Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

37 Pertanyaan Correlative Conjunction Beserta Jawaban

Soal Pilgan Materi Correlative Conjunction

14. Whales, dolphins, and walruses are … fish … mammals.
A. Not, but
B. Not only, but also
C. Between, or
D. Whether, or

Jawaban:
A. Not, but


15. Lia and I discussed … to attend the meeting … have a representative attend in our place.
A. Between, or
B. Whether, or
C. Not, but
D. Not only, but also

Jawaban:
B. Whether, or


16. … had hotel housekeeper left … the guests entered the room.
A. Hardly, than
B. No sooner, than
C. Between, or
D. Whether, or

Jawaban:
B. No sooner, than


17. The more you smile, … you will get positive reactions from others.
A. The less
B. The more
C. Nor
D. or

Jawaban:
B. The more


18. Neither the woman … her daughter has a posititive attitude.
A. Nor
B. or
C. The less
D. The more

Jawaban:
A. Nor


19. I would like to try both the classic tiramisu … creamy cheesecake recipes.
A. or
B. And
C. To
D. Than

Jawaban:
B. And


20. She would rather wash clothes by hand … use a dishwasher.
A. To
B. Than
C. or
D. And

Jawaban:
B. Than


21. Choosing between staying at home … working full-time were not easy for her.
A. And
B. To
C. or
D. Nor

Jawaban:
A. And


22. Do you know the distance from Earth … Mars?
A. And
B. To
C. or
D. Nor

Jawaban:
B. To


23. You can either wear open-toe sandals … shoes to work at the office.
A. or
B. Nor
C. And
D. To

Jawaban:
A. Or


24. Emily is ... pretty but also smart.
A. both
B. neither
C. not only
D. and

Jawaban:
C. Not only


25. The research project will take ... time and money.
A. both
B. either
C. neither
D. and

Jawaban:
A. Both