Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

45 Soal Reflexive Pronoun Beserta Jawaban

Soal Pilihan Ganda Reflexive Pronoun dan Jawaban


1. He has to pay the price ...
A. myself
B. yourself
C. himself
D. herself

Jawaban:  
C. Himself


2. She sang the song ...
A. myself
B. yourself
C. himself
D. herself

Jawaban:  
D. Herself
  

3. The cat jumped over the fence ...
A. itself
B. yourselves
C. ourselves
D. themselves

Jawaban:   
A. Itself
  

4. Both of you will deliver the goods by ...
A. itself
B. yourselves
C. ourselves
D. themselves

Jawaban:   
B. Yourselves
  

5. We will win the game by ...
A. itself
B. yourselves
C. ourselves
D. themselves

Jawaban:  
C. Ourselves
  

6. The competition will be won by ...
A. itself
B. yourselves
C. ourselves
D. themselves

Jawaban:   
D. Themselves
  

7. The dog chased the cat ...
A. itself
B. yourselves
C. ourselves
D. themselves

Jawaban:   
A. Itself
  

8. You are too young to go out by ...
A. itself
B. yourselves
C. ourselves
D. themselves

Jawaban:   
B. Yourselves
  

9. We conquered Everest by ...
A. itself
B. yourselves
C. ourselves
D. themselves

Jawaban:   
C. Ourselves
  

10. They’re going to get ... hunted
A. itself
B. yourselves
C. ourselves
D. themselves

Jawaban:   
D. Themselves
  

11. A newborn puppy can’t take care of...
A. Themselves
B. Yourselves
C. Itself
D. Yourself

Jawaban:  
C. Itself


12. You can make … happy every day.” said the therapist to her patients.
A. Themselves
B. Yourselves
C. Himself
D. Yourself

Jawaban:  
B. Yourselves


13. My friends were talking among … and ignoring me.
A. Yourselves
B. Ourself
C. Themselves
D. Ourselves

Jawaban:  
C. Themselves


14. Susy and I will buy … something nice.
A. Ourselves
B. Myself
C. Himself
D. Herself

Jawaban:  
A. Ourselves


15. I draw a picture by .....
A. Ourselves
B. Myself
C. Himself
D. Herself

Jawaban:  
B. Myself

Soal Pilgan Reflexive Pronoun Lengkap Jawaban


16. Her son used to doubt … a lot.
A. Ourselves
B. Myself
C. Himself
D. Herself

Jawaban:  
C. Himself


17. It is important that ones take time to understand … before choosing a career.
A. Oneselves
B. Themselves
C. Himself
D. Oneself

Jawaban:  
B. Themselves


18. Should one always be … ?
A. Oneselves
B. Themselves
C. Himself
D. Oneself

Jawaban:
D. Oneself
  

19. By frankly speaking, the woman often makes a difficult situation for …
A. Herself
B. Himself
C. Itself after pooping when it is sick
D. Themselves after pooping when they are sick

Jawaban:  
A. Herself


20. Every cat and dog may be unable to clean …
A. Herself
B. Himself
C. Itself after pooping when it is sick
D. Themselves after pooping when they are sick

Jawaban:  
C. Itself after pooping when it is sick


21. Are you okay, Heidi? Did you hurt...?
A. yourself
B. himself
C. theirselves
D. ourselves

Jawaban:  
A. Yourself


22. David was really embarassed when he had to go to the job interview with a bandage on his face. He had cut...while he was shaving.
A. yourself
B. himself
C. theirselves
D. ourselves

Jawaban:  
B. Himself


23. Do you ever talk to...? most people talk to...sometimes
A. yourself, theirselves
B. yourself, himself
C. himself, yourself
D. ourselves, herself

Jawaban:  
A. Yourself, theirselves


24. Sara is self-employed. She doesn’t have a boss. She works for....
A. herself
B. himself
C. yourself
D. myself

Jawaban:  
A. Herself


25. Steve, who is on the wrestling team, wishes...good luck before each match.
A. herself
B. himself
C. yourself
D. myself

Jawaban:  
B. Himself


26. There’s plenty of food on the table. would all of you please simply help...to the food?
A. herself
B. himself
C. yourself
D. myself

Jawaban:  
C. Yourself


27. Jennifer designed the layout...
A. yourself
B. myself
C. himself
D. herself

Jawaban:  
D. Herself


28. I cleaned the floor ...
A. myself
B. yourself
C. himself
D. herself

Jawaban: 
A. Myself
 

29. You need to practice English ...
A. myself
B. yourself
C. himself
D. herself

Jawaban:  
B. Yourself


30. He tidied the room...
A. myself
B. yourself
C. himself
D. herself

Jawaban:  
C. Himself

Pertanyaan Reflexive Pronoun & Kunci Jawaban


31. Jane is going to finish our homework...
A. myself
B. yourself
C. himself
D. herself

Jawaban:  
D. Herself


32. I cook the food ...
A. myself
B. yourself
C. himself
D. herself

Jawaban:  
A. Myself


33. You have to come ... to my house
A. myself
B. yourself
C. himself
D. herself

Jawaban:  
B. Yourself


34. He solved that problem...
A. yourself
B. myself
C. himself
D. herself 

Jawaban:  
C. Himself


35. Iam going to but ..... a doll
A. Ourselves
B. Myself
C. Himself
D. Herself

Jawaban:  
B. Myself


36. “Don’t harm … !” Wenny shouted to him.
A. Themselves
B. Yourselves
C. Himself
D. Yourself

Jawaban:  
D. Yourself


37. I think we need to allow … to grow stronger.
A. Yourselves
B. Ourself
C. Themselves
D. Ourselves

Jawaban: 
D. Ourselves
 

38. Brian, don’t blame...for the accident. It wasn’t your fault. You did everything you could to avoid it.
A. herself
B. himself
C. myself
D. yourself

Jawaban:  
D. Yourself


39. I couldn’t believe my good luck! I had to pinch...to make sure I wasn’t dreaming.
A. myself
B. itself
C. theirselves
D. herself

Jawaban:  
A. Myself


40. A newborn puppy can’t take care of...
A. myself
B. itself
C. theirselves
D. herself

Jawaban:  
B. Itself


41. I know Nicole and Paul have had some bad luck, but it’s time for them to stop feeling sorry for...and get on with their lives.
A. myself
B. itself
C. theirselves
D. herself

Jawaban:  
C. Theirselves


42. Jane and I ran into someone she knew. I’d never met this person before. I waited for Jane to introduce me, but she forgot her manners. I finally introduced....to Jane’s friend.
A. myself
B. itself
C. theirselves
D. myself

Jawaban:  
D. Myself


43. I belive you can do it ...
A. yourself
B. myself
C. himself
D. herself

Jawaban:  
A. Yourself


44. I ...will speak to him
A. yourself
B. myself
C. himself
D. herself

Jawaban:  
B. Myself


45. It is important for all of us to have confidence in our own abilities. We need to believe in...
A. yourself
B. himself
C. theirselves
D. ourselves

Jawaban:  
D. Ourselves