Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

64 Quiz Materi Clause Beserta Jawaban

Soal (Esai) Materi Clause

44. Are Appositives dependent clauses?

Jawaban:
A dependent clause, or subordinate clause, adds information to the sentence by acting as an adjective, adverb, or noun. ... In the appositive form, it adds a description of the book to the sentence.


45. How do you know how many clauses a sentence?

Jawaban:
Look for a sentence that forms a complete thought and contains a verb and subject. "He ran down the street" is an independent clause. An independent clause must not include dependent marker words like "if," "after," "although," "because" and "when."


46. How do we write a clause?

Jawaban:
Operative clauses identify the actions or recommendations made in a resolution. Each operative clause begins with a verb (called an operative phrase) and ends with a semicolon. Operative clauses should be organized in a logical progression, with each containing a single idea or proposal, and are always numbered.


47. What is a clause made up of?

Jawaban:
In Language, a clause is a part of the sentence that contains a verb. A typical clause consists of a subject and a predicate, the latter typically a verb phrase, a verb with any objects and other modifiers.


48. What type of sentence contains two main clauses?

Jawaban:
Types of Sentence
1. Simple sentences - a sentence made up of a single main clause. ...
2. Compound sentences - a sentence made up of two main clauses and connected with a coordinating conjunction. ...
3. Complex sentences - a sentence made up of a main clause and a subordinate clause, connected with a subordinating conjunction.


49. What sentence type involves two main clauses?

Jawaban:
A sentence with two or more independent clauses plus one or more dependent clauses is called compound-complex or complex-compound. In addition to a subject and a verb, dependent clauses contain a subordinating conjunction or similar word. There are a large number of subordinating conjunctions in English.


50. How do you find the main clause and subordinate clause in a sentence?

Jawaban:
Main clauses have a subject and verb and can stand on their own. Subordinate clauses begin with a conjunction and therefore cannot stand on their own. They leave the reader thinking “yes…and then?


51. What are the two independent clauses?

Jawaban:
A compound sentence = 2 independent clauses (joined correctly!) Here is an independent clause (simple sentence): It contains a subject (Tom), a verb (saw), and a complete thought.


52. How do you introduce a relative clause?

Jawaban:
We must first move the relative pronoun to the beginning of the clause, and then we can combine the clauses to make a complex sentence. We then place the relative clause after the noun in the simple sentence to form the complex sentence.


53. Do you use a comma before a relative clause?

Jawaban:
The relative pronouns are: who, whom, whose, which, and that. Relative pronouns introduce subordinate clauses functioning as adjectives. Use commas to set off nonrestrictive subordinate clauses, and do not use commas to set off restrictive clauses.


54. How do you identify phrases and clauses?

Jawaban:
However, there is an easy way to tell if you're using a phrase or a clause. The main difference is that clauses have both a subject and a predicate; phrases do not. Phrases are part of clauses. They add meaning to sentences, but the sentence can exist without a phrase.


55. What are the two types of clauses?

Jawaban:
Clauses are mainly of two types:
1. Independent Clause.
2. Dependent Clause.


56. Can a clause stand alone?

Jawaban:
Like a phrase, a clause is a group of related words; but unlike a phrase, a clause has a subject and verb. An independent clause, along with having a subject and verb, expresses a complete thought and can stand alone as a coherent sentence.


57. What is main clause and dependent clause?

Jawaban:
A subordinate clause is a clause that cannot stand alone as a complete sentence; it merely complements a sentence's main clause, thereby adding to the whole unit of meaning. Because a subordinate clause is dependent upon a main clause to be meaningful, it is also referred to as a dependent clause.


58. What words start dependent clauses?

Jawaban:
A dependent (or subordinate) clause begins with a subordinating conjunction, such as if, after, before, because, although, or when, and it requires the support of an independent clause to constitute a complete sentence


59. How do you know if a clause is Nonfinite?

Jawaban:
A non-finite clause is a subordinate clause that is based on a to-infinitive or a participle. It contains a verb that does not show tense, which means it does not show the time at which something happened. There are three types of nonfinite clauses. In this clause, the verb comes after the word to.


60. Is since I was upset a phrase or a clause?

Jawaban:
A dependent clause has both a subject and a verb, but is not a complete sentence and does not express a complete thought. ... Some examples of dependent clauses include: When we get enough snow. Because I was upset


61. How do you identify a dependent clause and independent clause?

Jawaban:
An independent clause is a group of words that contains a subject and verb and expresses a complete thought. An independent clause is a sentence. Jim studied in the Sweet Shop for his chemistry quiz. A dependent clause is a group of words that contains a subject and verb but does not express a complete thought.


62. Is a main clause and independent clause?

Jawaban:
An independent clause (or main clause) is a clause that can stand by itself as a simple sentence. An independent clause contains a subject and a predicate and makes sense by itself.


63. Why do we use relative clauses?

Jawaban:
A relative clause can be used to give additional information about a noun. They are introduced by a relative pronoun like 'that', 'which', 'who', 'whose', 'where' and 'when'.


64. How do you teach relative clauses?

Jawaban:
Relatively Speaking 5 Strategies for Teaching Relative Clauses
1. Identify In-text. Like with any new grammar form, students benefit from being introduced to relative clauses through exercises that are based first on simply noticing patterns. ...
2. Introduce the Structure. ...
3. Start to Add Relative Clauses to Sentences. ...
4. Use Scrambled Sentences. ..
5. Create Relevant Writing Tasks.