Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

55 Soal Causative Verb Beserta Jawaban

Soal Pilihan Ganda Causative Verb dan Jawaban

1. The fact that he was put into prison for something he had not done made his wife ...
A. cry
B. cries
C. crying
D. to cry

Jawaban:  
A. Cry


2. The schoolmaster had the students ... their lessons before the exam.
A. to review
B. review
C. reviewed
D. reviewing

Jawaban: 
B. Review
  

3. Ayunara has beautiful plants in her garden, but they all seem to be dying. I am sure that she ...
A. seldom has them watered
B. has asked somebody to water them
C. never has to water them
D. has always watered them

Jawaban:   
A. Seldom has them watered


4.
A : "I like your garden. It is well-maintained. "
"Do you still have time to tidy it?"
B : Of course not, ... twice a week. "

A. I have tidied it
B. I have to tidy it
C. I have it tidied
D. I ask someone tidy it

Jawaban:  
C. I have it tidied
  

5. "I can't read this letter . I don 't understand French at all. "
" Oh dear! I don 't either , but let' s ... "

A. translate it
B. have it translate
C. get it translated
D. have translated it

Jawaban:  
A. Translate it
  

6. My mother has all dresses made because ...
A. she is a dress maker
B. she cannot sew at all
C. she likes sewing
D. she cannot afford to pay a dressmaker

Jawaban:   
B. She cannot sew at all
  

7. "Is your car new?".
"No, I ... at my brother' s garage. "

A. had only painted it
B. had to paint it only
C. only had it painted
D. had been asked to paint it

Jawaban:  
C. Only had it painted


8. "Where' s your car?".
"I ... . "

A. have serviced it
B. let service it
C. have it serviced
D. let it service

Jawaban:   
C. Have it serviced  


9. I don't have much time to do all my household work, so I always ...
A. have helped somebody
B. have to help somebody
C. have somebody help me
D. help somebody

Jawaban:  
C. Have somebody help me
  

10. The teacher … the students work quietly in the class.
A. Got
B. Made
C. Had
D. Let

Jawaban:   
B. Made
  

11. Tiara … her brother get rid of a mouse in her bedroom.
A. Got
B. Made
C. Had
D. Let

Jawaban:  
C. Had


12. Mr. Joe …. his employees to finish all annual reports in the end of this week.
A. Have
B. Had
C. Has
D. Have had

Jawaban:  
C. Has


13. My grandfather has his wide land….
A. Sell
B. Selling
C. Sold
D. Sells

Jawaban:  
C. Sold


14. The director …his employees to get long leave at the end of the year.
A. Allows
B. Allow
C. Allowing
D. Allowed

Jawaban:  
A. Allows


15. My parents … me to decide what to do in the future.
A. Help
B. Helps
C. Helping
D. Has helped

Jawaban:  
A. Help


16. My aunt … me to drive her new car two days ago
A. Permit
B. Permits
C. Permitted
D. Permitting

Jawaban:  
C. Permitted


17. I have my brother …. my car right now.
A. To repair
B. Repairs
C. Repair
D. Me repairs

Jawaban:  
C. Repair.


18. My father …. me wash the car yesterday.
A. Have
B. Has
C. Had
D. His

Jawaban:  
C. Had.


19. Let’s get mother … a cake on Sunday.
A. To bake
B. Bakes
C. Bake
D. Has bake

Jawaban:  
A. To bake

Soal Pilgan Causative Verb Lengkap Jawaban


20. The student makes the music ….
A. To play
B. Played
C. Plays
D. Playing

Jawaban:  
B. Played


21. She …. me … English.
A. Help – Learns
B. Helps – Learns
C. Helps – Learn
D. Help - learn

Jawaban:  
C. Helps – Learn


22. Nita menyuruh/meminta saya untuk datang ke rumahnya sekarang.
A. Nita has me come to her house right now.
B. Nita make me come to her house right now.
C. Nita gets me to came to her house right now.
D. Nita make me to came to her house right now

Jawaban:  
A. Nita has me come to her house right now.


23. Mario gets his house….
A. Renovate
B. Renovates
C. Renovating
D. Renovated

Jawaban:  
D. Renovated


24. My mother … me to help her finishing her cooking.
A. Allow
B. Allows
C. Allowed
D. Allowing

Jawaban:  
B. Allows


25. My brother lets his car …
A. Borrow
B. Borrowing
C. Borrowed
D. Borrows

Jawaban:  
C. Borrowed


26. My mother …to accompany my little sister to the swimming pool yesterday.
A. Has me
B. Have me
C. Had me
D. Have had me

Jawaban:  
C. Had me


27. Dina ….wait for her in front of bookstore for three hours.
A. Makes me
B. Make me
C. Making me
D. Made me

Jawaban: 
A. Makes me
 

28. Charles is getting his teachers ... him a make-up exam.
A. give
B. given
C. to give
D. to given

Jawaban:  
C. To give


29. The president had his advisors ... a press conference.
A. arranged
B. to arrange
C. arrange
D. to arranged

Jawaban:  
C. Arrange


30. Emma got her paper .... by a friend.
A. type
B. typed
C. to type
D. to typed

Jawaban: 
B. Typed
 

31. Mrs. Claire had her house ... .
A. paint
B. painted
C. to paint
D. to paint

Jawaban:  
B. Painted


32. “Tono is a lazy boy . ”
“Yes, he always wants...for him.

