Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

52 Soal (Essay) Adjective Beserta Jawaban

Soal (Uraian) Adjective dan Jawaban


1. Is walk a adjective?

Jawaban:
(The underlined word is walked, and it is a verb. The italicized word is slowly, and it is the adverb that describes how he walked.) ... (The underlined word annoyed is an adjective because it describes Jenny. The italicized word clearly is an adverb describing annoyed.


2. Is watch a verb or adjective?

Jawaban:
Watch (verb) watch (noun) watching brief (noun) watch list (noun)


3. Is eating an adjective?

Jawaban:
Adjective. good or fit to eat, especially raw (distinguished from cooking): eating apples.


4. Is little a noun verb or adjective?

Jawaban:
Little (adjective) little (adverb) ... little bitty (adjective) Little Dipper (noun) little finger (noun)


5. What comes first adjective or adverb?

Jawaban:
Look at the placement
Here's an easy way to know where to put an adjective in a sentence. It will usually appear just before the noun it's describing. By contrast, an adverb will usually appear right after the verb it's describing.


6. What is noun adjective and adverb?

Jawaban:
Nouns are things, adjectives describe things, verbs are what the things do, and adverbs are how they do it


7. Is fast adjective or adverb?

Jawaban:
Fast and quick mean moving with great speed. Fast is both an adjective and an adverb. Quick is an adjective and the adverb form is quickly


8. Is outgoing a adjective?

Jawaban:
The adjective outgoing describes someone with a friendly, easy personality. Your outgoing friend might not understand how hard it is for shy people to speak in front of an audience.


9. Is chocolate an adjective?

Jawaban:
Adjective. made, flavored, or covered with chocolate: chocolate cake; chocolate ice cream. having the color of chocolate; dark-brown.


10. Is float a adjective?

Jawaban:
Adjective. being buoyed up on water or other liquid. having little or no attachment to a particular place; moving from one place to another: a floating work force.


11. Is student an adjective?

Jawaban:
To answer your question simply: an attributive noun is still a noun, it does not become an adjective. As several commenters have noted, student is being used as an attributive noun, and jailed is being used as an attributive adjective. This doesn't change their classification. Let's take them one at a time.


12. What is an example of an adjective?

Jawaban:
Words like small, blue, and sharp are descriptive, and they are all examples of adjectives. ... Because adjectives are used to identify or quantify individual people and unique things, they are usually positioned before the noun or pronoun that they modify. Some sentences contain multiple adjectives.


13. What is an adjective 5 examples?

Jawaban:
Examples of adjectives
1. They live in a beautiful house.
2. Lisa is wearing a sleeveless shirt today. This soup is not edible.
3. She wore a beautiful dress.
4. He writes meaningless letters.
5. This shop is much nicer.
6. She wore a beautiful dress.
7. Ben is an adorable baby.
8. Linda's hair is gorgeous.


14. What is an adjective mean?

Jawaban:
In linguistics, an adjective (abbreviated adj) is a word that modifies a noun or noun phrase or describes its referent. Its semantic role is to change information given by the noun. Adjectives are one of the main parts of speech of the English language, although historically they were classed together with nouns.


15. What are some common adjectives?

Jawaban:
Most Common Adjectives
1. good.
2. new.
3. first.
4. last.
5. long.
6. great.
7. little.
8. own.


16. Is happy an adjective?

Jawaban:
Here happy is an adjective that modifies the proper noun Priya and extremely is an adverb that modifies the adjective happy. Adverbs can't modify nouns, as you can see from the following incorrect sentences. He is a quietly man.


17. Is this word an adjective?

Jawaban:
An adjective is a word that modifies a noun (or pronoun) to make it more specific: a "rotten" egg, a "cloudy" day, a "lovely" lady, or a "tall," "cool" glass of water. You use adjectives to give your nouns a little attitude or to communicate clearly.


18. Is many a noun or adjective?

Jawaban:
Answer. The word many has two common functions: A) It is often used as an adjective that describes a plural noun and tells us that there is a large number of that noun, as in these examples: She worked hard for many years.

Soal (Esai) Adjective Lengkap Jawaban


19. Is Beautiful a adjective?

Jawaban:
Beautiful is an adjective - Word Type.


20. Is color an adjective?

Jawaban:
Colors made up of two or more words are always invariable. * We tend to think of colors as adjectives, but in both French and English, they can also be nouns.


21. What are the adjective words?

Jawaban:
Adjectives are words that describe the qualities or states of being of nouns: enormous, doglike, silly, yellow, fun, fast. They can also describe the quantity of nouns: many, few, millions, eleven.


22. Is adjective a great?

Jawaban:
Adjective, great·er, great·est.
unusually or comparatively large in size or dimensions: A great fire destroyed nearly half the city.


23. How do you list adjectives?

Jawaban:
The rule is that multiple adjectives are always ranked accordingly: opinion, size, age, shape, colour, origin, material, purpose


24. Is hot an adjective?

Jawaban:
Hot is an ( adjective / adverb ).


