Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

15 Soal (Essay) Possessive Pronoun Beserta Jawaban

Soal (Uraian) Possessive Pronoun dan Jawaban


1. How do you teach possessive pronouns fun?

Jawaban:
In this fun possessive pronouns activity, students play a memory game to practice possessive pronouns. Divide the students into pairs. Give each student a picture of an object and each pair a picture to share. The students then play a memory game where they try to remember who owns what object.


2. Jelaskan tentang possessive pronoun!

Jawaban:
Possessive Pronoun adalah kata ganti yang berfungsi untuk menunjukkan kepemilikan. Di dalam suatu kalimat, kata ini dapat menempati posisi sebagai subject, subject complement, atau direct object.


3. Tuliskan fungsi possessive pronoun!

Jawaban:
Dilihat dari fungsinya, possessive pronoun digunakan dalam kalimat untuk menggantikan noun, dalam artian noun yang dimaksud tidak ada atau tidak disebutkan lagi


4. Tuliskan kosakata yang termasuk kedalam possessive pronoun!

Jawaban:
Possessive pronoun: mine (milikku), yours (milikmu), hers (miliknya), his (miliknya), its (miliknya), ours (milik kami/kita), theirs (milik mereka)


5. Tuliskan contoh kalimat possessive pronoun?

Jawaban:
1. My brother’s study table was pink. Mine was light blue.
(Meja belajar saudara saya merah muda. Punya saya biru muda.) subject
2. I like my job. Do you like yours?
(Saya menyukai pekerjaan saya. Apakah kamu menyukai pekerjaanmu?) direct object
3. Whose wallet is this? It’s hers.
(Dompet punya siapa ini? Itu miliknya.) subject complement
4. Those aren’t our new uniforms. Those are theirs.
(Itu bukan seragam baru kita. Itu punya mereka.) subject complement

Soal (Esai) Possessive Pronoun Lengkap Jawaban


6. What is possessive pronouns with examples?

Jawaban:
Possessive pronouns show that something belongs to someone. The possessive pronouns are my, our, your, his, her, its, and their. There's also an “independent” form of each of these pronouns: mine, ours, yours, his, hers, its, and theirs.


7. How do you use possessive pronouns?

Jawaban:
We use possessive pronouns to refer to a specific person/people or thing/things (the "antecedent") belonging to a person/people (and sometimes belonging to an animal/animals or thing/things). We use possessive pronouns depending on: number: singular (eg: mine) or plural (eg: ours)


8. What is the difference between a personal pronoun and a possessive pronoun?

Jawaban:
We use personal pronouns (I, me, he, him, etc.) to replace names or nouns when it is clear what they refer to. We use possessives (my, your, her) when it is not necessary to name the person the thing belongs to. We use personal pronouns to avoid repeating nouns.


9. What are the two types of possessive pronouns?

Jawaban:
There are two types of possessive pronouns: The strong (or absolute) possessive pronouns are mine, yours, his, hers, its, ours, yours, and theirs. They refer back to a noun or noun phrase already used, replacing it to avoid repetition: "I said that phone was mine."


10. What is difference between possessive adjective and possessive pronoun?

Jawaban:
A possessive adjective is always followed by a noun. Examples are: your phone, my brother, his dog etc. A possessive pronoun is used without a noun. Examples are: his, hers, yours, theirs, ours, mine etc.

Pertanyaan Possessive Pronoun & Kunci Jawaban


11. How do you identify a possessive pronoun?

Jawaban:
Possessive pronouns describe what things belong to which people, like "her shoe" or "the book is mine." Possessive pronouns can be adjectives, like "his bicycle," or they can stand in for nouns, like "the seats are theirs." Neither of these forms should have apostrophes to show possession -- so it's ours (not our's)


12. How do you teach possessive pronouns?

Jawaban:
Want to learn more?
If you use a possessive pronoun before the thing that is owned, you should use: my, your, his, her, its, our, and their. ...
If you use a possessive pronoun after the thing that is owned, you should use: mine, yours, his, hers, its, ours, theirs.


13. Is mine a personal or possessive pronoun?

Jawaban:
Possessive pronouns include my, mine, our, ours, its, his, her, hers, their, theirs, your and yours. These are all words that demonstrate ownership. If the book belongs to me, then it is mine. If the book belongs to her, then it is hers.


14. What is the function of possessive pronouns?

Jawaban:
Possessive pronouns indicate the implied noun owns or possesses something. Typically, a possessive pronoun is used by itself, but it becomes a possessive adjective when used before a noun


15. What is a possessive pronoun that stands alone?

Jawaban:
The absolute, or strong, possessive pronoun stands alone, does not modify a noun, and functions as a subject. It is often referred as a possessive pronoun., though it is, in fact, an absolute pronoun. The basic absolute pronouns are: his, hers, mine, yours, theirs, its, and ours.