Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

49 Soal Polite Request Beserta Jawaban

Soal Pilihan Ganda Polite Request dan Jawaban

1. ... you open the door please?
A. Could
B. Would
C. Can
D. Will

Jawaban:  
B. Would


2. ... you mind returning this pen to Deva?
A. Could
B. Would
C. Can
D. Will

Jawaban:
B. Would   


3. ... you mind explaining the material again?
A. Could
B. Would
C. Can
D. Will

Jawaban:  
B. Would  


4. ... you mind closing the refrigerator?
A. Could
B. Would
C. Can
D. Will

Jawaban:
B. Would   


5. ... you come to Roni house tonight?
A. Could
B. Would
C. Can
D. Will

Jawaban:   
D. Will  


6. ... you mind collecting my clothes from the wardrobe please?
A. Could
B. Would
C. Can
D. Will

Jawaban: 
B. Would  


7. ... you mind buying the book for me?
A. Could
B. Would
C. Can
D. Will

Jawaban:  
B. Would  


8. ... you stay here with me?
A. Could
B. Would
C. Can
D. Will

Jawaban:   
D. Will  


9... you mind going to the book store please?
A. Could
B. Would
C. Can
D. Will

Jawaban:   
B. Would  


10. ... you buy me food now?
A. Could
B. Would
C. Can
D. Will

Jawaban:  
D. Will


11. ... you mind going to the church on Sunday?
A. Could
B. Would
C. Can
D. Will

Jawaban:   
B. Would  

12. ... you wake me at 8 o’clock tomorrow?
A. Could
B. Would
C. Can
D. Will

Jawaban:  
C. Can


13. … you mind opening the window?
A. Could
B. Would
C. Set up
D. To set up 

Jawaban:   
B. Would


14. ... you like to come to the cinema tonight?
A. Could
B. Can
C. Would
D. Will

Jawaban:  
C. Would


15. Could you … me whom I should contact, please?
A. Tell
B. Told
C. Borrow
D. Lend

Jawaban:  
A. Tell


16. May I … your pencil for a minute?
A. Borrow
B. Lend
C. Help
D. Helping

Jawaban:  
A. Borrow


17. Would you mind … me to remove the virus from my computer?
A. Help
B. Helping
C. Borrow
D. Lend

Jawaban:  
B. Helping

Soal Pilihan Ganda Polite Request Lengkap Jawaban


18. Informal polite request: … please close the door?
A. Will you please
B. Would you please
C. Will you help
D. Will you helping

Jawaban:  
A. Will you please


19.
A: Would you like to come to my house this afternoon?
B: … (negative answer)

A. of course
B. I’d like to, but I can’t
C. Sorry
D. Sure

Jawaban:  
B. I’d like to, but I can’t


20.
A: Might I ask you some question about your health?
B: … (positive answer)

A. Sorry
B. Sure
C. I’d like to, but I can’t
D. of course

Jawaban: 
B. Sure 


21. Do you mind ... the window please?
A. To close
B. Closing
C. Closed
D. Closes

Jawaban:  
B. Closing


22. Would you mind...me with these boxes?
A. Help
B. Helping
C. if helping
D. Helped

Jawaban:  
B. Helping


23. ... I use your computer to print and scan?
A. Could
B. Would
C. Set up
D. To set up

Jawaban:  
A. Could


24. ... you like to see my handicraft?
A. Could
B. Would
C. Set up
D. To set up

Jawaban: 
B. Would 


25. ... you mind filling out this form?
A. Could
B. Would
C. Set up
D. To set up

Jawaban:  
B. Would


26. ... you turn the volume down, please?
A. Could
B. Would
C. Set up
D. To set up

Jawaban: 
A. Could 


27. ... I leave class early today?
A. Could
B. Would
C. Set up
D. To set up

Jawaban: 
A. Could 


28. ... I borrow your ruler for a moment?
A. Could
B. Would
C. Can
D. Will

Jawaban:  
C. Can


29. ... you please open the window?
A. Could
B. Would
C. Can
D. Will

Jawaban:  
D. Will


30. ... I use your telephone for a moment?
A. Could
B. Would
C. Can
D. Will

Jawaban: 
A. Could 


31. Can you bring me a cup of coffe?
A. Could
B. Would
C. Can
D. Will

Jawaban:  
C. Can


32. Can you lend me your dress?
A. Could
B. Would
C. Can
D. Will

Jawaban:  
C. Can


33. Can you help me please?
A. Could
B. Would
C. Can
D. Will

Jawaban:  
C. Can

Pertanyaan Polite Request & Kunci Jawaban


34. ... you tell me about physics?
A. Could
B. Would
C. Can
D. Will

Jawaban:  
A. Could


35. ... you send me his number via WhatsApp?
A. Could
B. Would
C. Can
D. Will

Jawaban:  
C. Can


36. ... you give me a glass of juice?
A. Could
B. Would
C. Can
D. Will

Jawaban:  
C. Can


37. ... you like to come to my home tomorrow?
A. Could
B. Would
C. Can
D. Will

Jawaban:  
B. Would


38. ... I borrows a pen, please?
A. Will
B. Could
C. Would
D. Can

Jawaban:  
B. Could


39. Could you please … the dinner tables?
A. Set up
B. To set up
C. Could
D. Would

Jawaban:  
A. Set up


40. Akbar : “ I’ve forgotten my wallet.
Komar : ”Don’t worry. I .... lend you some money if you like.

A. Could
B. Will
C. Would
D. Can

Jawaban:  
A. Could


41. Can you … me a hundred dollar until tomorrow?
A. Borrow
B. Lend
C. Tell
D. Told

Jawaban:  
B. Lend


42. ... you accept my apology?
A. Could
B. Would
C. Can
D. Will

Jawaban:  
D. Will


43. ... you please answer the phone?
A. Could
B. Would
C. Can
D. Will

Jawaban:  
C. Can


44. ... I borrows a pen, please?
A. Will
B. Could
C. Would
D. Help

Jawaban:  
B. Could


45. Akbar : “ I’ve forgotten my wallet.
Komar : ”Don’t worry. I ... lend you some money if you like.

A. Could
B. Will
C. Would
D. Help

Jawaban:  
B. Could


46. ... you like to come to the cinema tonight?
A. Could
B. Can
C. Would
D. Help

Jawaban:  
C. Would


47. Do you mind ... the window please?
A. to close
B. closing
C. closed
D. help

Jawaban:  
B. Closing


48. Would you mind...me with these boxes?
A. Help
B. Helping
C. if helping
D. Would

Jawaban:  
B. Helping


49. ... I borrow your book?
A. Could
B. Would
C. Can
D. Will 

Jawaban: 
A. Could