Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

23 Soal Possessive Pronoun Beserta Jawaban

Soal Pilihan Ganda Possessive Pronoun dan Jawaban


1. That lamp belongs to my aunt and uncle. That lamp is ...
A. Mine
B. Theirs
C. Hers
D. Yours

Jawaban:
B. Theirs
  

2. I have a city car. The car is …
A. Mine
B. His
C. Yours
D. Hers

Jawaban: 
A. Mine  


3. The boots belong to Roy. They are …
A. Mine
B. His
C. Yours
D. Hers

Jawaban: 
B. His  

4. There is a pen under your desk. Is it …?
A. Mine
B. His
C. Yours
D. Hers

Jawaban:
C. Yours


5. I told her my secret, and she told me …
A. Mine
B. His
C. Yours
D. Hers

Jawaban: 
D. Hers  


6. Are those cables the mechanics’? No, they aren’t …
A. Theirs
B. Yours
C. Ours
D. His

Jawaban:
A. Theirs


7. My pen is running out of ink. Can I borrow …?
A. Theirs
B. Yours
C. Ours
D. His

Jawaban: 
B. Yours  


8. We have three horses. They are …
A. Theirs
B. Yours
C. Ours
D. His

Jawaban:  
C. Ours


9. He has a helmet. That helmet is …
A. Theirs
B. Yours
C. Ours
D. His

Jawaban:
D. His


10. This bicycle belongs to my neighbor Bill. This bicycle is ...
A. Theirs
B. His
C. Hers
D. Yours

Jawaban:
B. His


11. This scarf belongs to my aunt Tina. This scarf is...
A. Theirs
B. His
C. Hers
D. Yours

Jawaban:
C. Hers


12. This toy belongs to you. This toy is...
A. Theirs
B. His
C. Hers
D. Yours

Jawaban:
D. Yours

Soal Pilgan Possessive Pronoun Lengkap Jawaban


13. This apartment belongs to me and my cousin. This apartment is...
A. Ours
B. Hers
C. Theirs
D. Yours 

Jawaban:
A. Ours


14. Is this scarf Diana’s? Yes, it is …
A. Hers
B. Yours
C. Ours
D. His

Jawaban:
A. Hers


15. We haven’t tested our strategy yet. Have you tested … lately?
A. Hers
B. Yours
C. Ours
D. His

Jawaban:
B. Yours


16. The horse swished....tail to keep flies away.
A. It’s
B. Its
C. Its’
D. The

Jawaban:
B. Its


17. This dessert is ... but you can have it.
A. My
B. Mine
C. Yours
D. Delicious

Jawaban:
B. Mine


18. Please return...money at once.
A. Mine
B. Your
C. My
D. Its

Jawaban:
C. My


17. ... car is so dirty I can’t even tell what color it is.
A. Your
B. Yours
C. Hers
D. Ours

Jawaban:
A. Your


18. When the cat saw the dog, it stopped in...tracks.
A. My
B. Its
C. His
D. Hers

Jawaban:
B. Its


19. That book belongs to those kids. That book is ...
A. Theirs
B. His
C. Hers
D. Yours

Jawaban:
A. Theirs


20. These mittens belong to my mother. These mittens are...
A. Ours
B. Hers
C. Theirs
D. Yours

Jawaban:
B. Hers


21. Those cookies belong to my sister & friends. Those cookies are...
A. Ours
B. Hers
C. Theirs
D. Yours

Jawaban:
C. Theirs


22. These suitcases belong to you and your wife. These suitcases are...
A. Ours
B. Hers
C. Theirs
D. Yours

Jawaban:
D Yours


23. That pillow belongs to me. That pillow is ...
A. Mine
B. Theirs
C. Hers
D. Yours

Jawaban:
A. Mine