Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

55 Pertanyaan Causative Verb dan Jawaban

Soal Pilgan Materi Causative Verb

20. The student makes the music ….
A. To play
B. Played
C. Plays
D. Playing

Jawaban:  
B. Played


21. She …. me … English.
A. Help – Learns
B. Helps – Learns
C. Helps – Learn
D. Help - learn

Jawaban:  
C. Helps – Learn


22. Nita menyuruh/meminta saya untuk datang ke rumahnya sekarang.
A. Nita has me come to her house right now.
B. Nita make me come to her house right now.
C. Nita gets me to came to her house right now.
D. Nita make me to came to her house right now

Jawaban:  
A. Nita has me come to her house right now.


23. Mario gets his house….
A. Renovate
B. Renovates
C. Renovating
D. Renovated

Jawaban:  
D. Renovated


24. My mother … me to help her finishing her cooking.
A. Allow
B. Allows
C. Allowed
D. Allowing

Jawaban:  
B. Allows


25. My brother lets his car …
A. Borrow
B. Borrowing
C. Borrowed
D. Borrows

Jawaban:  
C. Borrowed


26. My mother …to accompany my little sister to the swimming pool yesterday.
A. Has me
B. Have me
C. Had me
D. Have had me

Jawaban:  
C. Had me


27. Dina ….wait for her in front of bookstore for three hours.
A. Makes me
B. Make me
C. Making me
D. Made me

Jawaban: 
A. Makes me
 

28. Charles is getting his teachers ... him a make-up exam.
A. give
B. given
C. to give
D. to given

Jawaban:  
C. To give


29. Because she is ill, she wants ... into her room.
A. to have her breakfast brought
B. to have brought her breakfast
C. having her breakfast brought
D. she brings her brreakfast

Jawaban:  
A. To have her breakfast brought


30. Emma got her paper .... by a friend.
A. type
B. typed
C. to type
D. to typed

Jawaban: 
B. Typed
 

31. Mrs. Claire had her house ... .
A. paint
B. painted
C. to paint
D. to paint

Jawaban:  
B. Painted


32. “Tono is a lazy boy . ”
“Yes, he always wants...for him.
A. everything done
B. having done everything
C. to have done everything
D. everything having been done
E. to have everything done

Jawaban:  
A. Everything done


33. “ What a lovely gown you’re wearing!
Do you make it yourself?”
“No, I ...”
A. to be made
B. had it made
C. had to make it
D. had to made it
E. having made it

Jawaban:  
B. Had it made


34. The teacher helped Carolina ...the research materials.
A. found
B. find
C. finding
D. to find

Jawaban:  
B. Find


35. A stranger helped the lost child ... his home.
A. found
B. finding
C. to find
D. to found

Jawaban:  
C. To find


36. The doctor made the patient ... in bed.
A. stay
B. to stay
C. stayed
D. to stayed

Jawaban:  
A. Stay


37. Dr. Clark is letting the students ... in the papers on Monday.
A. hand
B. handed
C. to hand
D. to handed

Jawaban:  
A. Hand