Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

30 Pertanyaan Noun Clause dan Jawaban

Soal Pilgan Materi Noun Clause

16. The teacher asked me …
A. Who Niels Bohr was
B. Who was Niels Bohr
C. If does he work at Philadelphia General Hospital
D. If he works at Philadelphia General Hospital

Jawaban:
A. Who Niels Bohr was


17. I don’t know …
A. How much does he make a month
B. How much he makes a month
C. That will he get fired
D. That he will get fired

Jawaban:
B. How much he makes a month


18. The worker is afraid …
A. That will he get fired
B. That he will get fired
C. How much does he make a month
D. How much he makes a month

Jawaban:
B. That he will get fired


19. … is awesome.
A. That the girl can speak English fluently
B. That can the girl speak English fluently
C. That does everybody need somebody sometimes
D. That everybody needs somebody sometimes

Jawaban:
A. That the girl can speak English fluently


20. Please tell me . . . Makes you cry
A. if
B. What
C. Whether
D. How

Jawaban:
B. What


21. She wanted to know …
A. if I had applied for the scholarship
B. if had I applied for the scholarship
C. What do they always do in the classroom or lab
D. What they always do in the classroom or lab

Jawaban:
A. if I had applied for the scholarship


22. … is unacceptable.
A. What do they always do in the classroom or lab
B. What they always do in the classroom or lab
C. if I had applied for the scholarship
D. if had I applied for the scholarship

Jawaban:
B. What they always do in the classroom or lab


23. I do not know . . . He has no parents
A. That
B. Why
C. What
D. When

Jawaban:
A. That


24. She is the person . . . I met in front of the school
A. Whom
B. Who
C. That
D. If

Jawaban:
A. Whom


25. I’m not sure . . . He go to work or not today
A. If
B. Whether
C. Does
D. Had

Jawaban:
B. Whether


26. Please tell me . . . Do you want
A. What
B. if
C. When
D. Why 

Jawaban:
A. What


27. . . . I do is to make you happy
A. When
B. How
C. What
D. Where

Jawaban:
C. What


28. I do not know . . . He’s married or not
A. Whether
B. Has
C. Have
D. if

Jawaban:
D. if


29. Can you tell me . . . The accident happened
A. What
B. if
C. Whether
D. When

Jawaban:
D. When


30. Please explain me . . . To make a jar
A. What
B. Can
C. Have
D. How

Jawaban:
D. How