Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

60 Quiz Adjective Order Lengkap Jawaban

Soal PG Materi Adjective Order

41. Matthew is as ... as Ken
A. Best
B. Good
C. Gooder
D. More good

Jawaban:  
B. Good


42. Which sentence uses the correct order of adjectives?
A. Our grandparents drive a motorhome with black and white stripes
B. Our grandparents drive a motorhome with black with white stripes.
C. Our grandparents drive a motorhome with black, white stripes
D. Our grandparents drive a motorhome with black stripes.

Jawaban:  
A. Our grandparents drive a motorhome with black and white stripes


43. Which sentence uses the correct order of adjectives?
A. During my college years, I wore a red, white and black big hat to sporting events.
B. During my college years, I wore a big red, white and black hat to sporting events.
C. During my college years, I wore a big red white and black, hat to sporting events.
D. During my college years, I wore a big red hat to sporting events.

Jawaban:  
B. During my college years, I wore a big red, white and black hat to sporting events.


44. At home there is ... in the dining room.
A. a beautiful square wooden table
B. an unusual gold ring
C. a nice new woollen pullover
D. an interesting old American movie

Jawaban:  
A. A beautiful square wooden table


45. I was offered ... by my husband.
A. a beautiful square wooden table
B. an unusual gold ring
C. a nice new woollen pullover
D. an interesting old American movie

Jawaban:
B. An unusual gold ring
  

46. My grandmother has knitted ... for me.
A. a beautiful square wooden table
B. an unusual gold ring
C. a nice new woollen pullover
D. an interesting old American movie

Jawaban:  
C. A nice new woollen pullover


47. I saw ... with friends at home.
a. a beautiful square wooden table
b. an unusual gold ring
c. a nice new woollen pullover
d. an interesting old American movie

Jawaban:  
D. An interesting old American movie


48. It may rain ! There are ... floating in the air.
A. big black clouds
B. a lovely sunny day
C. beautiful long black hair
D. a lovely little old village

Jawaban:  
A. Big black clouds


49. It's in the ... container.
A. large blue metal
B. blue large metal
C. blue metal large
D. wooden big brown

Jawaban:  
A. Large blue metal


50. He sat behind a ... desk.
A. big wooden brown
B. big brown wooden
C. wooden big brown
D. small black Egyptian

Jawaban:  
B. Big brown wooden


51. She gave him a ... vase.
A. small Egyptian black
B. black Egyptian small
C. small black Egyptian
D. blue large metal 

Jawaban:  
C. Small black Egyptian


52. The store carries an assortment of... objects.
A. interesting new, old and antique
B. new, old, interesting and antique
C. interesting, old and new and antique
D. new and antique

Jawaban:  
A. Interesting new, old and antique


53. We went for a two-week cruise on a... ocean liner.
A. incredible brand-new, huge Italian
B. incredible, huge, brand-new Italian
C. Italian incredible, brand-new, huge
D. brand-new Italian

Jawaban:  
B. Incredible, huge, brand-new Italian


54. I bought a pair of... boots..
A. new, nice, red rain
B. nice new red rain
C. red nice new rain
D. new and nice

Jawaban:  
B. Nice new red rain


55. The ... sweater is very warm.
A. wool Italian
B. Italian wool
C. big blue
D. blue big

Jawaban:  
B. Italian wool


56. It's close to the..building.
A. big blue
B. blue big
C. an American popular
D. a popular American

Jawaban: 
A. Big blue
 

57. The gallery exhibited mainly...
A. strange old French paintings
B. an adorable little black kitten
C. an enormous red and yellow umbrella
D. a picturesque old house built

Jawaban:  
A. Strange old French paintings


58. It was such ... that we decided to go out for a walk.
A. big black clouds
B. a lovely sunny day
C. beautiful long black hair
D. a lovely little old village

Jawaban:  
B. A lovely sunny day


59. My daughter has ...
A. big black clouds
B. a lovely sunny day
C. beautiful long black hair
D. a lovely little old village

Jawaban:  
C. Beautiful long black hair


60. It started to rain so I opened ...
A. strange old French paintings
B. an adorable little black kitten
C. an enormous red and yellow umbrella
D. a picturesque old house built

Jawaban:  
C. An enormous red and yellow umbrella