Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

37 Quiz Correlative Conjunction Beserta Jawaban

Soal PG Materi Correlative Conjunction

26. Either the teacher ... the students are planning to come.
A. nor
B. or
C. and
D. but also

Jawaban:
B. Or


27. Not only my car ... my motorcycle is broken.
A. either
B. but also
C. both
D. and

Jawaban:
B. But also


28. Both Emily ... Cathy are from Paris.
A. nor
B. or
C. and
D. but also

Jawaban:
C. And


29. I have met ... his father and his mother.
A. either
B. both
C. neither
D. and

Jawaban:
B. Both


30. Neither Jack ... Clark are here.
A. nor
B. and
C. or
D. but also

Jawaban:
A. Nor


31. I’ll buy either book ... magazine tomorrow.
A. or
B. and
C. nor
D. but also 

Jawaban:
A. Or


32. He likes ... coffee nor tea.
A. both
B. neither
c. either
d. and

Jawaban:
B. Neither


33. I’ll eat ... pancake or salad.
A. neither
B. either
C. but also
D. and

Jawaban:
B. Either


34. She is neither polite ... funny.
A. Or
B. Nor
C. Not
D. Yet

Jawaban:
B. Nor


35. ... that is the case, ... I’m not surprised about what’s happening.
A. If / then
B. No sooner / than
C. Scarcely / when
D. Whether / or

Jawaban:
A. If / then


36. Have you made a decision about ... to go to the movies ... not?
A. If / then
B. Either / or
C. Whether / or
D. What with / and

Jawaban:
C. Whether / or


37. .... had I put my umbrella away, ... it started raining.
A. No sooner / than
B. If / then
C. What with / and
D. Neither / nor

Jawaban:
A. No sooner / than