Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

18 Pertanyaan Tentang Noun Clause dan Jawaban

Soal (Essay) Materi Noun Clause

10. What is a noun clause identifier?

Jawaban:
A noun clause identifier is a word used to connect a dependent clause with another clause. Some examples of noun clause identifiers are: that, who, whether, why, what, how, when, where, whom, and whoever.


11. What is the difference between noun and adjective clauses?

Jawaban:
Note that an adjective clause generally follows the noun or pronoun it modifies, while an adjective usually precedes it. In formal writing, adjective clauses begin with the relative pronouns who(m), that or which.


12. What are the types of noun clauses?

Jawaban:
Subject. 
Direct Object. 
Indirect Object. 
Object of the Preposition. 
Subject Complement.


13. What words introduce noun clauses?

Jawaban:
Noun clauses begin with words such as how, that, what, whatever, when, where, whether, which, whichever, who, whoever, whom, whomever, and why. Noun clauses can act as subjects, direct objects, indirect objects, predicate nominatives, or objects of a preposition.


14. How do you teach noun clauses?

Jawaban:
That There Are At Least 5 Ways To Teach Noun Clauses
Teach Nouns Clauses Creatively
1. Make it Fun with Speaking. ...
2. Have Students Create a Silly Skit. ...
3. Introduce alongside Paraphrasing. ...
4. Teach Using Newspaper Articles. ...
5. Use Song Lyrics.


15. What is the difference between noun clause and noun phrase?

Jawaban:
A noun clause functions as a noun in a sentence. It follows a linking or copular verb to describe or modify the subject of the sentence. Unlike noun phrases, noun clauses contain both a subject and a verb.


16. What is a noun clause as a direct object?

Jawaban:
Noun clause as a direct object
You can use a noun clause in place of a direct object. The object usually comes after your verb. For example: He said that he was excited. The subject of our main clause is ´he' and the predicate is ´said´. The subject of our noun clause is ´he´ and the predicate is ´was´.


17. Does a noun clause make a sentence Complex?

Jawaban:
A Noun clause is another type of complex sentence that you are likely to use when you do any form of writing or speaking, so you need to be aware of them for IELTS.


18. Is Wherever a noun clause?

Jawaban:
Noun clauses most commonly begin with the words that, how, if, and the “wh-” words—what, whatever, where, wherever, when, whenever, why, which, whichever, who, whom, whoever, whomever, whether, and whatever.