Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

24 Soal English for Hotel and Tourism Beserta Jawaban

Soal Pilihan Ganda Materi English for Hotel and Tourism


1. Yang termasuk struktur discourse adalah, kecuali
A. Transaction
B. Communication
C. A rank
D. Hierarchical

Jawaban:
B. Communication


2. Struktur discourse dalam speech dan newsreport adalah
A. Speech has headlines but newsreport does not have headlines
B. Speech has introduction but newsreport does not have discussion
C. Speech has the details but newsreport does not have the details
D. Speech has discussion, description, informing but newsreport does not have

Jawaban:
D. Speech has discussion, description, informing but newsreport does not have


3. Yang termasuk field of discourse adalah
A. activities, participants and circumtances
B. circumtances, individual and activities
C. individual, transaction and circumtances
D. participants, opponent and circumtances

Jawaban:
A. activities, participants and circumtances


4. Manakah yang berikut termasuk proses dalam discourse menelpon?
Tina: Hello Ani: Hi, Tina! How are you?
Tina: fine, thank you. Ani, I want to invite you to joint my birthday party
Ani: Ah..... Okey . I remember the date is tomorrow so see you tomorrow
Tina: Thanks Ani, see you at the corner cafe at 19.30, tomorrow, bye
A. inviting, waiting, calling
B. phone calling, answering, inviting
C. answering, calling, waiting
D. waiting, calling, answering

Jawaban:
B. phone calling, answering, inviting


5. Mengapa texture dalam discourse dianggap berperan penting?
A. Texture berperan sebagai pembentuk korelasi dalam discourse
B. Texture berperan sebagai pelengkap yang penting
C. Texture berperan sebagai penghubung kalimat dalam discourse
D. Texture berperan sebagai alat pemersatu discourse

Jawaban:
A. Texture berperan sebagai pembentuk korelasi dalam discourse


6. ‘The boys are coming. They will have a basket competetion. Panji is the capten of the blue team. He is the best player in the town. ‘ Dari discourse ini grammar apa yang dapat Anda ajarkan pada siswa-siswa Anda? Kecuali
A. References
B. T enses
C. Articles
D. Vocabulary

Jawaban:
D. Vocabulary


7. The teacher said: ‘Please be quiet’. However the students cannot keep their mouth. The teacher said again: ‘Shuuut! Silent, plese.’ Then class is quiet now. Vocabulary manakah yang paling tepat diajarkan kepada parasiswa dengan
discourse di atas?
A. Sinonim
B. Antonim
C. Hiponim
D. Anonim

Jawaban:
A. Sinonim


8. Manakah discourse dari yang berikut yang tidak cocok untuk digunakan dalam pengajaran speaking, ....
A. Telephone discourse
B. Shopping discourse
C. Textual discourse
D. Interview discourse

Jawaban:
C. Textual discourse


9. Berikut, yang bukan tujuan manusia menggunakan bahasa!
A. Berinteraksi
B. Berbagi informasi
C. Menerima kabar
D. Menerima tamu

Jawaban:
D. Menerima tamu


10. Fungsi bahasa adalah ......
A. serve our need to maintain social relationship
B. to communicate information
C. to interact
D. to relate with relatives

Jawaban:
A. serve our need to maintain social relationship


11. Mengapa kata-kata ada dalam bahasa ?
A. Untuk mengekspresikan apa yang ingin disampaikan oleh pembicara
B. Untuk menunjang pembicaraan agar dipahami
C. Untuk meluruskan informasi yang perlu disampaikan
D. Untuk melengkapi percakapan atau interaksi

Jawaban:
A. Untuk mengekspresikan apa yang ingin disampaikan oleh pembicara


12. To whom you can say “Hi”
A. Teacher
B. Lecturer
C. Priest
D. Friend

Jawaban:
D. Friend


13. Good afternoon sir , may I help you sir!
A. Status pembicara lebih rendah daripada pendengarnya
B. Status pembicara sama
C. Status pembicara sebagai pelayan
D. Status pembicara sebagai pembeli

Jawaban:
A. Status pembicara lebih rendah daripada pendengarnya


14. Language as a system of signs adalah pandangan seorang ahli linguistik ......
A. Halliday
B. Nunan
C. Ferdinand de Saussure
D. Bloomfield

Jawaban:
C. Ferdinand de Saussure


15. Manakah dari yang berikut tidak termasuk linguistic unit?
A. Word
B. Syllable
C. Morpheme
D. Sentence

Jawaban:
D. Sentence


16. Michael Owen celebrated his 50th international cap with two goals to take England a step closer to the Euro 2004. The 23-year-old Liverpool striker now has 22 England goals after his double saved England's blushes. Manakah yang bukan bagian references relationship dari Michael Owen pada bacaan di atas?
A. His
B. The 23-year-old
C. Liverpool striker
D. England's blushes

Jawaban:
D. England's blushes


17. "A shematic construct" adalah pandangan ......
A. Sapir
B. Fishman
C. Firth
D. Ferdinand

Jawaban:
C. Firth


18. Manakah dari yang berikut termasuk a generative change?
A. Sinta brings the basket. Becomes: Sri brings the basket. Lita brings the book.
B. Sri wrote the letter. Becomes: Who wrote the letter . Did she write the letter. She didn’t write the letter .
C. Santo send the packet. Becomes: He didn’t send the packet. Did he send the packet. T o whom he send the packet.
D. Radis pick the boys up. Becomes: The boys are picked up by Radis. Did he pick up the boys. Who picked up the boys.

Jawaban:
A. Sinta brings the basket. Becomes: Sri brings the basket. Lita brings the book.


19. Manakah dari yang berikut termasuk request sentences?
A. You are requested not to smoke
B. They request to come to the party
C. She requested to go now
D. Would you give me a lift?

Jawaban:
D. Would you give me a lift?


20. Manakah dari yang berikut termasuk kalimat interrogative?
A. Don’t you have any bugs for me to pay the bill, do you?
B. Will she go with you to the party to night?
C. Would you please bring it to me?
D. I need your help, would you help me please.

Jawaban:
B. Will she go with you to the party to night?


21. Manakah respons dari utterance function inform?
A. Thanks
B. Greeting
C. Acceptance
D. Acknowledge

Jawaban:
D. Acknowledge


22. Salah satu dari yang berikut bukan termasuk fungsi bahasa adalah ....
A. Alat komunikasi
B. Alat interaksi
C.Alat pemeliharaan hubungan sosial
D. Alat penghubung antar manusia

Jawaban:
D. Alat penghubung antar manusia


23. Manakah dari yang berikut termasuk tipe discourse?
A. Speaking
B. Speech
C. Spoken
D. Speak

Jawaban:
C. Spoken


24. Manakah dari yang berikut yang bukan termasuk tipe discourse?i
A. For information
B. For communication
C. For action
D. For entertainment

Jawaban:
B. For communication