Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

19 Pertanyaan Tentang Indefinite Pronoun dan Jawaban

Soal (Essay) Materi Indefinite Pronoun

11. Is every an indefinite pronoun?

Jawaban:
But what about indefinite pronouns--such as all, any, both, each, every, few, many, neither, nobody, and none? They do not refer to a specific, definite person. Thus they are called "indefinite pronouns." The indefinite pronouns are a bit trickier than relative pronouns.


12. What is the rule for indefinite pronouns?

Jawaban:
Indefinite pronouns that end in -one are always singular. These words include anyone, everyone, someone, and one. Indefinite pronouns that end in -body are always singular. These words include anybody, somebody, nobody.


13. How do you explain an indefinite pronoun?

Jawaban:
Indefinite pronouns are those referring to one or more unspecified objects, beings, or places. They are called “indefinite” simply because they do not indicate the exact object, being, or place to which they refer.


14. How do you memorize indefinite pronouns?

Jawaban:
When remembering Indefinite Pronouns, remember –body, -one, and –thing. Example: Both ferrets make salad.


15. What are negative indefinite pronouns?

Jawaban:
Negative indefinite pronouns are defined as nominal or adverbial expressions that directly translate 'nobody', 'nothing', 'nowhere', 'never' (etc.) in sentences (1)-(3), independently of whether they co-occur with predicate negation.


16. Why is everybody a singular indefinite pronoun?

Jawaban:
An indefinite pronoun does not refer to any specific person, thing or amount. It is vague and "not definite". Some typical indefinite pronouns are: all, another, any, anybody/anyone, anything, each, everybody/everyone, everything, few, many, nobody, none, one, several, some, somebody/someone.


17. How do you identify a pronoun in a sentence?

Jawaban:
A pronoun (I, me, he, she, herself, you, it, that, they, each, few, many, who, whoever, whose, someone, everybody, etc.) is a word that takes the place of a noun. In the sentence Joe saw Jill, and he waved at her, the pronouns he and her take the place of Joe and Jill, respectively.


18. What are indefinite pronouns?

Jawaban:
An indefinite pronoun does not refer to any specific person, thing or amount. It is vague and "not definite". Some typical indefinite pronouns are: all, another, any, anybody/anyone, anything, each, everybody/everyone, everything, few, many, nobody, none, one, several, some, somebody/someone.


19. What are some examples of indefinite pronouns?

Jawaban:
The following indefinite pronouns are always singular:
1. one.
2. anyone, everyone, no one, someone.
3. anybody, everybody, nobody, somebody.
4. another, the other.
5. either, neither.
6. each.
7. little, less.
8. much.