Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

38 Soal Past Future Continuous Tense Beserta Jawaban

Soal Pilihan Ganda Past Future Continuous Tense dan Jawaban

1. Indah told me that ... at 9 o’clock this morning.
A. she would be coming
B. would be taking place
C. would be blowing
D. would be traveling

Jawaban:  
A. She would be coming


2. I had a feeling that the match ... smoothly last week.
A. she would be coming
B. would be taking place
C. would be blowing
D. would be traveling

Jawaban:  
B. Would be taking place


3. Our government said that the wind ... hard by this time yesterday.
A. she would be coming
B. would be taking place
C. would be blowing
D. would be traveling

Jawaban:
C. Would be blowing
   

4. My family ... together, if my grandmother was healthy.
A. she would be coming
B. would be taking place
C. would be blowing
D. would be traveling

Jawaban:   
D. Would be traveling
  

5. Sakamoto ... at UNILEVER last year, but he was fired.
A. would be working
B. would be raining
C. would be holding
D. would be still having fun

Jawaban:  
A. Would be working
  

6. My grandmother thought that yesterday ... all the day.
A. would be working
B. would be raining
C. would be holding
D. would be still having fun

Jawaban:  
B. Would be raining


7. Farhat Trabas predicted that Golkar ... the Munas at Bali on 10th January 2016.
A. would be working
B. would be raining
C. would be holding
D. would be still having fun

Jawaban:   
C. Would be holding
  

8. If the police did not forbid us, we ... together on the beach last night.
A. would be working
B. would be raining
C. would be holding
D. would be still having fun

Jawaban:   
D. Would be still having fun
  

9. I would be ...... Indonesian anthem last Monday
A. Finishing
B.Would be blowing
C. Would blowing
D. Singing

Jawaban:   
D. Singing
  

10. Wira told me that he …attending the conference at 9 o’clock this morning.
A. Would
B. Would be
C. Will
D. Will be

Jawaban:  
B. Would be
  

11. My brother would not be ..... Thesis last week
A. Finishing
B.Would be blowing
C. Would blowing
D. Singing

Jawaban:   
A. Finishing
  

12. Andi planned to do some soil tests in the laboratory at 9 a.m yesterday. He would … soil samples by 8 a.m that morning.
A. To prepare
B. Prepare
C. Be preparing
D. Be prepare

Jawaban:   
C. Be preparing
  

13. She ……copying the materials at 10 o’clock this morning.
A. Was
B. Will
C.Would
D. Would be 

Jawaban:  
D. Would be

Soal Pilgan Past Future Continuous Tense Lengkap Jawaban


14. My daughter would …TV at eight o’clock last night.
A. Be watch
B. Be watching
C. Watching
D. Been watching

Jawaban:  
B. Be watching


15. She had a feeling that the show …taking place smoothly at 7 p.m last week.
A. Will be have
B. Will be
C. Wouldn’t
D. Wouldn’t be

Jawaban:  
D. Wouldn’t be


16. My father thought the wind …hard by this time yesterday.
A. Would be blowing
B. Would blowing
C. Would been blowed
D. Would be blow

Jawaban:  
A. Would be blowing


17. I would … English with my classmates at 2 p.m. last Friday.
A. Discussing
B. Discuss
C. Be discuss
D. Be discussing

Jawaban: 
D. Be discussing
 

18. They … taking an English exam at 10 a.m. yesterday.
A. Would be
B. Would been
C. Would
D. Will

Jawaban:  
A. Would be


19. We … a football game at 11 p.m. last night.
A. Would be watching
B. Would been watch
C. Would be watch
D. Would be watch

Jawaban:  
A. Would be watching


20. This time last year, she would …Economics at the University of Toronto.
A. Studied
B. Been studying
C. Study
D. Be studying

Jawaban:  
D. Be studying


21. Oscar ... anywhere when you visited him on Sunday
A. wouldn't be going
B. wouldn't be gone
C. wouldn't been going
D. wouldn't be go
E. wouldn't been gone

Jawaban:  
A. Wouldn't be going


22. If I phoned him at 10 o'clock last night, ... soundly?
A. would he be sleeping
B. would be he sleeping
C. would he is sleeping
D. would is he sleeping
E. would he be slept

Jawaban:  
A. Would he be sleeping


23. If she called you at 8 o'clock last Monday, ... in your office?
A. would be you working
B. would you be worked
C. would you been work
D. would you be working
E. would you are working

Jawaban:  
D. Would you be working


24. My father ... preparing for his vacation
A. is would
B. would is
C. would be
D. would to be
E. would been

Jawaban:  
C. Would be


25. He ... about swimming when you came to the swimming pool
A. would learning
B. would have learning
C. would been learning
D. would be learned
E. would be learning

Jawaban: 
E. Would be learning
 

26. ... some delicious foods when my father came to his hous
A. would be playing
B. would not be watching
C. Would mother be cooking
D. would not be studying

Jawaban:  
C. Would mother be cooking

Pertanyaan Past Future Continuous Tense & Kunci Jawaban


27. Cindy ... any article when he invited her to watch the movie
A. wouldn't be not writing
B. wouldn't be writing
C. wouldn't is writing
D. would is not writing
E. wouldn't be written

Jawaban:
B. Wouldn't be writing
  

28. When the teacher entered the class, They ... the problem very seriously
A. would be discussed
B. would are discussing
C. would be discussing
D. would are discussed
E. would been discussing

Jawaban:  
C. Would be discussing


29. When they did their homework, I ...TV
A. would be not watching
B. wouldn't been watched
C. wouldn't been watching
D. wouldn't be watched
E. wouldn't be watching

Jawaban:  
E. Wouldn't be watching


30. When they arrived at my house, We .... our son's birthday
A. would be celebrated
B. would been celebrating
C. would are celebrating
D. would be celebrating
E. are would celebrating

Jawaban:  
D. Would be celebrating


31. ... spending their holiday in Bali?
A. Would are they
B. Are would they
C. Would they are
D. Would be they
E. Would they be

Jawaban:  
E. Would they be


32. Andrew ... football when his friends came to his house.
A. would be playing
B. would not be watching
C. Would mother be cooking
D. would not be studying

Jawaban:  
A. Would be playing


33. Siska ... movie when her mother came back home.
A. would be playing
B. would not be watching
C. Would mother be cooking
D. would not be studying

Jawaban:  
B. Would not be watching


34. Donita ... English when the phone rang.
A. would be playing
B. would not be watching
C. Would mother be cooking
D. would not be studying

Jawaban:  
D. Would not be studying


35. ... English when the phone rang?
A. Would Donita be studying
B. Monica would be cooking
C. Would you be having
D. would be taking place

Jawaban:  
A. Would Donita be studying


36. ... some cakes if I bought the ingredients.
A. Would Donita be studying
B. Monica would be cooking
C. Would you be having
D. would be taking place

Jawaban:  
B. Monica would be cooking


37. ... lunch outside if your wife was given you 2 slices of bread?
A. Would Donita be studying
B. Monica would be cooking
C. Would you be having
D. would be taking place

Jawaban:  
C. Would you be having


38. If Jokowow came, Sriwijaya vs Persib ... at Gelora Bung Karno.
A. Would Donita be studying
B. Monica would be cooking
C. Would you be having
D. would be taking place

Jawaban:  
D. Would be taking place