Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

60 Pertanyaan Adjective Order dan Jawaban

Soal Pilgan Materi Adjective Order

21. Which sentence uses the correct order of adjectives?
A. I’d like three good reasons why you don’t like spinach
B. I’d like a good three reasons why you don’t like spinach.
C. I’d like good reasons three why you don’t like spinach.
D. I’d like reasons three why you don’t like spinach.

Jawaban:  
A. I’d like three good reasons why you don’t like spinach


22. Which sentence uses the correct order of adjectives?
A. I like that really big red old antique tractor in the museum
B. I like that really big old red antique tractor in the museum
C. I like that old, red, really big antique tractor in the museum.
D. I like that really big antique tractor in the museum

Jawaban:  
B. I like that really big old red antique tractor in the museum


23. Which sentence uses the correct order of adjectives?
A. My brother rode a beautiful big black Friesian horse in the parade.
B. My brother rode a beautiful Friesian big black horse in the parade.
C. My brother rode a big, black, beautiful Friesian horse in the parade
D. My brother rode a Friesian horse in the parade.

Jawaban:  
A. My brother rode a beautiful big black Friesian horse in the parade.


24. My grandmother lives in the... house on the corner
A. little blue, green and white
B. little blue and green and white
C. little, blue, green, and white
D. little, blue

Jawaban:  
B. Little blue and green and white


25. My dad was thrilled with his gift of... bowties for his clown act.
A. three squirting new nice big polka-dotted
B. three polka-dotted nice new squirting
C. three nice big new polka-dotted squirting
D. three polka-dotted

Jawaban:  
C. Three nice big new polka-dotted squirting


26. Please put the marbles into that ... box.
A. round little old red
B. little old round red
C. little old red round
D. little old

Jawaban:  
B. Little old round red


27. I was surprised to receive a ... puppy for my birthday.
A. little, cute, eight-week-old golden retriever
B. cute eight-week-old little golden retriever
C. cute little eight-week-old golden retriever
D. little, cute, eight-week-old

Jawaban:  
C. Cute little eight-week-old golden retriever


28. Our work uniform consists of black pants, black shoes, and a ... shirt.
A. yellow baggy big polo
B. big baggy yellow polo
C. baggy yellow big polo
D. yellow baggy

Jawaban:  
B. Big baggy yellow polo


29. I’ve been spending a lot of time in antique shops looking for the perfect... clock.
A. little silver Italian cuckoo
B. little Italian silver cuckoo
C. silver little Italian cuckoo
D. Italian cuckoo

Jawaban:  
A. Little silver Italian cuckoo


30. John was given ... by his sister
A. strange old French paintings
B. an adorable little black kitten
C. an enormous red and yellow umbrella
D. a picturesque old house built

Jawaban:  
B. An adorable little black kitten


31. Last week, I visited ... in a remote place.
A. big black clouds
B. a lovely sunny day
C. beautiful long black hair
D. a lovely little old village

Jawaban:  
D. A lovely little old village


32. I came into ... in 1860
A. strange old French paintings
B. an adorable little black kitten
C. an enormous red and yellow umbrella
D. a picturesque old house built

Jawaban:
D. A picturesque old house built
  

33. .... was parked opposite my house
A. strange old French paintings
B. a shiny new Italian sports car
C. an enormous red and yellow umbrella
D. a picturesque old house built

Jawaban:  
B. A shiny new Italian sports car


34. Hans is a ... architect.
A. successful German
B. German successful
C. square interesting
D. interesting square

Jawaban:  
A. Successful German


35. The sculpture has an ... shape.
A. square interesting
B. interesting square
C. expensive designer
D. designer expensive

Jawaban:  
A. Square interesting


36. She only wears ... clothes.
A. expensive designer
B. designer expensive
C. wool Italian
D. Italian wool

Jawaban:  
A. Expensive designer


37. Tony is the....boy in school
A. Handsome
B. Handsomest
C. Most handsome
D. More handsome

Jawaban:  
C. Most handsome


38. Donna is as ... as Oliver
A. Cuter
B. Cutest
C. More cuter
D. Cute

Jawaban:  
D. Cute

39. Jake is ... than Tommy
A. Worst
B. Bad
C. Worse
D. More bad

Jawaban:  
C. Worse


40. Jim is the ... person in the whole town.
A. Ugliest
B. Most ugly
C. Uglier
D. More ugly

Jawaban:  
A. Ugliest