Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

43 Quiz Report Text Beserta Jawaban

Soal PG Materi Report Text


30. Read the following text to answer questions number 30-31
Eagles are large, powerfully built birds of prey, with a heavy head and beak. Even the smallest eagles, like the booted eagle (Aquila pennata) (which is comparable in size to a common buzzard (Buteo buteo) or red-tailed hawk (B. jamaicensis)), have relatively longer and more evenly broad wings, and more direct, faster flight – despite the reduced size of aerodynamic feathers. Most eagles are larger than any other raptors apart from some vultures. The smallest species of eagle is the South Nicobar serpent eagle (Spilornis klossi), at 450 g (0.99 lb) and 40 cm (16 in). The largest species are discussed below. Like all birds of prey, eagles have very large hooked beaks for ripping flesh from their prey, strong muscular legs, and powerful talons. The beak is typically heavier than that of most other birds of prey. Eagles’ eyes are extremely powerful, having up to 3.6 times human acuity for the martial eagle, which enables them to spot potential prey from a very long distance.This keen eyesight is primarily attributed to their extremely large pupils which ensure minimal diffraction (scattering) of the incoming light. The female of all known species of eagles is larger than the male.
What is the smallest eagle that mention on the text?
a. Spilornis klossi.
b. Red tailed hawk.
c. Aquila pennata.
d. Buzzard.

Jawaban:
a. Spilornis klossi.


31. From the text we know that …
a. Eagle are the smallest bird.
b. Eagles are large, powerfully built birds of prey.
c. Eagles are weak bird.
d. No one want to pet eagles.

Jawaban:
b. Eagles are large, powerfully built birds of prey.


32. Read the following text to answer questions number 32-33
Roy Hodgson has admitted he did not want his 40-year coaching career to end on the sour note of England’s humiliating defeat against Iceland at Euro 2016 after taking up the reins back at his first club, Crystal Palace, in the Premier League. The former national manager will oversee his first training session at Palace’s Beckenham training ground on Wednesday after signing a two-year contract to succeed Frank de Boer. The Dutchman was sacked this week after only 77 days and four top-flight games in charge, with all of those matches lost without a goal scored en route to leave Palace propping up the Premier League with a daunting run of fixtures ahead. Hodgson, whose first game in charge will be against Southampton on Saturday, had graduated through the youth‑team ranks at Palace, his local club, in the 1960s and has spoken of his pride at a homecoming. Yet he has also admitted the desire to erase memories of that defeat at Nice’s Allianz Riviera last June, which ended his four-year spell with the national team. […] (The Guardian, 12 September 2017)
Roy Hodgson will manage club …
a. Manchester United
b. Southhampton
c. Crystal Palace
d. Manchester City

Jawaban:
c. Crystal Palace


33. Before manage’s a Premier League club, Roy Hodgson manage …
a. Another clubs
b. Argentina clubs
c. AC Milan
d. England National Team

Jawaban:
d. England National Team


34. Question for number 34-38
Whales are sea-living mammals. They therefore breathe air but cannot survive or land. Some species are very large indeed and the blue whale, which can exceed 30 meter length, is the largest animal which lives on earth. Superficially, the whale looks rather like a fish, but there are important difference in its external structure; its tail consists of a pair of broad, flat horizontal paddles (the tail of a fish is vertical) and it has a single nostril on top of its breadth, broad head. The skin is smooth and shiny and beneath it lies a layer of flat (blubber). This is up to 30 meter in thickness and serves to conserve heat and body fluids.
What is the text about?
a. Sea-living mammals
b. The description of mammals
c. The difference between whales and fish
d. Whales

Jawaban:
d. Whales


35. The length of a whale is……..
a. Is generally more than 30 meter
b. May be more than 30 meter
c. Is less than 30 meter
d. Ranges from 30 meter to more than 30 meter

Jawaban:
b. May be more than 30 meter


36. Sentence 1………….
a. Tells an orientation
b. Poses a thesis
c. Shows an abstract
d. Gives a general classification

Jawaban:
d. Gives a general classification


37. What type of text is used by the writer?
a. Narrative
b. Report
c. Recount
d. News items

Jawaban:
b. Report


38. To tell the factual information, the writer uses…….
a. Passive voice
b. Direct speech
c. Reported speech
d. Simple present tense

Jawaban:
d. Simple present tense


39. Question for number 39-43
For many years people believed that the cleverest animals after man were the chimpanzees. Now, however, there is a proof that dolphins may be even cleverer than these big apes. Although a dolphin lives in the sea, it is not a fish. It is a mammal. It is in many ways, therefore, like a human being. Dolphins have a simple language. They are able to talk to one another. It may be possible for man to learn how to talk to dolphins. But, this will not be easy because dolphins cannot hear the kind of sounds man can make. If man wants to talk to dolphins, therefore, he will have to make a third language which both he and the dolphins can understand. Dolphins are also very friendly toward man. They often follow ships. There are many stories about dolphins guiding ships through difficult and dangerous waters.
The text above is in the form of………….
a. Spoof
b. Report
c. Recount
d. Procedure

Jawaban:
b. Report


40. To tell the factual information, the writer mostly uses…………
a. Passive voice
b. Simple past tense
c. Present perfect tense
d. Simple present tense

Jawaban:
d. Simple present tense


41. What kind of animal is dolphin?
a. Insect
b. Fish
c. Mammal
d. Bird

Jawaban:
c. Mammal


42. Why talking to dolphin is not easy?
a. Dolphins cannot hear the kind of man’s sounds
b. Dolphins cannot think as human
c. Dolphins like playing with man
d. Dolphins feel annoyed by man

Jawaban:
a. Dolphins cannot hear the kind of man’s sounds


43. What is the characteristic of dolphin according to the text?
a. Fierce
b. Friendly
c. Naughty
d. Shy

Jawaban:
b. Friendly