Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

64 Pertanyaan Tentang Clause Beserta Jawaban

Soal (Uraian) Materi Clause

23. What is the main clause?

Jawaban:
A main clause is a clause that contains a subject and an object. Main clauses make sense on their own. 'I like bananas. ' is a simple sentence which is made up of a main clause. This is a compound sentence: it is made up of two main clauses: 'I like bananas' and 'I like grapes'.


24. How do you identify a clause?

Jawaban:
Steps to identifying clauses
1. Identify any verbs and verb phrases. A clause always contains at least one verb, typically a lexical verb. ...
2. Identify any conjunctions. ...
3. Check again.


25. What is the difference between a relative clause and a subordinate clause?

Jawaban:
A relative clause is a specific type of subordinate clause that adapts, describes or modifies a noun. Relative clauses add information to sentences by using a relative pronoun such as who, that or which. The relative clause is used to add information about the noun, so it must be 'related' to the noun.


26. What are the two major difference between a phrase and a clause?

Jawaban:
The short answer: clauses contain a subject and its verb, while phrases do not. Note that phrases may contain nouns and verbals, but won't have the noun as the verb's actor. I do not understand what is meant by verbals and the noun as the verb's actor may as well be written in Swedish (of which I know not one word!).


27. How do you identify a dependent clause?

Jawaban:
If the noun clause is acting as the subject of the sentence, it is not dependent. However, if the noun clause is taking the place of an object, it is a dependent clause. Noun clauses can begin with either interrogative pronouns (who, what, when, where, how, why) or expletives (that, whether, if)


28. Can a dependent clause be one word?

Jawaban:
A dependent clause is a group of words with a subject and a verb. It does not express a complete thought so it is not a sentence and can't stand alone. These clauses include adverb clauses, adjective clauses and noun clauses.


29. What are Verbless clauses?

Jawaban:
In English grammar, a verbless clause is a clause-like construction in which a verb element is implied but not present. Such clauses are usually adverbial, and the omitted verb is a form of be. Also known as a free adjunct (or a free adjunct without a verbal form) and a nominal sentence


30. How do you explain a clause?

Jawaban:
In its simplest form, a clause in grammar is a subject plus a verb. The subject is the entity “doing” the action of the sentence and the verb is the action that subject completes. A clause creates a complete thought (an idea or a statement that can stand alone).


31. What words are clauses?

Jawaban:
A clause is a group of words that includes a subject and a verb. (A clause functions as an adjective, an adverb, or a noun.) A clause contrasts with a phrase, which does not contain a subject and a verb.


32. Is it a phrase or a clause calculator?

Jawaban:
A phrase is a group of words in a sentence that does NOT contain a subject and a verb. In other words, in a sentence, one part with subject and verb is a clause while the rest of it without those two parts of speeches is a phrase. Example: On the wall, in the water, over the horizon.


33. How many clauses are there in English grammar?

Jawaban:
There are four basic types of main clause: declaratives (statements), interrogatives (questions), imperatives (orders/instructions) and exclamatives (used for exclamations).


34. What is the use of clauses?

Jawaban:
A clause is the basic building block of a sentence; by definition, it must contain a subject and a verb. Although they appear simple, clauses can function in complex ways in English grammar. A clause can function as a simple sentence, or it may be joined to other clauses with conjunctions to form complex sentences


35. How do you divide clauses?

Jawaban:
Clauses can be divided into two kinds: dependent and independent. A dependent clause contains a subject and verb, but cannot stand on its own as a complete sentence; an independent clause includes a subject and a verb, and expresses a complete thought.


36. What type of clause starts with if?

Jawaban:
Conditional sentences
Conditional sentences consist of a main clause and a conditional clause (sometimes called an if-clause). The conditional clause usually begins with if or unless. The conditional clause can come before or after the main clause. We'll be late if we don't leave now.


37. What is a Dependant clause example?

Jawaban:
Damian won't be able to play in the game because he injured his foot. (Because he injured his foot is a dependent clause. It contains the subject he and the verb injured. The clause does not express a complete thought and cannot stand on its own as a sentence.)


38. How do you combine two independent clauses?

Jawaban:
To combine two independent clauses (complete sentences), use a semicolon or a comma and conjunction. To attach a dependent clause, use a comma if it comes before the independent clause; use no comma if it comes after the independent clause, unless it is a “contrast word” (although, though, even though, whereas).


39. Who or whom dependent clauses?

Jawaban:
Pronoun case in a dependent clause is determined by its function in the clause, no matter how that clause functions in the sentence. If the pronoun acts as a subject or subject complement in the clause, use "who" or "whoever." If the pronoun acts as an object, use "whom" or "whomever."


40. How do you convert a phrase into a clause?

Jawaban:
Include the predicate or verb you want the subject of the sentence to perform to the phrase that you are transforming into a clause. For example, add the past tense of the verb walk (walked) to the phrase "in the house." Now the phrase "in the house" reads "Joey walked in the house" and is an independent clause


41. Can a clause have two verbs?

Jawaban:
In English, sentences have two basic parts: a subject and a verb. ... In fact, any phrase that contains both a subject and a verb is a clause. Some clauses can contain two verbs. These constructions are called compound verbs, meaning that two verbs appear in a single sentence, even when there is only one subject.


42. What is the object of a clause?

Jawaban:
An object is one of the five major elements of clause structure. The other four are subject, verb, adjunct and complement. Objects are typically noun phrases (a noun or pronoun and any dependent words before or after it). Objects normally follow the verb in a clause: Everyone likes her.


43. What is the difference between conditionals and clauses?

Jawaban:
As verbs the difference between clause and condition
is that clause is (shipping) to amend (a bill of lading or similar document) while condition is to subject to the process of acclimation.