Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

55 Quiz Causative Verb Beserta Jawaban

Soal PG Materi Causative Verb

38. Father gets the plumber ... the leaking tap.
A. fix
B. fixes
C. to fix
D. fixing

Jawaban:  
C. To fix


39. "I'm having trouble with my laptop again. I've done everything I can but It doesn't work properly.
"Why don 't you have Andy ... it?"
A. to fix
B. fix
C. fixes
D. fixed

Jawaban:  
B. Fix


40. " This cake is delicious; Is it home-made?"
"You know it isn't; ... "
A. I baked it myself
B. Linda asked me to bake it
C. I had Linda bake it
D. I had to bake it

Jawaban:  
C. I had Linda bake it


41. "The curtain of my room needs washing. "
" Well, go to the laundry and ... . "
A. wash them
B. they are washed
C. it should wash them
D. have them washed

Jawaban: 
D. Have them washed
 

42. "Can you send the letter ffor me? I'm in a hurry . "
"Don 't worry , I will have Bima ... it for you.
A. fax
B. faxed
C. to fax
D. faxes

Jawaban:  
A. Fax


43. "It is impossible to translate the whole book by yourself. ".
"Y ou're right. I'd like to ... a part it for me. "
A. you have translated
B. you have to translate
C. have you translate
D. have been translating

Jawaban: 
C. Have you translate
 

44. "I fixed the light in the bathroom yesterday , but it went out again today . "
"Why don 't have an electrician ... it?"
A. checking
B. check
C. checks
D. to check

Jawaban:  
B. Check


45. Ferdi … a competent mechanic to repair his SUV car this morning.
A. Got
B. Made
C. Had
D. Let

Jawaban:  
A. Got


46. She … her daughter put the cherries on the cake.
A. Got
B. Made
C. Had
D. Let

Jawaban:  
D. Let


47. They have their trash … today.
A. Taken out
B. Take out
C. Wash
D. Washed 

Jawaban: 
A. Taken out
 

48. Joko ingin menyuruh/meminta mainannya diambilkan.
A. Joko wants to gets his toy taken.
B. Joko wants to get his toy taken.
C. Joko wants to get his toy be taken.
D. Joko want to gets his toy be taken.

Jawaban:  
B. Joko wants to get his toy taken.


49. Don’t let me...to take my keys to the house with me.
A. forget
B. forgot
C. to forget
D. to forgot

Jawaban:  
A. Forget


50. The manager is making his workers ... this document.
A. sign
B. signed
C. to sign
D. to signed

Jawaban:  
A. Sign


51. The curtains are dirty, we ... at the dir ty cleaner .
A. must have washed them
B. have washed them
C. must have them washed
D. are washing them
E. washing them

Jawaban:  
C. Must have them washed


52. I don't know how to arrange these flowers; I'd rather...
A. have to do it
B. have it done
C. have done it
D. do it

Jawaban:  
B. Have it done


53. As he hates shopping, he always has ....
A. done it for someone
B. someone has done it
C. someone do it
D. to do it for someone

Jawaban:  
C. Someone do it


54. "Is no one living with your grandfather in that house?"
" No and he ... anyone do anything for him for years. "
A. never had
B. has never had
C. never has
D. will never have

Jawaban:  
B. Has never had


55. The president had his advisors ... a press conference.
A. arranged
B. to arrange
C. arrange
D. to arranged

Jawaban:  
C. Arrange