Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

30 Soal Possessive Adjective Beserta Jawaban

Soal Pilihan Ganda Possessive Adjective dan Jawaban

1. Andrian just bought a used car. …car has manual locks.
A. Its
B. His
C. My
D. Their

Jawaban:
B. His


2. The woman gets up before dawn and sells fruits and vegetables at the farmer’s market to pay for … daughter’s college tuition....
A. Her
B. His
C. Their
D. Our

Jawaban:
A. Her


3. I love swimming. Sometimes I go to public swimming pool with … family.
A. My
B. Your
C. Their
D. Our

Jawaban:
A. My


4. Please take … shoes off before entering the room.
A. His
B. Your
C. My
D. Our

Jawaban:
B. Your


5. Jandy doesn’t know about a birthday surprise that was prepared for….
A. Its
B. My
C. Her
D. Their

Jawaban:
C. Her


6. Someone has left … watch in the bathroom.
A. Its
B. Their
C. His
D. His or her

Jawaban:
D. His or her


7. Why do a cat chase … tail?
A. Its
B. Their
C. His
D. His or her

Jawaban:
A. Its


8. The lawyer or his assistants will ask some questions about your case in … office.
A. His
B. Their
C. Her
D. Its

Jawaban:
B. Their


9. My husband and I found two dead mice in … sink a couple days ago.
A. My
B. Our
C. Their
D. His

Jawaban:
B. Our


10. Some eliminate fast food from … daily diet.
A. His
B. Their
C. His or her
D. Your

Jawaban:
B. Their

Soal Pilgan Possessive Adjective Lengkap Jawaban

11. Two children didn’t come to………..friend’s birthday party.
A. My
B. Their
C. His
D. Him

Jawaban:
B. Their


12. I have a cat. ……. fur color is black and white. It looks like a cow.
A. Its
B. My
C. Her
D. His

Jawaban:
A. Its


13. …mother is so tough. She is the hero of my life.
A. Its
B. My
C. Her
D. His

Jawaban:
B. My


14. Witty comes from Sulawesi island. She and…family live in Jakarta now.
A. Its
B. My
C. Her
D. His

Jawaban:
c. Her


15. Tina and Tini go to school by bus everyday…ittle brother goes to school by train because his school is so far away from the city.
A. Its
B. My
C. Her
D. Their

Jawaban:
D. Their


16. Elene never buy new dress...beautiful dresses are given by her cousins.
A. Its
B. My
C. Her
D. Their

Jawaban:
C. Her


17. They went to an amusement park with …family and friends. That was a great holiday for them.
A. Its
B. My
C. Her
D. Their

Jawaban:
D. Their


18. My brother likes playing guitar...likes listening to music.
A. Its
B. My
C. Her
D. Their

Jawaban:
B. My


19. Qiqi and Qiqo are Arabian...family are from England.
A. Its
B. My
C. Her
D. Their

Jawaban:
D. Their


20. Where is (I)….book?
A. My
B. Our
C. Her
D. Their

Jawaban:
A. My

Pertanyaan Possessive Adjective & Kunci Jawaban

21. Here is (we)...teacher.
A. My
B. Our
C. Her
D. Their

Jawaban:
B. Our


22. She goes to school with (she)…brother.
A. My
B. Our
C. Her
D. Their

Jawaban:
C. Her


23. (They)…father works in a car factory.
A. My
B. Our
C. Her
D. Their

Jawaban:
D. Their


24. (You)…laptop is very expensive.
A. Your
B. His
C. My
D. Its

Jawaban:
A. Your


25. (He)…favorite hobby is tennis.
A. Your
B. His
C. My
D. Its

Jawaban:
B. His


26. (I)….husband and I want to go to Paris.
A. Your
B. His
C. My
D. Its 

Jawaban:
C. My


27. We want to see (it)….historical monuments.
A. Your
B. His
C. My
D. Its

Jawaban:
D. Its


28. Leila likes (she)…dog !
A. Her
B. Its
C. My
D. Its

Jawaban:
A. Her


29. (It)…name is Bobby.
A. Her
B. Its
C. My
D. Its

Jawaban:
B. Its


30. Dr. John and the team are committed to delivering the highest quality product to … clients.
A. Our
B. His
C. Their
D. Its

Jawaban:
C. Their