Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

45 Quiz Parts of Speech Beserta Jawaban

Soal PG Materi Parts of Speech


31. It is (nice) to meet you since we haven’t met each other for two months.
a. Adjective
b. Verb
c. Preposition
d. Adverb

Jawaban:
a. Adjective


32. Learning (English) is very important for students.
a. Noun
b. Verb
c. Preposition
d. Adverb

Jawaban:
a. Noun


33. I don’t know how to fix the (problem).
a. Adjective
b. Verb
c. Preposition
d. Noun

Jawaban:
d. Noun


34. She was the best students (in) this university.
a. Adjective
b. Verb
c. Preposition
d. Adverb 

Jawaban:
c. Preposition


35. I like (playing) jazz music.
a. Adjective
b. Verb
c. Noun
d. Adverb

Jawaban:
c. Noun


36. (Dita) is an amazing English teacher at school.
a. Adjective
b. Verb
c. Preposition
d. Noun

Jawaban:
d. Noun


37. The dog (keeps) running with the other dogs.
a. Adjective
b. Verb
c. Preposition
d. Adverb

Jawaban:
b. Verb


38. She brought (her) old car to the garage.
a. Pronoun
b. Verb
c. Preposition
d. Adverb

Jawaban:
a. Pronoun


39. He probably loves (you) now.
a. Pronoun
b. Verb
c. Preposition
d. Adverb

Jawaban:
a. Pronoun


40. He is (smart), but is he professional?
a. Adjective
b. Verb
c. Preposition
d. Adverb

Jawaban:
a. Adjective


41. I am not ready to get married this (year).
a. Adjective
b. Verb
c. Noun
d. Adverb

Jawaban:
c. Noun


42. My students haven’t finished their homework because they are very busy with final examination
a. Noun
b. Pronoun
c. Conjunction
d. Interjection

Jawaban:
c. Conjunction


43. My mother can’t believe that i can lift 50 kgs of rice
a. Adverb
b. Interjection
c. Adjective
d. Verb

Jawaban:
d. Verb


44. Smith warmed chicken soup on the stove
a. Noun
b. Pronoun
c. Adjective
d. Adverb

Jawaban:
a. Noun


45. Java Island is a beauty Island where there are so many Holiday destinations on there
a. Verb
b. Pronoun
c. Noun
d. Adverb

Jawaban:
b. Pronoun