Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

40 Soal Present Perfect Continuous Tense Beserta Jawaban

Soal Pilihan Ganda Present Perfect Continuous Tense dan Jawaban

1 … here for over two hours?
A. Has she been waiting
B. Does she has been waiting
C. not have you been attending
D. have you not been attending

Jawaban:  
A. Has she been waiting


2. Why … Mandarin classes for the last three weeks?
A. not have you been attending
B. have you not been attending
C. have been staying up
D. has been staying up

Jawaban:
B. Have you not been attending


3. I’m sleepy because I … all night.
A. have been staying up
B. has been staying up
C. not have you been attending
D. have you not been attending

Jawaban:
A. Have been staying up


4. My brother … about buying a used car from the dealer. Do you think it’s a good idea?
A. has been thinking
B. have been thinking
C. not have you been attending
D. have you not been attending
Rena: Why don’t you reply my text?

Jawaban: 
A. Has been thinking  


5. Wawan: Oh, sorry. I forgot to tell you that I … to Ambon since last year.
A. am traveling
B. was traveling
C. have to travel
D. will have traveled
E. have been traveling

Jawaban: 
E. Have been traveling
  

6. All these years, Vita’s family … in proverty.
A. lived
B. has been living
C. had lived
D. was living
E. lives

Jawaban: 
B. Has been living
  

7. Tono: I think they are going to here for a while.
Neni: But we … in line for almost 30 minutes.

A. are standing
B. have stood
C. stand
D. were standing
E. have been standing

Jawaban: 
E. Have been standing
  

8. Several hotels in this city are closing down. That’s because tourism itself … since last year.
A. is declining
B. declined
C. has been declining
D. has declined
E. was declined

Jawaban: 
C. Has been declining  


9. Eko has been working on his report for two days in a row without much sleep. That’s why he looks so tired.
A. works
B. is working
C. has been working
D. was working
E. had been working

Jawaban:
C. Has been working


10. He … (drive) a car through the rain for an hour.
A. Have been driving
B. Had been driving
C. Has been driving
D. Had driving 

Jawaban:
C. Has been driving


11. She has ...her home work
A. Done
B. Do
C. Does
D. Doing

Jawaban:
D. Doing


12. We …(walk) for a whole day, but we don’t arrive yet.
A. Had been walking
B. Has been walking
C. Has walking
D. Have been walking

Jawaban:
D. Have been walking


13. She has been...to much television lately
A. Watch
B. Watching
C. Is watch
D. Will watch

Jawaban:
B. Watching


14. Sandy … (type) the document for 3 hours but somehow it does not finish yet.
A. Was typing
B. Were typing
C. Has been typing
D. Have been typing

Jawaban:
C. Has been typing

Soal Pilgan Present Perfect Continuous Tense Lengkap Jawaban


15. Right now I have been... at the board
A. look
B. Looking
C. Looks
D. Was look

Jawaban:
B. Looking


16. This computer …(operate) for 20 hours, it must be shut down now, unless it will explode.
A. Has been operating
B. Have been operating
C. Are operating
D. Is operating

Jawaban:
A. Has been operating


17. The passangers …(wait) for the next flight since this morning.
A. Has waiting
B. Had been waiting
C. Has been waiting
D. Have been waiting

Jawaban:
D. Have been waiting


18. I ……in my house for almost thirty years.
A. Have been living
B. Live
C. Lives
D. Had lived

Jawaban:
A. Have been living


19. We have been.....here for over two hours
A. Waits
B. Wait
C. is wait
D. Waiting

Jawaban:
D. Waiting

20. He has been.... flower for this girl friend
A. Buy
B. Bought
C. Buying
D. Is buy

Jawaban:
C. Buying


21. I …(teach) you all for 1 years, but there is no great and satisfied development.
A. Has been teaching
B. Have walking
C. Had been teaching
D. Have been teaching

Jawaban:
D. Have been teaching


22. She ….. English since 2010
A. Have been learning
B. Has been learning
C. Have been
D. Has been

Jawaban:
B. Has been learning


23. My father ….. visiting Bali for a year
A. Have been
B. Has been
C. My friends
D. My friend

Jawaban:
B. Has been


24. The thief will have been stealing much money in the bank
A. The thief has been stealing much money in the bank
B. The thief have been stealling much money in the bank
C. Have been swimming
D. Have been swiming

Jawaban:
A. The thief has been stealing much money in the bank


25. They … anything for the past hour.
A. haven’t been doing
B. hasn’t been doing
C. have just been raining
D. has just been raining

Jawaban:
A. Haven’t been doing


26. It … hard.
A. have just been raining
B. has just been raining
C. have been living
D. has been living

Jawaban:
B. Has just been raining


27. He and his family… in poverty since their company went bankrupt.
A. have been living
B. has been living
C. has he been working out
D. have he been working out

Jawaban:
A. Have been living

Pertanyaan Present Perfect Continuous Tense & Kunci Jawaban


28. How long … properly in the gym?
A. has he been working out
B. have he been working out
C. has been working
D. have been working

Jawaban:
A. Has he been working out


29. She … with the research team since January.
A. has been working
B. have been working
C. Has she been waiting
D. Does she has been waiting

Jawaban:
A. Has been working


30. The old women study Grammar
A. The old women has been studying Grammar
B. The old women have been studying Grammar
C. Have been swimming
D. Have been swiming

Jawaban:
B. The old women have been studying Grammar


31. They .... talking for the last hour
A. Have been
B. Has been
C. Had been
D. Will be

Jawaban:
A. Have been


32. John …… (sleep) since 3 hours ago
A. Have sleeping
B. Have been sleep
C. Has been sleep
D. Has been sleeping

Jawaban:
D. Has been sleeping


33. She … (learn) the material since one hour ago in the classroom.
A. Had been learning
B. Have been learning
C. Have learning
D. Has been learning

Jawaban:
D. Has been learning


34. The construction labors are thirsty since they…(remove) the scaffoldings.
A. Have been removing
B. Had removing
C. Has been removing
D. Had been removing

Jawaban:
A. Have been removing


35 ... have been living in Jakarta since 2020
A. My friends
B. My friend
C. The Boy
D. The Children

Jawaban:
A. My friends


36 ... have been watching TV for two hours
A. The Boy
B. The Children
C. Have been swimming
D. Have been swiming

Jawaban:
B. The Children


37. All of my friends ... in the lake
A. Have been swimming
B. Have been swiming
C. The Scientist has been mixing the formula
D. The Scientist has been mixxing the formula

Jawaban:
A. Have been swimming


38. The Scientist mixes the formula
A. The Scientist has been mixing the formula
B. The Scientist has been mixxing the formula
C. My friend and I has been doing a great job
D. My friend and I have been doing a great job

Jawaban:
A. The Scientist has been mixing the formula


39. My friend and I do a great job
A. My friend and I has been doing a great job
B. My friend and I have been doing a great job
C. He has been sleeping
D. He has been sleepping

Jawaban:
B. My friend and I have been doing a great job


40. He sleeps
A. He has been sleeping
B. He has been sleepping
C. The old women has been studying Grammar
D. The old women have been studying Grammar

Jawaban:
A. He has been sleeping