Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

18 Soal (Essay) Noun Clause Beserta Jawaban

Soal (Uraian) Noun Clause dan Jawaban


1. How do you change a noun phrase into a noun clause?

Jawaban:
Replace noun phrase with noun clause
1. No one can guess the time of his arrival.
2. I predict a change in the weather.
3. I heard of his success.
4. Nobody knows the reason of his failure.
5. The jury believed the man guilty.
6. The doctors expect an improvement in his health.
7. I know him to be trustworthy.
8. He confessed his guilt.


2. What do noun clauses start with?

Jawaban:
Noun clauses often begin with pronouns, subordinating conjunctions, or other words. The introductory word generally has a grammatical function in the sentence. Hint: Whoever/Whomever - the correct choice in formal writing is whichever pronoun is correct in the subordinate sentence.


3. What is difference between adjective and noun clause?

Jawaban:
Noun clause functions as a noun. It can act as the subject, object, and the subject complement. Adjective clause functions as an adjective and modifies the noun.


4. How do you reduce noun clauses?

Jawaban:
Some noun clauses can be reduced to infinitive phrases: Noun clause: They told me that I should drive. (command)...
Adjective complement:
1. We are all afraid (that) the final exam will be difficult.
2. I'm sorry (that) I'm late.
3. I'm not sure whether we can still go.


5. What questions does a noun clause answer?

Jawaban:
Like a noun, a noun clause acts as the subject or object of a verb or the object of a preposition, answering the questions "who(m)?" or "what?".


6. How do you combine sentences using noun clauses?

Jawaban:
Make one of the simple sentences the principal clause and change the other clauses into subordinate clauses. Note that the subordinate clause can be a noun clause, an adverb clause or an adjective clause. A noun clause acts as the subject or object of a verb

Soal (Esai) Noun Clause Lengkap Jawaban


7. What is noun clause and examples?

Jawaban:
A noun clause is a clause that plays the role of a noun. For example (noun clauses shaded): I like what I see. (Like all clauses, a noun clause has a subject and a verb. In this example, the subject of the clause is "I" and the verb is "see.")


8. How do you identify a noun clause in a sentence?

Jawaban:
Simply put, a noun clause is a dependent clause that takes the place of a noun in the sentence. A dependent clause is a phrase that can't stand on its own as a complete sentence. If a dependent clause can stand in for a person, place, or thing, then it's a noun clause.


9. What is a noun clause in grammar?

Jawaban:
A noun clause is a dependent clause that acts as a noun. It can be used as the subject, direct object, indirect object, object of a preposition, subject complement, or appositive.


10. What is a noun clause identifier?

Jawaban:
A noun clause identifier is a word used to connect a dependent clause with another clause. Some examples of noun clause identifiers are: that, who, whether, why, what, how, when, where, whom, and whoever.


11. What is the difference between noun and adjective clauses?

Jawaban:
Note that an adjective clause generally follows the noun or pronoun it modifies, while an adjective usually precedes it. In formal writing, adjective clauses begin with the relative pronouns who(m), that or which.


12. What are the types of noun clauses?

Jawaban:
Subject. 
Direct Object. 
Indirect Object. 
Object of the Preposition. 
Subject Complement.

Pertanyaan Noun Clause & Kunci Jawaban


13. What words introduce noun clauses?

Jawaban:
Noun clauses begin with words such as how, that, what, whatever, when, where, whether, which, whichever, who, whoever, whom, whomever, and why. Noun clauses can act as subjects, direct objects, indirect objects, predicate nominatives, or objects of a preposition.


14. How do you teach noun clauses?

Jawaban:
That There Are At Least 5 Ways To Teach Noun Clauses
Teach Nouns Clauses Creatively
1. Make it Fun with Speaking. ...
2. Have Students Create a Silly Skit. ...
3. Introduce alongside Paraphrasing. ...
4. Teach Using Newspaper Articles. ...
5. Use Song Lyrics.


15. What is the difference between noun clause and noun phrase?

Jawaban:
A noun clause functions as a noun in a sentence. It follows a linking or copular verb to describe or modify the subject of the sentence. Unlike noun phrases, noun clauses contain both a subject and a verb.


16. What is a noun clause as a direct object?

Jawaban:
Noun clause as a direct object
You can use a noun clause in place of a direct object. The object usually comes after your verb. For example: He said that he was excited. The subject of our main clause is ´he' and the predicate is ´said´. The subject of our noun clause is ´he´ and the predicate is ´was´.


17. Does a noun clause make a sentence Complex?

Jawaban:
A Noun clause is another type of complex sentence that you are likely to use when you do any form of writing or speaking, so you need to be aware of them for IELTS.


18. Is Wherever a noun clause?

Jawaban:
Noun clauses most commonly begin with the words that, how, if, and the “wh-” words—what, whatever, where, wherever, when, whenever, why, which, whichever, who, whom, whoever, whomever, whether, and whatever.