A. everything done
B. having done everything
C. to have done everything
D. everything having been done
E. to have everything done

Jawaban:  
A. Everything done


33. “ What a lovely gown you’re wearing!
Do you make it yourself?”
“No, I ...”

A. to be made
B. had it made
C. had to make it
D. had to made it
E. having made it

Jawaban:  
B. Had it made


34. The teacher helped Carolina ...the research materials.
A. found
B. find
C. finding
D. to find

Jawaban:  
B. Find


35. A stranger helped the lost child ... his home.
A. found
B. finding
C. to find
D. to found

Jawaban:  
C. To find


36. The doctor made the patient ... in bed.
A. stay
B. to stay
C. stayed
D. to stayed

Jawaban:  
A. Stay


37. Dr. Clark is letting the students ... in the papers on Monday.
A. hand
B. handed
C. to hand
D. to handed

Jawaban:  
A. Hand

Pertanyaan Causative Verb & Kunci Jawaban


38. Father gets the plumber ... the leaking tap.
A. fix
B. fixes
C. to fix
D. fixing

Jawaban:  
C. To fix


39. "I'm having trouble with my laptop again. I've done everything I can but It doesn't work properly.
"Why don 't you have Andy ... it?"

A. to fix
B. fix
C. fixes
D. fixed

Jawaban:  
B. Fix


40. " This cake is delicious; Is it home-made?"
"You know it isn't; ... "

A. I baked it myself
B. Linda asked me to bake it
C. I had Linda bake it
D. I had to bake it

Jawaban:  
C. I had Linda bake it


41. "The curtain of my room needs washing. "
" Well, go to the laundry and ... . "

A. wash them
B. they are washed
C. it should wash them
D. have them washed

Jawaban: 
D. Have them washed
 

42. "Can you send the letter ffor me? I'm in a hurry . "
"Don 't worry , I will have Bima ... it for you.

A. fax
B. faxed
C. to fax
D. faxes

Jawaban:  
A. Fax


43. "It is impossible to translate the whole book by yourself. ".
"Y ou're right. I'd like to ... a part it for me. "

A. you have translated
B. you have to translate
C. have you translate
D. have been translating

Jawaban: 
C. Have you translate
 

44. "I fixed the light in the bathroom yesterday , but it went out again today . "
"Why don 't have an electrician ... it?"

A. checking
B. check
C. checks
D. to check

Jawaban:  
B. Check


45. Ferdi … a competent mechanic to repair his SUV car this morning.
A. Got
B. Made
C. Had
D. Let

Jawaban:  
A. Got


46. She … her daughter put the cherries on the cake.
A. Got
B. Made
C. Had
D. Let

Jawaban:  
D. Let


47. They have their trash … today.
A. Taken out
B. Take out
C. Wash
D. Washed 

Jawaban: 
A. Taken out
 

48. Joko ingin menyuruh/meminta mainannya diambilkan.
A. Joko wants to gets his toy taken.
B. Joko wants to get his toy taken.
C. Joko wants to get his toy be taken.
D. Joko want to gets his toy be taken.

Jawaban:  
B. Joko wants to get his toy taken.


49. Don’t let me...to take my keys to the house with me.
A. forget
B. forgot
C. to forget
D. to forgot

Jawaban:  
A. Forget


50. The manager is making his workers ... this document.
A. sign
B. signed
C. to sign
D. to signed

Jawaban:  
A. Sign


51. The curtains are dirty, we ... at the dir ty cleaner .
A. must have washed them
B. have washed them
C. must have them washed
D. are washing them
E. washing them

Jawaban:  
C. Must have them washed


52. I don't know how to arrange these flowers; I'd rather...
A. have to do it
B. have it done
C. have done it
D. do it

Jawaban:  
B. Have it done


53. As he hates shopping, he always has ....
A. done it for someone
B. someone has done it
C. someone do it
D. to do it for someone

Jawaban:  
C. Someone do it


54. "Is no one living with your grandfather in that house?"
" No and he ... anyone do anything for him for years. "

A. never had
B. has never had
C. never has
D. will never have

Jawaban:  
B. Has never had


55. Because she is ill, she wants ... into her room.
A. to have her breakfast brought
B. to have brought her breakfast
C. having her breakfast brought
D. she brings her brreakfast

Jawaban:  
A. To have her breakfast brought