Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

22 Soal (Essay) Research in ELT Beserta Jawaban

Kumpulan Soal (Uraian) Materi Research in ELT


1. What is the oldest ELT methodology?

Jawaban:
One of the oldest methods for teaching people a new language is the Grammar-Translation method. It is derived from the belief that students can acquire a language through rigorous training in translating the language and learning the grammatical rules of it.


2. What is a method in ELT?

Jawaban:
A method is “the level at which theory is put into practice and at which choices are made about the particular skills to be taught, the content to be taught and the order in which the content will be presented.” (Richards and Rodgers, 1986, p. 19) It is the plan for organizing the presentation of language material.


3. What is the oldest ELT methodology?

Jawaban:
One of the oldest methods for teaching people a new language is the Grammar-Translation method. It is derived from the belief that students can acquire a language through rigorous training in translating the language and learning the grammatical rules of it.


4. What is ELT English?

Jawaban:
English Language Teaching, or ELT, refers to the activity and industry of teaching English to non-native speakers. Many large editorial companies have ELT sections which publish books for English teachers and learners to use.


5. What is the best teaching method for learning English?

Jawaban:
1. The Direct Method. The Direct Method is also known as the Oral or Natural method. ...
2. The Grammar-Translation Method. This method grew from the traditional method of teaching Latin and Greek. ...
3. The Audio-Lingual Method. This self-teaching method is also known as the Aural-Oral method. ...
4. Comparing the Language Training Methods.


6. What are the purposes of research in English language education?

Jawaban:
In essence, both research definitions explain that you as a teacher reflect on and observe what's happening in your classroom, record information to serve as evidence, analyze it with the goal of answering questions that you have come up with and finally think about how those results might help you modify your current ...


7. What is ELT Journal?

Jawaban:
ELT Journal is a quarterly publication for all those involved in English Language Teaching (ELT), whether as a second, additional, or foreign language, or as an international Lingua Franca.


8. What is an approach in ELT?

Jawaban:
An approach is a way of looking at teaching and learning. Underlying any language teaching approach is a theoretical view of what language is, and of how it can be learnt. An approach gives rise to methods, the way of teaching something, which use classroom activities or techniques to help learners learn.