Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

85 Soal Adjective Clause Beserta Jawaban

Kumpulan Soal Pilihan Ganda Materi Adjective Clause

1. Today is the day … most people in Indonesia get the day off.
A. That
B. Which
C. When
D. Where

Jawaban:
C. When


2. The Bogor Palace, … was rebuilt in 1856, is one of Indonesia’s Presidential Palaces.
A. Which
B. That
C. Who
D. Whom

Jawaban:
A. Which


3. The movie … they watched was very interesting.
A. Whose
B. Whom
C. That
D. Which

Jawaban:
C. That


4. The student, … IQ is higher that Albert Einstein, loves to learn foreign languages.
A. Who
B. Whose
C. That
D. Where

Jawaban:
B. Whose


5. It was my classmate … hit the tennis ball over the net.
A. Which
B. That
C. Whom
D. When

Jawaban:
B. That


6. The man … lives across the school is my uncle.
A. Who
B. That
C. Whom
D. When

Jawaban:
A. Who


7. The girl … umbrella is on the rain is my little sister.
A. Who
B. Whose
C. That
D. Where

Jawaban:
B. Whose


8. The student …. I met is Mariam
A. Who
B. That
C. Whom
D. When

Jawaban:
C. Whom


9. Do you wear the dress … I gave it to you for your birthday?
A. Whose
B. Whom
C. That
D. Which

Jawaban:
D. Which


10. Can you see the cat …is on the fence?
A. Whose
B. Whom
C. That
D. Which

Jawaban:
C. That


11. The lady ….. lives across the street is my aunt.
A. Whom
B. Who
C. Whose
D. Where

Jawaban:
B. Who


12. The boy ….. shoes are on the floor is my little brother.
A. Whom
B. Who
C. Whose
D. Where

Jawaban:
C. When


13. The house ______ windows are broken needs repairs.
A. Which
B. Who
C. Whom
D. Whose

Jawaban: 
D. Whose


14. The scientist ______ research is groundbreaking won the Nobel Prize.
A. Which
B. Who
C. Whom
D. Whose

Jawaban: 
C. Whom


15. The project ______ we are working on together is due next week.
A. Which
B. Who
C. Whom
D. Whose

Jawaban: 
A. Which