Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

35 Pertanyaan Adjective Clause dan Jawaban

Soal Pilgan Materi Adjective Clause

19. The student …. I met is Mariam
A. Who
B. That
C. Whom
D. When

Jawaban:
C. Whom


20. Do you wear the dress … I gave it to you for your birthday?
A. Whose
B. Whom
C. That
D. Which

Jawaban:
D. Which


21. Can you see the cat …is on the fence?
A. Whose
B. Whom
C. That
D. Which

Jawaban:
C. That


22. The lady ….. lives across the street is my aunt.
A. Whom
B. Who
C. Whose
D. Where

Jawaban:
B. Who


23. The boy ….. shoes are on the floor is my little brother.
A. Whom
B. Who
C. Whose
D. Where

Jawaban:
C. When


24. Tokyo, ….. is located in japan, was my favorite city to visit.
A. Which
B. That
C. Where
D. Whom

Jawaban:
C. Whose


25. The moment ….. the clown burst in to surprise the teacher was great!
A. That
B. Where
C. When
D. Who

Jawaban:
C. When


26. The student ….. I teach is Budi.
A. Whom
B. Who
C. Whose
D. Where

Jawaban:
A. Whom


27. Do you bring the book ….. I gave it to you yesterday?
A. When
B. That
C. Which
D. Whom

Jawaban:
C. Which


28. Can you see the bird ….. is on the fence?
A. When
B. That
C. Which
D. Whom

Jawaban:
B. That


29. I still remember the place ….. I put my mobile phone last night.
A. Where
B. When
C. Which
D. Whom

Jawaban:
A. Where


30. Give me the reason ….. you study in Engllish Online.
A. Why
B. When
C. Where
D. Whom

Jawaban:
A. Why


31. Fruit ….. is grown organically is expensive.
A. Which
B. That
C. Whom
D. Where

Jawaban:
A. Which


32. I still remember the place… we meet last week
A. Where
B. When
C. Which
D. Whom

Jawaban:
A. Where


33. Give me reason…you leave me alone!
A. Why
B. When
C. Where
D. Whom

Jawaban:
A. Why


34. Bali …is located in Indonesian, was may favourite destination to visit
A. Which
B. That
C. Where
D. Whom

Jawaban:
A. Which


35. Special prizes is available for the class … wins in the English contest.
A. Which
B. That
C. Where
D. Whom

Jawaban:
B. That