Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

28 Soal (Essay) Countable Noun Beserta Jawaban

Soal (Uraian) Countable Noun dan Jawaban 


1. Is furniture a countable noun?

Jawaban:
Furniture, for example, is a noncount noun. Furniture is a collection of similar countable items like chairs, sofas, tables, shelves, beds and so on. Luggage is also a noncount noun


2. How do you teach countable and uncountable nouns?

Jawaban:
Don't focus on the practical reasons of why a noun can't be countable, because some English uncountable nouns are countable in other languages! When giving early examples of uncountable nouns, try not to use nouns that are sometimes countable (e.g. pizza), foods in general can often be both countable and uncountable.


3. Is body a countable noun?

Jawaban:
Noun (countable) A body is the main part of a person, animal, physical object, or organisation. ... (countable) A body is a dead person or animal. The police found her body after she had been missing for three days.


4. Is silver a countable noun?

Jawaban:
Material nouns are usually uncountable. ... Examples are: gold, silver, iron, glass etc. But sometimes a material noun can be used as a countable noun to refer to something made of the material.


5. Is banana a countable noun?

Jawaban:
Countable nouns are things we can count. A countable noun can be singular (banana) or plural (bananas).


6. Is chocolate a countable noun?

Jawaban:
In a box of chocolates, the chocolates are countable and you can take one. When you have a bar of chocolate the chocolate is uncountable and you can take some.


7. What is countable nouns and examples?

Jawaban:
Countable nouns can be counted, e.g. an apple, two apples, three apples, etc. Uncountable nouns cannot be counted, e.g. air, rice, water, etc. When you learn a new noun, you should check if it is countable or uncountable and note how it is used in a sentence.


8. Which one is a countable noun?

Jawaban:
Countable nouns (or count nouns) are those that refer to something that can be counted. They have both singular and plural forms (e.g. cat/cats; woman/women; country/countries). In the singular, they can be preceded by a or an. Most nouns come into this category.


9. What are countable words?

Jawaban:
Countable (or count) nouns are words which can be counted. They have a singular form and a plural form. They usually refer to things. Most countable nouns become plural by adding an 's' at the end of the word.


10. How do you tell if a noun is countable or uncountable?

Jawaban:
A word that refers to a person, place, thing, event, substance or quality; can be either countable or uncountable. Countable nouns have singular and plural forms while uncountable nouns can be used only in the singular form.

Soal (Esai) Countable Noun Lengkap Jawaban 


11. Is milk a countable noun?

Jawaban:
Milk is an uncountable (non-countable) noun like water, snow and rice. Cartons of milk are countable so we use many. Other countable nouns include people, houses and pens. A cartoon is a quantifier.


12. Is Garden a countable noun?

Jawaban:
Garden' is a singular countable common noun


13. Is gold a countable noun?

Jawaban:
Noun. (uncountable) A heavy yellow elemental metal of great value, with atomic number 79 and symbol Au. (countable or uncountable) A coin or coinage made of this material, or supposedly so. (countable) A deep yellow colour, resembling the metal gold.


14. Is Sky countable or uncountable noun?

Jawaban:
Is "sky" a countable noun or an uncountable noun? We can count the sky as it is only one, but it's that people refer to as it being uncountable.


15. Is coffee a countable or uncountable noun?

Jawaban:
The word 'coffee' is uncountable. It is a singular noun with no article. However, if you say: 'There are many different coffees for sale in that store', you mean different types of coffee, so in this case it's a plural noun, and therefore countable. and if you say: 'How many coffees did you order?'


16. Is River a countable noun?

Jawaban:
Uncountable Things
"Water" is uncountable because there is no clear shape or limit of one. Is "one water" a drop of water, a glass of water, a pool, a wave, a river, a lake, an ocean, rain, a sea...? The key is that my idea of "one water" may easily be different to your idea of "one water".


17. Is cheese a countable noun?

Jawaban:
Some nouns can function as countable or uncountable. They are usually treated as countable when you're referring to varieties of the thing. For instance, cheese is usually an uncountable noun, but you can use it as a countable noun if you are referring to varieties of cheese.


18. Is fruit countable or uncountable noun?

Jawaban:
The word "fruit" is generally an uncountable noun. Some people use it occasionally as a countable noun, but most of the time I think that sounds awkward and harsh on the ear. The only time I would use it in the plural would be in the expression "the fruits of one's labour".


19. Is grapes a countable noun?

Jawaban:
Noun. (countable) A small, round, smooth-skinned edible fruit, usually purple, red, or green, that grows in bunches on vines of genus Vitis. (countable) A woody vine that bears clusters of grapes; a grapevine; of genus Vitis. (countable, uncountable) A dark purplish-red colour, the colour of many grapes.

Pertanyaan Countable Noun & Kunci Jawaban 


20. Is anger a countable noun?

Jawaban:
The noun anger can be countable or uncountable. In more general, commonly used, contexts, the plural form will also be anger.


21. Is glass a countable noun?

Jawaban:
Glass. [countable] (often in compounds) a container, usually made of glass, used for drinking out of a water glass a wine glass Do you have a plastic glass for the little girl? [countable] the contents of a glass a glass of juice/wine/water, etc.


22. Is tomato countable or uncountable noun?

Jawaban:
(countable) A tomato is also the plant bearing tomatoes. Tomatoes were imported from Central America to Europe in the sixteenth century. (uncountable) The matter which tomatoes are made of. Ketchup sauce contains some amount of tomato.


23. Is butter a countable noun?

Jawaban:
Certain things, such as butter or water, cannot be counted as they are typically an undifferentiated mass. Other examples include “sand,” “milk,” and “coffee.” Many abstract concepts are uncountable nouns, too, including “music,” “love,” “happiness” and “sadness.” Uncountable nouns are also known as “mass nouns.


24. Is pasta a countable noun

Jawaban:
Pasta is uncountable. SO we would say 'this pasta is delicious' for example. But noodles are countable


25. How do you teach countable nouns?

Jawaban:
Draw a line down the middle of the board to divide it into two halves. On one side write countable and on the other write uncountable. Students should have no trouble coming up with examples of countable nouns, but if they are in doubt remind them of things they can add a number to: Can we say five children?


26. Is Sugar countable noun?

Jawaban:
Uncountable nouns have no plurals, and cannot normally be used with a/an. Sugar is an uncountable noun


27. Is student a countable noun?

Jawaban:
Countable nouns are the words for things that we can count. Countable nouns have singular and plural forms. Examples are: boy, boys, girl, girls, flower, flowers, book, books, chair, chairs, student, students etc. ... Uncountable nouns are the words for things that cannot be counted.


28. Is eggs countable or uncountable noun?

Jawaban:
If a noun is countable we can count it. Countable nouns can be singular or plural. We can say two cars, three boys, six eggs, etc. because we can count them – they're countable