Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

17 Pertanyaan Tentang Adjective Clause dan Jawaban

Soal (Essay) Materi Adjective Clause

10. What are the types of adjective clause?

Jawaban:
There are two kinds of adjective clauses: restrictive and non-restrictive. a. A restrictive clause is one that limits or restricts the noun or pronoun it modifies.


11. How do you teach adjective clauses?

Jawaban:
Activities to Teach & Practice Adjective Clauses
1. Mix and Match Adjective Clauses. Write down the names of famous people, places, or things on note cards (Lady Gaga; Rome; a smart phone; etc… ) ...
2. Taboo. This popular game is a hit with the students and is great to teach adjective clauses. ...
3. Guess Who.


12. Which pronouns can be used as subjects in adjective clauses?

Jawaban:
'The woman' and 'she' are talking about the same person, so we can combine the sentences using an adjective clause. In the second sentence, 'She' is the subject of the sentence, so we will use one of the subject relative pronouns (that/which/who) to replace it. (We cannot use whose/where/when/whom to replace subjects.)


13. Who or whom in adjective clauses?

Jawaban:
Relative pronouns are used at the beginning of an adjective clause (a dependent clause that modifies a noun). The three most common relative pronouns are who, which and that. Who has two other forms, the object form whom and the possessive form whose. Who and whom are used mainly for people.


14. What is the difference between a noun clause and an adjective clause?

Jawaban:
Noun clause functions as a noun. It can act as the subject, object, and the subject complement. Adjective clause functions as an adjective and modifies the noun.


15. How many adjective clauses are there?

Jawaban:
Adverb and adjective clauses are both introduced by dependent signals, but those signals are different. There are only five words which introduce adjective clauses.


16. How do you combine sentences using adjective clauses?

Jawaban:
Adjective clauses are dependent clauses that give information about nouns. They allow you to combine two sentences into one by using relative pronouns (​who, whom, whose, where, when, which, that, ​and ​why​) as connectors. WHO ​(used for people as subjects) My friend missed the lecture.


17. How do you cut an adjective clause?

Jawaban:
An adjective clause that has a subject pronoun (which, that, or who) can also be shortened into an adjective phrase. You can shorten an adjective clause in two ways: Omit the subject pronoun and verb. Omit the subject pronoun and change the verb so it ends in -ing.