Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

40 Soal Appreciation of Literary Works Beserta Jawaban

Kumpulan Soal Pilihan Ganda Materi Appreciation of Literary Works


1. Questions 1 to 4 refer to the following poem.
The gift outright
Robert Frost
The land was ours before we were the land’s.
She was our land more than a hundred years.
Before we were her people. She was ours
In Massachusetts, in Virginia,
But we were England’s, still colonials,
What do you think the land is symbolized with?
A. Colonials.
B. A woman.
C. A man.
D. People.

Jawaban:
B. A woman.


2. What does she or he mean to the writer?
A. She means his mother land or his country
B. She means her mother who delivered him.
C. She was a woman from England.
D. She was the woman he lived with.

Jawaban:
A. She means his mother land or his country


3. What figure of speech do you find in the poem?
A. Personification.
B. Metaphor.
C. Simile.
D. Irony.

Jawaban:
B. Metaphor.


4. What can you learn from the poem?
A. The English colonials felt that America was their home town.
B. The English believed that their ancestors were from America.
C. People who thought that their native land was America.
D. People whose mother were from America.

Jawaban:
A. The English colonials felt that America was their home town.


5. The following poem is for questions number 5 to 14
Read the poem carefully!
THE WIFE OF USHER’S WELL
There lived a wife at Usher’s Well,
And a wealthy wife was she;
She has three stout and stalwart sons,
And sent them o’er the sea.
They hadna been a week from her ,
A week but barely ane,
Whan word came to the carlin (peasant) wife
That her three sons were gane.
They hadna been a week from her ,
A week but barely three,
Whan word came to the carlin wife
That her sons she’d never see.
“I wish the wind may never cease,
Nor flashes in the flood,
Till my three sons come hame to me,
In earthly flesh and blood.”
How is the poem written?
A. It is written in four stanzas, each of which consists of four lines, the second and the fourth lines are indented.
B. It is a four-stanza poem without any writer, and it is written in sixteen lines that are incomplete sentences.
C. It is a poem of four stanzas consisting of four lines, and each line is written in a complete sentence.
D. It is an anonymous poem written in four stanzas, sixteen lines which are complete sentences.

Jawaban:
A. It is written in four stanzas, each of which consists of four lines, the second and the fourth lines are indented


6. How many stanzas are there in the poem?
A. Sixteen.
B. Six.
C. Four
D. Fourteen

Jawaban:
C. Four


7. Which lines are indented in each stanza?
A. Second and forth.
B. Second and third.
C. First and second.
D. First and third.

Jawaban:
A. Second and forth.


8. How is the rhythm of each line of the second stanza of the poem formed?
A. The second and the forth lines have the same rhythm.
B. Each line of the poem has different rhythm.
C. The first line has similar rhythm to the third.
D. All lines have similar rhythm.

Jawaban:
B. Each line of the poem has different rhythm.

9. What is the subject of the poem?
A. Three stout and stalwart boys.
B. A beautiful woman.
C. A mother
D. The sea.

Jawaban:
C. A mother


10. What is the theme presented in the poem?
A. The three naughty boys who went over the sea.
B. The affliction of a mother over her three sons.
C. The wealthy wife who lived in Usher ’s well.
D. The dangerous of the sea.

Jawaban:
B. The affliction of a mother over her three sons.


11. What emotions does the woman in the poem show to the reader?
A. Concerned with and longing for her sons.
B. Sorrowful and dissatisfied with her sons.
C. Cheerful and inconsiderate.
D. Purposeful and affectionate.

Jawaban:
A. Concerned with and longing for her sons.


12. What does the phrase A week but barely anein the second line of the second stanza of the poem mean?
A. Less than a week.
B. Rarely in a week.
C. Once a week.
D. A week ago.

Jawaban:
A. Less than a week.


13. What do the last two lines of the last stanza of the poem mean?
A. The three sons return home safely
B. Her three sons are still on earth.
C. Her sons are always on earth.
D. Her sons still have blood.

Jawaban:
A. The three sons return home safely


14. What is the poem about?
A. The three sons who went over the sea without their mother .
B. A mother who thought that she would never see her sons.
C. A wealthy wife who lived with her three sons.
D. A widow who had three sons.

Jawaban:
B. A mother who thought that she would never see her sons.