Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

52 Quiz Materi Adjective Lengkap Jawaban

Soal (Esai) Materi Adjective

38. What is difference between adjective and adverb?

Jawaban:
What can you remember about the difference between adjectives and adverbs? ... An adjective describes a noun or pronoun: "That boy is so loud!" An adverb describes a verb or anything apart from a noun and pronoun: "That boy speaks so loudly!"


39. Is smart a adjective?

Jawaban:
Adjective, smart·er, smart·est.
clever, witty, or readily effective, as a speaker, speech, rejoinder, etc.


40. Is more an adjective?

Jawaban:
The word “more” can be an adjective or an adverb depending on how it's used. In your example, “more” is an adjective. ... (“More” is an adjective modifying the noun “power.”)


41. Is Long a verb or adjective?

Jawaban:
Apart from its use as an adjective (and occasionally as a verb – followed by for), the word long also functions as an adverb and, less frequently, as a noun.


42. Is Sweetly an adjective?

Jawaban:
Included below are past participle and present participle forms for the verb sweeten which may be used as adjectives within certain contexts. Having a pleasant taste, especially one relating to the basic taste sensation induced by sugar.


43. What is a adjective for nature?

Jawaban:
Natural describes something that comes from nature, rather than being man-made. The adjective natural is a common word with a lot of meanings. ... It describes anything that comes from nature, but it also means "inborn" when you describe your basketball-star friend as a natural athlete.


44. Is Cookie a noun or adjective?

Jawaban:
Noun, plural cook·ies
a small, usually round and flat cake, the size of an individual portion, made from stiff, sweetened dough, and baked. Informal.


45. Is very an adverb or an adjective?

Jawaban:
Just like many words in the English language, the word ”very” also serves a double function. It can be used as an adverb or an adjective depending on the context. This word is categorized as an adverb if it is used to modify a verb, an adjective, or another adverb in a particular sentence.


46. Is quiet an adjective?

Jawaban:
To be quiet means you don't make any noise. When you're trying not to wake a sleeping lion, you will be quiet when you run by it. The versatile quiet, which can be a noun, adjective, or verb (to quiet others), is one of those words that is best understood through its antonyms — loud or hectic.


47. Is Sunny an adjective?

Jawaban:
Of weather or a day, featuring a lot of sunshine.


48. Is hot a noun or an adjective?

Jawaban:
Adjective, hot·ter, hot·test. having or giving off heat; having a high temperature: a hot fire; hot coffee. having or causing a sensation of great bodily heat; attended with or producing such a sensation: He was hot with fever.


49. Is hardworking an adjective?

Jawaban:
Adjective. industrious; zealous: a hardworking family man


50. Are clothes nouns or adjectives?

Jawaban:
Plural noun
garments for the body; articles of dress; wearing apparel. bedclothes.


51. Is small an adjective?

Jawaban:
Adjective, small·er, small·est.
of limited size; of comparatively restricted dimensions; not big; little: a small box.


52. Is music an adjective?

Jawaban:
Adjective. of, relating to, or producing music: a musical instrument. of the nature of or resembling music; melodious; harmonious. ... set to or accompanied by music: a musical entertainment.