Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

15 Soal (Essay) Future Perfect Tense Beserta Jawaban

Soal (Uraian) Materi Future Perfect Tense

1. What is the sentence structure of future perfect tense?

Jawaban:
The formula for the future perfect tense is pretty simple: will have + [past participle]. It doesn't matter if the subject of your sentence is singular or plural.


2. What is the pattern of future perfect tense?

Jawaban:
The formula for the future perfect tense is pretty simple: will have + [past participle]. It doesn't matter if the subject of your sentence is singular or plural. The formula doesn't change.


3. How do you write a future perfect sentence?

Jawaban:
The Future Perfect Tense
1. I will have finished this book.
2. You will have studied the English tenses.
3. She will have cooked dinner.
4. He will have arrived.
5. We will have met Julie.
6. It will have stopped raining.
7. They will have left Japan.


4. What is the future perfect tense formula?

Jawaban:
The formula for the future perfect tense is pretty simple: will have + [past participle]. It doesn't matter if the subject of your sentence is singular or plural. The formula doesn't change.


5. Which form of verb is used in future perfect tense?

Jawaban:  
The FUTURE PERFECT TENSE indicates that an action will have been completed (finished or "perfected") at some point in the future. This tense is formed with "will" plus "have" plus the past participle of the verb (which can be either regular or irregular in form): "I will have spent all my money by this time next year.


6. What is the function of future perfect tense?

Jawaban:  
The future perfect tense is often used to indicate a point in the future at which a certain action or situation will have been happening for a given length of time. For example: “It's hard to believe that by next month we'll have been married for 10 years.”


7. What is the helping verb of future perfect tense?

Jawaban:  
The future perfect tense form of a verb has two parts:
The future tense form of 'to be' – known as helping verb or auxillary verb – will/shall. Past participle form of the main verb.


8. Is there a future perfect tense?

Jawaban: 
The future perfect tense is only for actions that will be complete before a specified point in the future. In other words, the action you're talking about must have a deadline. If you don't mention a deadline, use the simple future tense instead of the future perfect tense.