. Greedily
C. Heavily
D. Carefully

Jawaban:
B. Greedily


27. I drove my car ... yesterday because the weather was foggy.
A. quickly
B. suddenly
C. slowly
D. beautifully

Jawaban:
C. Slowly


28. My sister dances ....
A. quickly
B. suddenly
C. slowly
D. beautifully

Jawaban:
D. Beautifully


29. He can answer the hardest question ...
A. easily
B. happily
C. creatively
D. greedily

Jawaban:
A. Easily


30. They make the snowball ...
A. easily
B. happily
C. creatively
D. greedily

Jawaban:
B. Happily


31. My friends and I ... designed the classroom.
A. easily
B. happily
C. creatively
D. greedily

Jawaban:
C. Creatively


32. My dog ate the meat ...
A. easily
B. happily
C. creatively
D. greedily

Jawaban:
D. Greedily


33. He ... gave the beggar his money.
A. generously
B. patiently
C. well.
D. greedily 

Jawaban:
A. Generously


34. My brother runs so ....
A. calmly
B. carefully
C. fluently
D. fast

Jawaban:
D. Fast


35. Bobi ran ... and won the race.
A. quickly
B. suddenly
C. slowly
D. beautifully

Jawaban:
A. Quickly


36. My friend ... came to my house without letting me know first.
A. quickly
B. suddenly
C. slowly
D. beautifully

Jawaban:
3. B. Suddenly


37. Putra waits his friends ...
A. generously
B. patiently
C. well.
D. greedily

Jawaban:
B. Patiently


38. Although my brother is still 4 years old, he can ride his bicycle ...
A. generously
B. patiently
C. well.
D. greedily

Jawaban:
C. Well.


39. He ate the chocolate cake ....
A. greedily
B. softly
C. loudly
D. well

Jawaban:
A. Greedily


40. She spoke ...
A. greedily
B. softly
C. loudly
D. well

Jawaban:
B. Softly


41. Lania coughed ... to attract her attention
A. greedily
B. softly
C. loudly
D. well

Jawaban:
C. Loudly


42. He swims ...
A. greedily
B. softly
C. loudly
D. well

Jawaban:
D. Well


43. He ran ...
A. quickly
B. beautifully
C. greedily
D. slowly

Jawaban:
A. Quickly