Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

42 Soal Countable Noun Beserta Jawaban

Soal Pilihan Ganda Countable Noun dan Jawaban

1. Our house has three ...
A. hair
B. man
C. bathroom
D. party

Jawaban:  
C. Bathroom


2. Thank you so much, i have a great time at the ...
A. hair
B. man
C. bathroom
D. party

Jawaban:  
D. Party


3. My mother wearing four rings and a ...
A. neckalce
B. restaurant
C. babies
D. photo

Jawaban:  
A. Neckalce


4. We build two hotel and a ... in this town
A. neckalce
B. restaurant
C. babies
D. photo

Jawaban:  
B. Restaurant


5. Last year i have three ...
A. neckalce
B. restaurant
C. babies
D. photo

Jawaban:  
C. Babies
  

6. Let’s take a ... with me
A. neckalce
B. restaurant
C. babies
D. photo

Jawaban:    
D. Photo


7. My ...still love me
A. wife
B. children
C. plan
D. d. photo

Jawaban: 
A. Wife
   

8. in the corner you can see many ...
A. wife
B. children
C. plan
D. d. photo

Jawaban:    
B. Children


9. My family’s ... is go to beach in this holiday
A. wife
B. children
C. plan
D. d. photo

Jawaban:  
C. Plan


10. I wonder how to climb trees without …
A. Branch
B. Branchs
C. Branches
D. Branching

Jawaban: 
C. Branches 


11. Stamped kitchen … are usually cheaper than forged kitchen …
A. Knife
B. Knives
C. Knifes
D. Knifing

Jawaban:  
B. Knives


12. … and flowers may brighten up your living room.
A. Vass
B. Vas
C. Vases
D. Vased

Jawaban:
C. Vases
  

13. If you have other email … , please indicate them.
A. Address
B. Addresses
C. Address/addresses
D. Addressed

Jawaban:  
B. Addresses


14. I love to visit both public and academic …
A. Library
B. Librarys
C. Libraryet
D. Libraries

Jawaban:  
D. Libraries

Soal Pilgan Countable Noun Lengkap Jawaban


15. How many … can we eat per week?
A. Eggs
B. Egg
C. Eggs/egg
D. Egges

Jawaban:  
A. Eggs


16. There are a couple of … with antlers.
A. Deers
B. Deer
C. Deeres
D. Deered

Jawaban:  
B. Deer


17. There is ... water on the floor
A. some
B. any
C. many
D. a few

Jawaban:  
A. Some


18. Do you have ... food?
A. some
B. any
C. many
D. a few

Jawaban:  
B. Any


19. ... people come to my party .
A. some
B. any
C. many
D. a few

Jawaban:  
C. Many


20. There is ... men in the bus.
A. some
B. any
C. many
D. a few

Jawaban:  
D. A few


21. There are ... students here.
A. some
B. any
C. many
D. fewer

Jawaban:  
A. Some


22. I don’t have .. money left
A. some
B. any
C. many
D. fewer

Jawaban:  
B. Any


23. I collected ... dolls
A. some
B. any
C. many
D. fewer

Jawaban:  
C. Many


24. He pays me ... money than I thought
A. some
B. any
C. many
D. fewer

Jawaban:  
D. Fewer


25. Which of these following sentences is wrong?
A. I have so much apples to share.
B. There are several mugs left inside our living room.
C. We bought three rods and two balls at a sport center yesterday.
D. A pin is needed to clip our documents.

Jawaban:  
A. I have so much apples to share.


26. How many ... do you have ?
A. toys
B. sisters
C. motorcycle
D. car

Jawaban:  
A. Toys


27. I have two ..., their name is Clara and Sinta
A. toys
B. sisters
C. motorcycle
D. car

Jawaban:  
B. Sisters


28. I’ve got problem with the ...
A. toys
B. sisters
C. motorcycle
D. car

Jawaban:  
C. Motorcycle

Pertanyaan Countable Noun & Kunci Jawaban


29. Do you like these ...?
A. toys
B. sisters
C. motorcycle
D. car

Jawaban:  
D. Car


30. There are two ... in my food
A. hair
B. man
C. bathroom
D. party

Jawaban:  
A. Hair


31. Look at there, you can see a...?
A. hair
B. man
C. bathroom
D. party

Jawaban:  
B. Man


32. How many ... shall we play ?
A. two sandwiches
B. animals
C. eggs
D. games 

Jawaban:  
D. Games


33. He cleaned up his kitchen sink after finding two …
A. Mouses
B. Mouse
C. Mice
D. Mousing

Jawaban:  
C. Mice


34. Have you ever been to the … ?
A. Island/islands
B. Island
C. Islands
D. Islandes

Jawaban:  
A. Island/islands


35. To improve database efficiency, they use these …
A. Method
B. Methodes
C. Methods
D. Methoded

Jawaban:  
C. Methods


36. He lives inside an upper-floored room inside an apartment. He lives inside a ...
A. suite
B. rooftop
C. penthouse
D. studio room

Jawaban:  
C. Penthouse


37. There is a ... inside my house
A. lamp
B. cats
C. motorbikes
D. studio room

Jawaban:  
A. Lamp


38. My family own three ... with their own equipment
A. lamp
B. cats
C. motorbikes
D. studio room

Jawaban:  
B. Cats


39. Many ... are parking inside that area
A. lamp
B. cats
C. motorbikes
D. studio room

Jawaban:  
C. Motorbikes


40. Waiters, please give...for me !
A. two sandwiches
B. animals
C. eggs
D. games

Jawaban:  
A. Two sandwiches


41. How many ... are there?
A. two sandwiches
B. animals
C. eggs
D. games

Jawaban: 
B. Animals
 

42. How many ... for breakfast ?
A. two sandwiches
B. animals
C. eggs
D. games

Jawaban:  
C. Eggs