Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

80 Soal Simple Future Tense Beserta Jawaban

Kumpulan Soal Pilihan Ganda Materi Simple Future Tense


1. The athletes . . . . . With the college track team next month.
A. Trains
B. Trained
C. Will train
D. Have joined

Jawaban:
C. Will train


2. We ……………. You later.
A. Shall call
B. Shall caling
C. Have call
D. Calling

Jawaban:
A. Shall call


3. Manda : I . . . . . The students exchange programme next year.
Kiki : that’s good idea
A. Join
B. Joined
C. Will join
D. Have joined

Jawaban:  
C. Will join


4. Nita : what are you planning to do with all these sculpture?
Rachmat : I . . . . . Them in cultural fair next month.
A. To be exhibiting
B. To exhibit
C. Will exhibit
D. Be exhibiting

Jawaban:  
C. Will exhibit


5. My website . . . . . The best source for English learners someday.
A. Will be
B. Will
C. Going to be
D. Going to

Jawaban:  
A. Will be


6. They …… a concert next month.
A. Are going to have
B. Going to be
C. Are going
D. Are going to be

Jawaban:
A. Are going to have


7. Yongki : what is your plan for this weekend?
Yoga : I . . . . . My uncle.
A. Will have visited
B. Have visited
C. Visited
D. Will visit

Jawaban:
D. Will visit


8. Eka : could you tell your brother to meet me at the cafetaria tonight?
Eko : sure, I . . . . . Him.
A. Told
B. Will tell
C. Be telling him
D. Tell

Jawaban:
B. Will tell


9. John is …………. A chemist.
A. Was be
B. Were be
C. Going to
D. Going to be

Jawaban: 
A. Was be


10. What will I . . . . . In Australia?
A. Buying
B. To buy
C. Buy
D. Bought

Jawaban:
C. Buy


11. Your sister . . . . . Happy if you send them a gift on her birthday.
A. Will be
B. Will
C. Going to
D. Are

Jawaban:
A. Will be


12. I ………. Going to buy a new car next year.
A. Was
B. Am
C. Had
D. Were

Jawaban:
B. Am


13. I . . . . . Rich someday.
A. Will be
B. Will
C. Going to
D. Am

Jawaban:
A. Will be


14. There . . . . . No drastic development in my town in 2020.
A. Will
B. Will be
C. Is
D. Going to

Jawaban:
B. Will be