Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

40 Pertanyaan Present Perfect Continuous Tense Beserta Jawaban

Soal Pilgan Materi Present Perfect Continuous Tense

15. Right now I have been... at the board
A. look
B. Looking
C. Looks
D. Was look

Jawaban:
B. Looking


16. This computer …(operate) for 20 hours, it must be shut down now, unless it will explode.
A. Has been operating
B. Have been operating
C. Are operating
D. Is operating

Jawaban:
A. Has been operating


17. The passangers …(wait) for the next flight since this morning.
A. Has waiting
B. Had been waiting
C. Has been waiting
D. Have been waiting

Jawaban:
D. Have been waiting


18. I ……in my house for almost thirty years.
A. Have been living
B. Live
C. Lives
D. Had lived

Jawaban:
A. Have been living


19. We have been.....here for over two hours
A. Waits
B. Wait
C. is wait
D. Waiting

Jawaban:
D. Waiting

20. He has been.... flower for this girl friend
A. Buy
B. Bought
C. Buying
D. Is buy

Jawaban:
C. Buying


21. He sleeps
A. He has been sleeping
B. He has been sleepping
C. The old women has been studying Grammar
D. The old women have been studying Grammar

Jawaban:
A. He has been sleeping


22. She ….. English since 2010
A. Have been learning
B. Has been learning
C. Have been
D. Has been

Jawaban:
B. Has been learning


23. My father ….. visiting Bali for a year
A. Have been
B. Has been
C. My friends
D. My friend

Jawaban:
B. Has been


24. The thief will have been stealing much money in the bank
A. The thief has been stealing much money in the bank
B. The thief have been stealling much money in the bank
C. Have been swimming
D. Have been swiming

Jawaban:
A. The thief has been stealing much money in the bank


25. They … anything for the past hour.
A. haven’t been doing
B. hasn’t been doing
C. have just been raining
D. has just been raining

Jawaban:
A. Haven’t been doing


26. It … hard.
A. have just been raining
B. has just been raining
C. have been living
D. has been living

Jawaban:
B. Has just been raining


27. He and his family… in poverty since their company went bankrupt.
A. have been living
B. has been living
C. has he been working out
D. have he been working out

Jawaban:
A. Have been living