Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

18 Pertanyaan Tentang Interrogative Pronoun dan Jawaban

Soal (Essay) Materi Interrogative Pronoun

10. How do you use interrogative pronouns?

Jawaban:
Interrogative Pronouns
What – Used to ask questions about people or objects. ...
Which – Used to ask questions about people or objects. ...
Who – Used to ask questions about people. ...
Whom – This interrogative pronoun is rarely seen these days, but when it shows up, it is used to ask questions about people.


11. How do you teach interrogative pronouns?

Jawaban:
Hint: Use who in a question when you would answer it with I, he, she, we, or they. Use whom when you would answer the question with me, him, her, us, or them. In other words, use who in a question if you would answer it with a subject pronoun, and use whom in a question if you would answer it with an object pronoun.


12. How many types of interrogative pronouns are there?

Jawaban:
English has five interrogative pronouns: who, whom, whose, what, and which.


13. What is called interrogative pronoun?

Jawaban:
We use interrogative pronouns to ask questions. The interrogative pronoun represents the thing that we don't know (what we are asking the question about). There are four main interrogative pronouns: who, whom, what, which.


14. Tuliskan pengertian interrogative pronoun!

Jawaban:
Interrogative pronoun adalah kata-kata yang mempertanyakan orang atau benda.


15. Kata ganti interrogative pronoun apa saja dan jelaskan, yaitu?

Jawaban:
Kata ganti Interrogative pronoun yaitu:
1. who, whom (siapa) = digunakan sebagai kata ganti orang
2. whose (punya siapa) = untuk menanyakan kepemilikan.
3. whom ( Siapa) = untuk menanyakan orang sebagai objek
4. When = Kata when digunakan untuk menanyakan waktu
5. Why = digunakan untuk menanyakan suatu alasan atau sebab.
6. which (yang mana) = sebagai kata ganti benda, binatang, atau kadang-kadang orang; which lebih spesifik dari what
7. what (apa) = digunakan sebagai kata ganti benda atau binatang
8. Where: digunakan untuk menunjukkan suatu pertanyaan yang mengenai tempat.
9. How: digunakan untuk menunjukkan suatu pertanyaan yang mengenai keadaan atau suatu cara


16. Tuliskan contoh kalimat interrogative pronoun menggunakan kata what!

Jawaban:
Contoh Kalimat Interrogative Pronoun:
1. What do you want for dinner? (Apa yang Anda inginkan untuk makan malam?)
2. I wonder what we’re doing tomorrow (Aku bertanya-tanya apa yang kita lakukan besok)
3. What is your name? (Siapa namamu? )
4. What time are you supposed to be there? (Apa waktu Anda seharusnya berada di sana?)
5. What did you order? (Apa yang kamu pesan?)


17. Tuliskan contoh kalimat interrogative pronoun menggunakan kata which!

Jawaban:
Contoh Kalimat Interrogative Pronoun:
1. Which color do you like? ( Warna yang Anda sukai?)
2. Which seat would you like? (Kursi yang Anda ingin?)
3. Which of these ladies is your siter? ( Yang wanita ini adalah kakak Anda?)
4. He asked which train to take (Dia bertanya yang melatih untuk mengambil)


18. Tuliskan contoh kalimat interrogative pronoun menggunakan kata who!

Jawaban:
Contoh Kalimat Interrogative Pronoun:
1. Who is she? (Siapakah dia?)
2. Who is going to take out the book? (Siapa yang akan mengambil buku?)
3. Who borrowed Tia’s books ? (Siapa yang meminjam buku Tia ?)