Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

17 Soal (Essay) Adjective Clause Beserta Jawaban

Soal (Uraian) Adjective Clause dan Jawaban


1. What words begin an adjective clause?

Jawaban:
An adjective clause is a dependent clause that, like an adjective, modifies a noun or pronoun. An adjective clause begin with words such as that, when, where, who, whom, whose, which, and why. An essential (or restrictive) adjective clause provides information that is necessary for identifying the word it modifies.


2. When can you reduce adjective clauses?

Jawaban:
We reduce sentences when you have the same subject in the main clause and the adjective clause. Adjective clauses contain relative pronouns like who, which, or that. The reduced adjective clause becomes an adjective phrase, which does not have a subject. An adjective phrase does not have a subject and a verb.


3. What is the difference between adjective clause and relative clause?

Jawaban:
A relative clause is one kind of dependent clause. ... It is sometimes called an “adjective clause” because it functions like an adjective—it gives more information about a noun. A relative clause always begins with a “relative pronoun,” which substitutes for a noun, a noun phrase, or a pronoun when sentences are combined.


4. Which sentence contains an adjective clause?

Jawaban:
Examples of Adjective Clause: Below are some examples of sentences containing adjective clauses, with explanations. 1) The lady who lives across the street is my aunt. The subject of the clause is "who" and the verb is "lives".


5. How do you reduce an adjective clause?

Jawaban:
You can shorten an adjective clause in two ways:
1. Omit the subject pronoun and verb.
2. Omit the subject pronoun and change the verb so it ends in -ing.


6. What is adjective clause in English grammar?

Jawaban:
Definition: An adjective clause (also called relative clause) is a dependent clause that modifies a noun or pronoun. It tells which one or what kind. Adjective clauses almost always come right after the nouns they modify. There is the mountain that we are going to climb.

Soal (Esai) Adjective Clause Lengkap Jawaban


7. What is adjective clause with example?

Jawaban:
An adjective clause is a multiword adjective that includes a subject and a verb. When we think of an adjective, we usually think about a single word used before a noun to modify its meanings (e.g., tall building, smelly cat, argumentative assistant).


8. How do you describe an adjective clause?

Jawaban:
Definition: An adjective clause (also called relative clause) is a dependent clause that modifies a noun or pronoun. It tells which one or what kind. Adjective clauses almost always come right after the nouns they modify.


9. How do you identify an adjective clause in a sentence?

Jawaban:
Recognize an adjective clause when you find one.
First, it will contain a subject and a verb. Next, it will begin with a relative pronoun (who, whom, whose, that, or which) or a relative adverb (when, where, or why). Finally, it will function as an adjective, answering the questions What kind? How many? or Which one?


10. What are the types of adjective clause?

Jawaban:
There are two kinds of adjective clauses: restrictive and non-restrictive. a. A restrictive clause is one that limits or restricts the noun or pronoun it modifies.


11. How do you teach adjective clauses?

Jawaban:
Activities to Teach & Practice Adjective Clauses
1. Mix and Match Adjective Clauses. Write down the names of famous people, places, or things on note cards (Lady Gaga; Rome; a smart phone; etc… ) ...
2. Taboo. This popular game is a hit with the students and is great to teach adjective clauses. ...
3. Guess Who.


12. Which pronouns can be used as subjects in adjective clauses?

Jawaban:
'The woman' and 'she' are talking about the same person, so we can combine the sentences using an adjective clause. In the second sentence, 'She' is the subject of the sentence, so we will use one of the subject relative pronouns (that/which/who) to replace it. (We cannot use whose/where/when/whom to replace subjects.)

Pertanyaan Adjective Clause + Kunci Jawaban


13. Who or whom in adjective clauses?

Jawaban:
Relative pronouns are used at the beginning of an adjective clause (a dependent clause that modifies a noun). The three most common relative pronouns are who, which and that. Who has two other forms, the object form whom and the possessive form whose. Who and whom are used mainly for people.


14. What is the difference between a noun clause and an adjective clause?

Jawaban:
Noun clause functions as a noun. It can act as the subject, object, and the subject complement. Adjective clause functions as an adjective and modifies the noun.


15. How many adjective clauses are there?

Jawaban:
Adverb and adjective clauses are both introduced by dependent signals, but those signals are different. There are only five words which introduce adjective clauses.


16. How do you combine sentences using adjective clauses?

Jawaban:
Adjective clauses are dependent clauses that give information about nouns. They allow you to combine two sentences into one by using relative pronouns (​who, whom, whose, where, when, which, that, ​and ​why​) as connectors. WHO ​(used for people as subjects) My friend missed the lecture.


17. How do you cut an adjective clause?

Jawaban:
An adjective clause that has a subject pronoun (which, that, or who) can also be shortened into an adjective phrase. You can shorten an adjective clause in two ways: Omit the subject pronoun and verb. Omit the subject pronoun and change the verb so it ends in -ing.