Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

30 Soal Interrogative Pronoun Beserta Jawaban

Soal Pilihan Ganda Interrogative Pronoun dan Jawaban

1. … would you do if you had a million dollars?
A. What
B. Which
C. Whom
D. Whoever

Jawaban:  
A. What


2. All the cars have built in GPS! … will you rent?
a. Whatever
b. Whichever
c. Whoever
d. Whom

Jawaban:  
B. Whichever  


3.
A: … are you wearing?

B: It’s Julia’s.
A. Which
B. Whom
C. Whose
D. Whatever

Jawaban:   
C. Whose  


4. … should I buy – a hatchback or SUV?
A. Which
B. Whom
C. Whose
D. Whoever

Jawaban:  
A. Which


5. … did he see in her?
A. Whatever
B. Whichever
C. Whoever
D. Whose

Jawaban:   
A. Whatever  


6. … did you get this letter?
A. From whom
B. To whom
C. Whom
D. Whichever

Jawaban:   
A. From whom  


7. … has been to Bali lately?
A. Who
B. Whom
C. Whose
D. Which

Jawaban:  
A. Who  


8. … made this delicious cookies?
A. Whatever
B. Whichever
C. Whoever
D. Whose

Jawaban: 
C. Whoever  


9. There a lot of books on the table, . . . book is the blue and red one?
A. Who
B. Whose
C. Whom
D. What

Jawaban:  
B. Whose


10. There are two people in that car, … one is your brother?
A. Which
B. Whose
C. Who
D. What

Jawaban:  
C. Who

Soal Pilgan Interrogative Pronoun Lengkap Jawaban


11. Rainbow has many colors, … color do you like?
A. Which
B. Whose
C. Who
D. What

Jawaban:  
D. What


12. There are many place here, … the post office take place?
A. Which
B. Where
C. Who
D. What

Jawaban:  
B. Where


13. My name is Rara, … your name?
A. What
B. How
C. Who
D. Where

Jawaban:  
A. What

14. ... moved my stuff?
A. Who
B. What
C. Whoever
D. What's

Jawaban:  
A. Who


15. ... is that man?
A. Who
B. What
C. Whoever
D. What's

Jawaban:  
A. Who


16. .... heard of grilled ice cream?
A. Who
B. What
C. Whoever
D. What's

Jawaban:  
C. Whoever


17. ....should I do?
A. Who
B. What
C. Whoever
D. What's

Jawaban:  
B. What


18. .... on your mind?
A. Who
B. What
C. Whoever
D. What's

Jawaban:  
D. What's


19. .... made him scream like that?
A. Whatever
B. What
C. Whoever
D. What's

Jawaban:  
A. Whatever


20. .... is better for my PC?
A. Whatever
B. Which
C. Whoever
D. What's

Jawaban:  
B. Which

Pertanyaan Interrogative Pronoun & Kunci Jawaban


21. Which did you take?
A. Whatever
B. Which
C. Whoever
D. What's

Jawaban:  
B. Which


22. ....will you choose between those expensive shoes?
A. Whatever
B. Which
C. Whichever
D. What's

Jawaban:  
C. Whichever


23. ... has lost? Hers has lost.
A. Whatever
B. Which
C. Whichever
D. Whose

Jawaban:  
D. Whose


24. .... is he using? He’s using mine.
A. Whatever
B. Which
C. Whichever
D. Whose

Jawaban:  
D. Whose


25. To ... did you send the letter?
A. Whom
B. Which
C. Whichever
D. Whose

Jawaban:  
A. Whom


26. ... should I call?
A. Whom
B. Which
C. Whichever
D. Whose 

Jawaban:  
A. Whom


27. With whom did you spend the weekend?
A. Whom
B. Which
C. Whichever
D. Whose

Jawaban:  
A. Whom


28. From ... did she get my address?
A. Whom
B. Which
C. Whichever
D. Whose

Jawaban:
A. Whom  


29. .... is parked in front of the door?
A. Whom
B. Which
C. Whichever
D. Whose

Jawaban:  
D. Whose


30. .... is made of mahogani wood?
A. Whom
B. Which
C. Whichever
D. Whose

Jawaban:  
D. Whose