Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

14 Soal Relative Pronoun Beserta Jawaban

Kumpulan Soal Pilihan Ganda Materi Relative Pronoun


1 Marie Curie, … husband worked as a laboratory instructor, was a pioneer in the field of radiology.
A. Whose
B. Who
C. Whom
D. That

Jawaban:
A. Whose


2. It was Sarah … couldn’t stop fooling around.
A. Whom
B. That
C. Which
D. Whose

Jawaban:
B. That


3. The man ..... Answered the phone was rather rude
A. Which
B. That
C. Whom
D. Who

Jawaban:
B. That


4. Where are the people ........ Ordered the taxi?
A. That
B. Which
C. Whom
D. Who

Jawaban:
A. That


5. I've lost the paper ...... I had written her phone number on
A. Not
B. Whose
C. That
D. Who

Jawaban:
C. That


6. The day ...... I started work there was a disaster
A. Which
B. That
C. Where
D. Who

Jawaban:
C. That


7. The man ....... Interviewed you is the boss
A. That
B. Will
C. Which
D. Who

Jawaban:
A. That


8. The man ....... House was robbed has still not been paid by the insurance company
A. Which
B. That
C. Whose
D. Who

Jawaban:
C. Whose


9. The people ....... Moved in next door seem very friendly
A. Who
B. Whom
C. Which
D. That

Jawaban:
A. Who


10. He's got three dogs, all of ..... Are aggressive
A. Which
B. That
C. Yes
D. Who

Jawaban:
A. Which


11. The person … I want to send this package has moved to unknown location.
A. To whom
B. Whom
C. From whom
D. Which

Jawaban:
A. To whom


12. Who's moved the papers ...... I left on my desk?
A. Who
B. Whom
C. That
D. Which

Jawaban:
A. Who


13. You should complain to the people ....... Supplied it
A. Not all
B. Who
C. Which
D. That

Jawaban:
B. Who


14. They arrested the man ...... Was over the alcohol limit
A. That
B. Which
C. Whom
D. Who

Jawaban:
A. That