Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

50 Soal Cross Cultural Understanding Beserta Jawaban

Kumpulan Soal Pilihan Ganda Materi Cross Cultural Understanding


1. Americans have a belief in working field that everybody ….
A. must work hard to get money
B. should cooperate each other
C. has equal opportunity to become successful
D. holds responsibility of their own work

Jawaban:
C. has equal opportunity to become successful


2. The expression “The devil makes work for idle hands” means that when people do not wo they ….
A. are as lazy as the devil
B. will be bothered by the devil
C. are always accompanied by the devil
D. will be obsessed by the devil

Jawaban:
D. will be obsessed by the devil


3. Americans believe that material success was a sign of God’s chosen and ….
A. they deserved to have it
B. it was a bless for them
C. would go to heaven
D. had to be returned to God

Jawaban:
C. would go to heaven


4. When you want to introduce somebody using English, it means that they have to be able tuse the formulas and ….
A. the rules of the language
B. in the informal way
C. the applied language
D. the rules of the structure

Jawaban:
A. the rules of the language


5. Susan : Bob, I’d like to introduce my friend, John. John this is Bob.
Bob : How do you do?
John : ………..
The appropriate expression to complete the sentence is ….
A. My name is John
B. How do you do
C. I'm doing fine
D. Nice to meet you

Jawaban:
B. How do you do


6. The following expression concluded as agreement is ….
A. I'm maybe wrong but ....
B. In my opinion, ....
C. I wonder if there's a mistake
D. That's just what I think, of course

Jawaban:
D. That's just what I think, of course


7. Rob : Our course is too theoretical. It should be much more practical. Don’t
you think so?
T om : In my opinion, you are correct. I’m just doing the course to pass the
Exam. I didn’t think that it’s going to help me after I leave the college.
Rob : Exactly . And I can’t understand most of the theory . I just learn my notes
off by heart.
What expression is shown on the dialogue above ?
A. Direct Agreement
B. Indirect Agreement
C. Disagreement
D. Indirect Disagreement

Jawaban:
A. Direct Agreement


8. You want to ride your father ’s car eventhough you haven’t got driving license. What do yo say to him ?
A. Am I going to borrow your car ?
B. Would you mind if I borrow your car ?
C. Am I right if I borrow your car ?
D. Would I like to borrow your car ?

Jawaban:
B. Would you mind if I borrow your car ?


9. Tuti : I hope you don’t mind, but would it be possible for me to have a conversation with you?
Teacher : ….
A. I can't see any objection
B. Yes, Y ou're okay
C. I would like to
D. I am alright

Jawaban:
A. I can't see any objection


10. Which is not included as religious days celebrated in US ?
A. St. Patrick's Day
B. Halloween
C. Easter
D. Christmas

Jawaban:
B. Halloween


11. The celebration day in which people use the three leafed shamrock to explain the Trinity in called …day .
A. Christmas
B. Easter
C. Halloween
D. St. Patrick's

Jawaban:
D. St. Patrick's


12. St. Patrick’s Day becomes a religious day which is proved by St.Patrick’s effort in ….
A. converting the pagan into Christianity
B. establishing monasteries across the Ireland
C. setting up schools and churches
D. adopting his names from St.Palladius

Jawaban:
A. converting the pagan into Christianity


13. In celebrating Christmas people decorate the Christmas tree while in Easter people … the Easter eggs.
A. collect
B. distribute
C. buy
D. decorate

Jawaban:
A. collect


14. The celebration day in which people make chocolate candies in the form of eggs and rabbits it means that they are celebrating ….Day .
A. Halloween
B. Summer's End
C. Easter
D. Thanksgiving

Jawaban:
C. Easter


15. When do the people of US celebrate Thanksgiving day? In the ….
A. third Monday in February
B. fourth thursday of November
C. last Monday in May
D. first Monday of September

Jawaban:
B. fourth thursday of November


16. Thousand of years ago, people celebrated Summer ’s End. They thanked the sun for the good harvest. This event was happened in ….
A. USA
B. Germany
C. Denmark
D. England

Jawaban:
D. England


17. The aim of Thanksgiving Day celebrated by Americans is to give thanks for their ….
A. good fortune
B. efforts
C. freedom
D. independence

Jawaban:
A. good fortune