Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

16 Soal (Essay) Noun Phrase Beserta Jawaban

Soal (Uraian) Noun Phrase dan Jawaban


1. Uraikan pola kalimat noun phrase imbuhan noun + noun!

Jawaban:
Contoh noun phrase untuk kategori noun+noun, antara lain newspaper, school bag, pizza box, dan air conditioner. Dalam contoh-contoh ini, kamu bisa perhatikan bahwa walaupun ada dua kata benda, namun yang dimaksud hanyalah satu benda saja. Misalnya dalam kata pizza box, benda yang dimaksudkan adalah kotak pizza-nya. Oleh karena itu, benda yang dimaksud dalam noun phrase dari pizza box adalah box-nya itu sendiri.


2. Jelaskan pola kalimat noun phrase imbuhan noun + of + noun!

Jawaban:
Bagaimana contoh kata dengan pola ini? Kamu bisa lihat dengan kata-kata seperti declaration of independence, city of angels, age of empire, dan book of secrets. Kata ‘of’ dalam rangkaian kata-kata tersebut digunakan untuk menunjukkan arti dari pada kata benda yang disebut pertama kali. Misalnya pada kata declaration of independence yang memiliki arti naskah kemerdekaan. Kemerdekaan hanya berfungsi sebagai penjelasan dari naskah yang dibicarakan.


3. Tuliskan pola kalimat noun phrase imbuhan determiner + adverb + adjective + noun!

Jawaban:
Contoh kata dari pola noun phrase ini adalah extremely dangerous sport, a totally gorgeous boy, a really nice car, dan lain sebagainya. Pada pola ini adanya tambahan adverb atau adjective sebelum sebuah kata benda untuk menerangkan benda tersebut secara lebih jelas. Misalnya dalam frasa extremely dangerous sport, ada kata sifat dangerous yang menjelaskan jenis olahraga yang sedang dibicarakan. Dengan tambahan kata sifat extremely akan membuat noun yang dijelaskan semakin jelas.


4. Uraikan pola kalimat noun phrase imbuhan V-ing + Noun (as Participle)!

Jawaban:
Selain noun yang bisa berfungsi sebagai gerund, noun juga bisa berfungsi sebagai participle atau keterangan penjelas yang menggunakan relative pronoun. Contohnya adalah talking bird, walking dead, atau smoking man. Noun sebagai participle dalam kalimat ini biasanya merupakan penjelas yang berbentuk apa dan siapa. Seperti dalam kalimat talking bird kita bisa merincikannya sebagai a bird that talks. Untuk menjadikannya sebuah objek yang utuh, kamu bisa menggantikan kegiatannya dengan V-ing sebagai kegiatan dan noun sebagai penjelas objek yang melakukannya.


5. Jelaskan pola kalimat noun phrase imbuhan V3 + Noun (as Participle)!

Jawaban:
Selain v-ing, ada juga verb ketiga yang bisa digunakan dalam pembentukan noun phrase. Contoh kata dari pola kalimat ini adalah hidden treasure, forbidden city, cooked meals, frozen dairy. Penggunaan V3 memiliki fungsi untuk sebagai bentuk participle atau keterangan penjelas yang menggunakan relative pronoun seperti who, which, that, whom dalam adjective clause bentuk kalimat pasif. Misalnya dalam kata hidden treasure, kita memecah kata tersebut menjadi a treasure that was hidden. Nah, untuk membuatnya lebih singkat dan membentuk subjek yang utuh, kita bisa menyingkatnya menjadi a hidden treasure.


6. Tuliskan contoh kalimat noun phrases dan jelaskan!

Jawaban:
Kalimat noun phrases:
1. The spotted puppy is up for adoption. Spotted puppy merupakan bentuk dari pola V3+ noun (as participle).
2. The bohemian house was brightly decorated for the holidays. Bohemian house merupakan bentuk noun + noun, menjelaskan rumah yang didekorasi untuk liburan.
3. At the zoo, I saw a striped zebra. Striped merupakan bentuk ketiga atau V3. Maka dari itu, bentuk kalimat ini merupakan v3 + noun (as participle).
4. I want a cute puppy for Christmas. Adjective + noun juga bisa diaplikasikan dalam pola kalimat noun phrase. Dalam kalimat ini kita bisa melihat adanya tambahan kata sifat sebelum kata benda untuk memperjelas apa yang dimaksud. Cute ditambahkan untuk memperjelas objek utama, yaitu puppy.

Soal (Esai) Noun Phrase Lengkap Jawaban


7. What is the noun phrase with examples?

Jawaban:
Examples of noun phrase as direct object: I want a skate board. Should we buy the yellow house? Examples of noun phrase as object of preposition: Jeff rode on a skate board. Karen lives in the yellow house.


8. What is included in a noun phrase?

Jawaban:
A noun phrase is a group of two or more words headed by a noun that includes modifiers (e.g., 'the,' 'a,' 'of them,' 'with her'). A noun phrase plays the role of a noun. In a noun phrase, the modifiers can come before or after the noun. (This is a noun phrase headed by a pronoun.


9. What is the function of noun phrase?

Jawaban:
As is the case with nouns, a noun phrase may act as a subject, the object of a verb or verbal, a subject complement or object complement, or the object of a preposition, as in the following examples: Subject. Small children often insist that they can do things by themselves.


10. Can a sentence have two noun phrases?

Jawaban:
We can put two noun phrases (np) together to refer to the same person or thing. This is called apposition: I report to [NP1]Frank Stein, [NP2]Vice-president of marketing, with whom I meet weekly.

Pertanyaan Noun Phrase & Kunci Jawaban


11. How do you identify a noun phrase in a sentence?

Jawaban:
Recognize a noun phrase when you find one.
You can find the noun dog in a sentence, for example, but you do not know which canine the writer means until you consider the entire noun phrase: that dog, Aunt Audrey's dog, the dog on the sofa, the neighbor's dog that chases our cat, the dog digging in the new flower bed.


12. What is the difference between noun and noun phrase?

Jawaban:
A compound sentence is made up of two or more independent clauses. Example: "We wanted to make cookies but we didn't have any sugar." A noun phrase is a group of words based on a noun or a pronoun that functions as a unit as the subject of a sentence or a clause and as the object of a verb or a preposition


13. What is a noun phrase for kids?

Jawaban:
A noun phrase includes one noun as well as words that describe it, for example: the black dog. In the classroom, children might be asked to look at noun phrases and turn them into expanded noun phrases, for example changing 'the black dog' to 'the big, furry black dog'.


14. How do you form a noun phrase?

Jawaban:
Noun phrases in English grammar are phrases in which a noun functions as the head of the phrase. A noun phrase consists of a noun including a pronoun plus any determiners, modifiers, and complements. Noun phrases perform nominal grammatical functions. Noun phrase is a grammatical form


15. What are the functions of noun phrase in a sentence?

Jawaban:
Noun phrases often function as verb subjects and objects, as predicative expressions and as the complements of prepositions. Noun phrases can be embedded inside each other; for instance, the noun phrase some of his constituents contains the shorter noun phrase his constituents.


16. Apa definisi dari noun phrase?

Jawaban:
Merupakan sebuah frasa yang merupakan hasil penggabungan kata benda (noun), kata ganti benda (pronoun), atau number. Frasa ini digunakan ketika sebuah kata benda dirasa kurang spesifik dalam menggambarkan sebuah kata benda. Frasa ini dapat dibedakan menjadi basic dan complex noun phrase