Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

28 Pertanyaan Tentang Countable Noun Beserta Jawaban

Soal (Essay) Materi Countable Noun

11. Is milk a countable noun?

Jawaban:
Milk is an uncountable (non-countable) noun like water, snow and rice. Cartons of milk are countable so we use many. Other countable nouns include people, houses and pens. A cartoon is a quantifier.


12. Is Garden a countable noun?

Jawaban:
Garden' is a singular countable common noun


13. Is gold a countable noun?

Jawaban:
Noun. (uncountable) A heavy yellow elemental metal of great value, with atomic number 79 and symbol Au. (countable or uncountable) A coin or coinage made of this material, or supposedly so. (countable) A deep yellow colour, resembling the metal gold.


14. Is Sky countable or uncountable noun?

Jawaban:
Is "sky" a countable noun or an uncountable noun? We can count the sky as it is only one, but it's that people refer to as it being uncountable.


15. Is eggs countable or uncountable noun?

Jawaban:
If a noun is countable we can count it. Countable nouns can be singular or plural. We can say two cars, three boys, six eggs, etc. because we can count them – they're countable


16. Is River a countable noun?

Jawaban:
Uncountable Things
"Water" is uncountable because there is no clear shape or limit of one. Is "one water" a drop of water, a glass of water, a pool, a wave, a river, a lake, an ocean, rain, a sea...? The key is that my idea of "one water" may easily be different to your idea of "one water".


17. Is cheese a countable noun?

Jawaban:
Some nouns can function as countable or uncountable. They are usually treated as countable when you're referring to varieties of the thing. For instance, cheese is usually an uncountable noun, but you can use it as a countable noun if you are referring to varieties of cheese.


18. Is fruit countable or uncountable noun?

Jawaban:
The word "fruit" is generally an uncountable noun. Some people use it occasionally as a countable noun, but most of the time I think that sounds awkward and harsh on the ear. The only time I would use it in the plural would be in the expression "the fruits of one's labour".


19. Is grapes a countable noun?

Jawaban:
Noun. (countable) A small, round, smooth-skinned edible fruit, usually purple, red, or green, that grows in bunches on vines of genus Vitis. (countable) A woody vine that bears clusters of grapes; a grapevine; of genus Vitis. (countable, uncountable) A dark purplish-red colour, the colour of many grapes.