25. Is run an adjective?

Jawaban:
Run (verb) run (noun) run–down (adjective) ... running (noun)


26. Is play an adjective?

Jawaban:
Play (verb) ... played–out (adjective) playing card (noun) playing field (noun)


27. Is music an adjective?

Jawaban:
Adjective. of, relating to, or producing music: a musical instrument. of the nature of or resembling music; melodious; harmonious. ... set to or accompanied by music: a musical entertainment.


28. Is Fishy a noun or adjective?

Jawaban:
Adjective, fish·i·er, fish·i·est.
like a fish in shape, smell, taste, or the like.


29. Is silly an adjective?

Jawaban:
Adjective I hope I didn't make any silly mistakes. The idea does seem a bit silly. That's the silliest thing I've ever heard.


30. Is quickly an adjective?

Jawaban:
Strictly speaking, fast is an adjective while quickly is an adverb. Fast refers to speed, and quickly refers to time.


31. Is kind a adjective?

Jawaban:
Adjective, kind·er, kind·est.
of a good or benevolent nature or disposition, as a person: a kind and loving person.


32. Is the word love an adjective?

Jawaban:
Love is not an adjective
Adjectives by nature define and describe; they give character and description to another word. But love does more than this.


33. Is actor a adjective?

Jawaban:
Having the power or quality of acting; causing change; communicating action or motion; acting;—opposed to passive, that receives. Quick in physical movement; of an agile and vigorous body; nimble.


34. Is Fresh an adjective?

Jawaban:
Fresh (adjective) fresh (adverb) fresher (noun) fresh–faced (adjective)


35. Is rainy an adjective?

Jawaban:
Adjective, rain·i·er, rain·i·est.
characterized by rain: rainy weather; a rainy region. wet with rain: rainy streets. bringing rain: rainy clouds.

Pertanyaan Adjective & Kunci Jawaban


36. Is walk a noun verb or adjective?

Jawaban:
Walk (verb) walk (noun) walk–in (adjective)


37. Is wide an adjective?

Jawaban:
Adjective, wid·er, wid·est.
having considerable or great extent from side to side; broad: a wide boulevard.


38. What is difference between adjective and adverb?

Jawaban:
What can you remember about the difference between adjectives and adverbs? ... An adjective describes a noun or pronoun: "That boy is so loud!" An adverb describes a verb or anything apart from a noun and pronoun: "That boy speaks so loudly!"


39. Is smart a adjective?

Jawaban:
Adjective, smart·er, smart·est.
clever, witty, or readily effective, as a speaker, speech, rejoinder, etc.


40. Is more an adjective?

Jawaban:
The word “more” can be an adjective or an adverb depending on how it's used. In your example, “more” is an adjective. ... (“More” is an adjective modifying the noun “power.”)


41. Is Long a verb or adjective?

Jawaban:
Apart from its use as an adjective (and occasionally as a verb – followed by for), the word long also functions as an adverb and, less frequently, as a noun.


42. Is Sweetly an adjective?

Jawaban:
Included below are past participle and present participle forms for the verb sweeten which may be used as adjectives within certain contexts. Having a pleasant taste, especially one relating to the basic taste sensation induced by sugar.


43. What is a adjective for nature?

Jawaban:
Natural describes something that comes from nature, rather than being man-made. The adjective natural is a common word with a lot of meanings. ... It describes anything that comes from nature, but it also means "inborn" when you describe your basketball-star friend as a natural athlete.


44. Is Cookie a noun or adjective?

Jawaban:
Noun, plural cook·ies
a small, usually round and flat cake, the size of an individual portion, made from stiff, sweetened dough, and baked. Informal.


45. Is very an adverb or an adjective?

Jawaban:
Just like many words in the English language, the word ”very” also serves a double function. It can be used as an adverb or an adjective depending on the context. This word is categorized as an adverb if it is used to modify a verb, an adjective, or another adverb in a particular sentence.


46. Is quiet an adjective?

Jawaban:
To be quiet means you don't make any noise. When you're trying not to wake a sleeping lion, you will be quiet when you run by it. The versatile quiet, which can be a noun, adjective, or verb (to quiet others), is one of those words that is best understood through its antonyms — loud or hectic.


47. Is Sunny an adjective?

Jawaban:
Of weather or a day, featuring a lot of sunshine.


48. Is hot a noun or an adjective?

Jawaban:
Adjective, hot·ter, hot·test. having or giving off heat; having a high temperature: a hot fire; hot coffee. having or causing a sensation of great bodily heat; attended with or producing such a sensation: He was hot with fever.


49. Is hardworking an adjective?

Jawaban:
Adjective. industrious; zealous: a hardworking family man


50. Are clothes nouns or adjectives?

Jawaban:
Plural noun
garments for the body; articles of dress; wearing apparel. bedclothes.


51. Is small an adjective?

Jawaban:
Adjective, small·er, small·est.
of limited size; of comparatively restricted dimensions; not big; little: a small box.


52. Are adjectives describing words?

Jawaban:
Adjectives are words that describe nouns (or pronouns). "Old," "green," and "cheerful" are examples of adjectives. (It might be useful to think as adjectives as "describing words.")