Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

45 Pertanyaan Parts of Speech Beserta Jawaban

Soal Pilgan Materi Parts of Speech


16. The space between my room and my brother’s room is so wide
a. Verb
b. Preposition
c. Conjunction
d. Adjective

Jawaban:
c. Conjunction


17. If we run this program (well), we can get extra bonus from our boss.
a. Adjective
b. Verb
c. Preposition
d. Adverb

Jawaban:
d. Adverb


18. On Sundays, I (swim) from six to eleven in the morning.
a. Adjective
b. Verb
c. Preposition
d. Adverb

Jawaban:
b. Verb


19. I will go to one of beautiful (islands) in Indonesia this month.
a. Adjective
b. Verb
c. Preposition
d. Noun

Jawaban:
d. Noun


20. I haven’t finished my project (because) I am very busy.
a. Conjunction
b. Verb
c. Preposition
d. Adverb

Jawaban:
a. Conjunction


21. I don’t (believe) him because he has lied to me for many times.
a. Adjective
b. Verb
c. Conjunction
d. Adverb

Jawaban:
b. Verb


22. Tara cooked (chicken) soup, but that was not delicious.
a. Adjective
b. Verb
c. Noun
d. Adverb

Jawaban:
c. Noun


23. After (taking) a bath, let’s go to the campus.
a. Adjective
b. Verb
c. Preposition
d. Noun

Jawaban:
d. Noun


24. Me and my family will go to one of high lands in Indonesia called Dieng
a. Pronoun
b. Noun
c. Adjective
d. Adverb

Jawaban:
b. Noun


25. I bought an (expensive) book at the mall.
a. Adjective
b. Verb
c. Noun
d. Conjunction

Jawaban:
a. Adjective


26. My mother buy a cheap book at the book store
a. Adjective
b. Noun
c. Pronoun
d. Adverb

Jawaban:
a. Adjective


27. She drives very (carefully) because she has a traumatic car accident.
a. Adjective
b. Verb
c. Preposition
d. Adverb

Jawaban:
d. Adverb


28. (We) got a room with very beautiful view here but it is very expensinve.
a. Adjective
b. Pronoun
c. Preposition
d. Adverb

Jawaban:
b. Pronoun


29. You should (try) the new dish in the restaurant near my office.
a. Adjective
b. Verb
c. Preposition
d. Adverb

Jawaban:
b. Verb


30. Don’t try to (approach) him when he is angry.
a. Adjective
b. Verb
c. Preposition
d. Adverb

Jawaban:
b. Verb