Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

37 Soal Correlative Conjunction Beserta Jawaban

Soal Pilihan Ganda Materi Correlative Conjunction

1. This salad is ... delicious ... healthy.
A. Whether / or
B. Both / and
C. Scarcely / when
D. Rather / than
 
Jawaban:
B. Both / and


2. I like ... to sing opera, ... to spend my spare time practicing ballroom dances.
A. not only / but also
B. whether / or
C. neither / nor
D. not / but

Jawaban:
A. Not only / but also


3. The test was ... very short ... quite easy.
A. not / but
B. both / and
C. whether / or
D. scarcely / when

Jawaban:
B. Both / and


4. ... Joe... his sisters could understand what their parents were saying when they spoke French.
A. Whether / or
B. No sooner / than
C. Rather / than
D. Neither / nor

Jawaban:
D. Neither / nor


5. I would go fishing ... doing nothing
A. rather, than
B. as, as
C. If, then
D. Between, and

Jawaban: 
A. Rather, than
  

6. I will finish my work ... soon ... possible
A. rather, than
B. as, as
C. If, then
D. Between, and

Jawaban: 
B. As, as
  

7. ... the concert is cancelled, ... I would start shopping
A. rather, than
B. as, as
C. If, then
D. Between, and

Jawaban: 
C. If, then
  

8. Niki: ... Rika ... Rina, which of the girls you think is prettier?
A. rather, than
B. as, as
C. If, then
D. Between, and

Jawaban: 
D. Between, and
  

9. I love playing ... violin ... piano
A. Both, and
B. Either, or
C. Neither, nor
D. Not only, but also

Jawaban:
A. Both, and


10. ... Fandi ... his employeed are not coming to the meetin
A. Both, and
B. Either, or
C. Neither, nor
D. Not only, but also

Jawaban:
B. Either, or


11. ... I ... my friends are interested in the music.
A. Both, and
B. Either, or
C. Neither, nor
D. Not only, but also

Jawaban: 
C. Neither, nor
  

12. She is ... beautiful ... talented.
A. Both, and
B. Either, or
C. Neither, nor
D. Not only, but also

Jawaban: 
D. Not only, but also
  

13. Ian is ... a busy man ... he can’t come to your birthday
A. Such, that
B. Either, or
C. Neither, nor
D. Not only, but also

Jawaban:
A. Such, that


14. Whales, dolphins, and walruses are … fish … mammals.
A. Not, but
B. Not only, but also
C. Between, or
D. Whether, or

Jawaban:
A. Not, but


15. Lia and I discussed … to attend the meeting … have a representative attend in our place.
A. Between, or
B. Whether, or
C. Not, but
D. Not only, but also

Jawaban:
B. Whether, or


16. … had hotel housekeeper left … the guests entered the room.
A. Hardly, than
B. No sooner, than
C. Between, or
D. Whether, or

Jawaban:
B. No sooner, than


17. The more you smile, … you will get positive reactions from others.
A. The less
B. The more
C. Nor
D. or

Jawaban:
B. The more


18. Neither the woman … her daughter has a posititive attitude.
A. Nor
B. or
C. The less
D. The more

Jawaban:
A. Nor


19. I would like to try both the classic tiramisu … creamy cheesecake recipes.
A. or
B. And
C. To
D. Than

Jawaban:
B. And


20. She would rather wash clothes by hand … use a dishwasher.
A. To
B. Than
C. or
D. And

Jawaban:
B. Than


21. Choosing between staying at home … working full-time were not easy for her.
A. And
B. To
C. or
D. Nor

Jawaban:
A. And


22. Do you know the distance from Earth … Mars?
A. And
B. To
C. or
D. Nor

Jawaban:
B. To


23. You can either wear open-toe sandals … shoes to work at the office.
A. or
B. Nor
C. And
D. To

Jawaban:
A. Or


24. Emily is ... pretty but also smart.
A. both
B. neither
C. not only
D. and

Jawaban:
C. Not only


25. The research project will take ... time and money.
A. both
B. either
C. neither
D. and

Jawaban:
A. Both


26. Either the teacher ... the students are planning to come.
A. nor
B. or
C. and
D. but also

Jawaban:
B. Or


27. Not only my car ... my motorcycle is broken.
A. either
B. but also
C. both
D. and

Jawaban:
B. But also


28. Both Emily ... Cathy are from Paris.
A. nor
B. or
C. and
D. but also

Jawaban:
C. And


29. I have met ... his father and his mother.
A. either
B. both
C. neither
D. and

Jawaban:
B. Both


30. Neither Jack ... Clark are here.
A. nor
B. and
C. or
D. but also

Jawaban:
A. Nor


31. I’ll buy either book ... magazine tomorrow.
A. or
B. and
C. nor
D. but also 

Jawaban:
A. Or


32. He likes ... coffee nor tea.
A. both
B. neither
c. either
d. and

Jawaban:
B. Neither


33. I’ll eat ... pancake or salad.
A. neither
B. either
C. but also
D. and

Jawaban:
B. Either


34. She is neither polite ... funny.
A. Or
B. Nor
C. Not
D. Yet

Jawaban:
B. Nor


35. ... that is the case, ... I’m not surprised about what’s happening.
A. If / then
B. No sooner / than
C. Scarcely / when
D. Whether / or

Jawaban:
A. If / then


36. Have you made a decision about ... to go to the movies ... not?
A. If / then
B. Either / or
C. Whether / or
D. What with / and

Jawaban:
C. Whether / or


37. .... had I put my umbrella away, ... it started raining.
A. No sooner / than
B. If / then
C. What with / and
D. Neither / nor

Jawaban:
A. No sooner / than