Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

43 Pertanyaan Adverbs of Manner Beserta Jawaban

Soal Pilgan Materi Adverbs of Manner

16. He acted very … when hearing tornado sirens.
A. Calm
B. Calmler
C. Calmly
D. Faster

Jawaban:
C. Calmly


17. Flying fish can’t swim … sailfish.
A. Fast
B. As fast as
C. Faster
D. Calmler

Jawaban:
B. As fast as


18. The word was … spelt.
A. Correct
B. Correctly
C. Correcter
D. Well

Jawaban:
B. Correctly


19. My sister speaks English … than I do.
A. Better
B. Well
C. The best
D. Correctly

Jawaban:
A. Better


20. The students have to walk ... in the school.
A. calmly
B. carefully
C. fluently
D. fast

Jawaban:
A. Calmly


21. Please read the instructions ... before you answer the questions.
A. calmly
B. carefully
C. fluently
D. fast

Jawaban:
B. Carefully


22. Tom can speak English and Spanish ...
A. calmly
B. carefully
C. fluently
D. fast

Jawaban:
C. Fluently


23. He ran ...
A. quickly
B. beautifully
C. greedily
D. slowly

Jawaban:
A. Quickly


24. You must play…..or someone will get hurt.
A. Quickly
B. Cruelly
C. Heavily
D. Carefully

Jawaban:
D. Carefully


25. The witch…..turned Adam into a toad.
A. Sweetly
B. Greedily
C. Heavily
D. Carefully

Jawaban:
A. Sweetly


26. The dog…..after the ball.
A. Sweetly
B. Greedily
C. Heavily
D. Carefully

Jawaban:
B. Greedily


27. I drove my car ... yesterday because the weather was foggy.
A. quickly
B. suddenly
C. slowly
D. beautifully

Jawaban:
C. Slowly


28. My sister dances ....
A. quickly
B. suddenly
C. slowly
D. beautifully

Jawaban:
D. Beautifully


29. He can answer the hardest question ...
A. easily
B. happily
C. creatively
D. greedily

Jawaban:
A. Easily