Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

35 Soal Adjective Clause Beserta Jawaban

Soal Pilihan Ganda Adjective Clause dan Jawaban


1. Someone sent her a message … made her angry all day long
A. Where
B. When
C. Which
D. Whom

Jawaban:
C. Which


2. The little boy … is running around my home ia my neighbour’s son.
A. Whom
B. Who
C. Whose
D. Where

Jawaban:
B. Who


3. Today is the day … moeslem people celebration Lebaran.
A. Where
B. When
C. Which
D. Whom

Jawaban:
A. Where


4. It was my best friend …hit the badminton ball over the net.
A. That
B. Where
C. When
D. Who

Jawaban:
A. That


5. The woman …has six children is my mother
A. Whom
B. Who
C. Whose
D. Where

Jawaban:
C. Whose


6. She has a house...has a beutiful garden
A. That
B. Where
C. When
D. Who

Jawaban:
A. That


7. The university … I earned my Bachelor’s degree has built a new bussiness school building.
A. Which
B. Where
C. That
D. Who

Jawaban:
B. Where


8. I’d like to teach the children … were with us last weekend about forgiveness.
A. Who
B. Whom
C. Which
D. That

Jawaban:
A. Who


9. Someone sent her a letter, … made her smile all day long.
A. Whom
B. Which
C. That
D. Who

Jawaban:
B. Which


10. The little girl … is running down the hill is my neighbor’s daughter.
A. Whom
B. Who
C. Which
D. That

Jawaban:
B. Who


11. The homeless was sleeping on the sidewalk, … was dirty and smell very bad.
A. That
B. Which
C. Where
D. Who

Jawaban:
B. Which


12. Today is the day … most people in Indonesia get the day off.
A. That
B. Which
C. When
D. Where

Jawaban:
C. When

Soal Pilgan Adjective Clause Lengkap Jawaban


13. The Bogor Palace, … was rebuilt in 1856, is one of Indonesia’s Presidential Palaces.
A. Which
B. That
C. Who
D. Whom

Jawaban:
A. Which


14. The movie … they watched was very interesting.
A. Whose
B. Whom
C. That
D. Which

Jawaban:
C. That


15. The student, … IQ is higher that Albert Einstein, loves to learn foreign languages.
A. Who
B. Whose
C. That
D. Where

Jawaban:
B. Whose


16. It was my classmate … hit the tennis ball over the net.
A. Which
B. That
C. Whom
D. When

Jawaban:
B. That


17. The man … lives across the school is my uncle.
A. Who
B. That
C. Whom
D. When

Jawaban:
A. Who


18. The girl … umbrella is on the rain is my little sister.
A. Who
B. Whose
C. That
D. Where

Jawaban:
B. Whose


19. The student …. I met is Mariam
A. Who
B. That
C. Whom
D. When

Jawaban:
C. Whom


20. Do you wear the dress … I gave it to you for your birthday?
A. Whose
B. Whom
C. That
D. Which

Jawaban:
D. Which


21. Can you see the cat …is on the fence?
A. Whose
B. Whom
C. That
D. Which

Jawaban:
C. That


22. The lady ….. lives across the street is my aunt.
A. Whom
B. Who
C. Whose
D. Where

Jawaban:
B. Who


23. The boy ….. shoes are on the floor is my little brother.
A. Whom
B. Who
C. Whose
D. Where

Jawaban:
C. When


24. Tokyo, ….. is located in japan, was my favorite city to visit.
A. Which
B. That
C. Where
D. Whom

Jawaban:
C. Whose

Pertanyaan Adjective Clause & Kunci Jawaban


25. The moment ….. the clown burst in to surprise the teacher was great!
A. That
B. Where
C. When
D. Who

Jawaban:
C. When


26. The student ….. I teach is Budi.
A. Whom
B. Who
C. Whose
D. Where

Jawaban:
A. Whom


27. Do you bring the book ….. I gave it to you yesterday?
A. When
B. That
C. Which
D. Whom

Jawaban:
C. Which


28. Can you see the bird ….. is on the fence?
A. When
B. That
C. Which
D. Whom

Jawaban:
B. That


29. I still remember the place ….. I put my mobile phone last night.
A. Where
B. When
C. Which
D. Whom

Jawaban:
A. Where


30. Give me the reason ….. you study in Engllish Online.
A. Why
B. When
C. Where
D. Whom

Jawaban:
A. Why


31. Fruit ….. is grown organically is expensive.
A. Which
B. That
C. Whom
D. Where

Jawaban:
A. Which


32. I still remember the place… we meet last week
A. Where
B. When
C. Which
D. Whom

Jawaban:
A. Where


33. Give me reason…you leave me alone!
A. Why
B. When
C. Where
D. Whom

Jawaban:
A. Why


34. Bali …is located in Indonesian, was may favourite destination to visit
A. Which
B. That
C. Where
D. Whom

Jawaban:
A. Which


35. Special prizes is available for the class … wins in the English contest.
A. Which
B. That
C. Where
D. Whom

Jawaban:
B. That