Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

150 Soal Structure Beserta Jawaban

Soal Pilihan Ganda Materi Structure

1. Bintang sends a ..... to her parents .
A. pans
B. books
C. letter
D. pens

Jawaban:
C. letter


2. The men are on the park, ..... are playing soccer .
A. they
B. we
C. their
D. our

Jawaban:
A. they


3. The teachers are in school, ..... of them are in the meeting room, others are in the library .
A. any
B. each
C. one
D. some

Jawaban:
D. some


4. Her weekend ..... fabolous.
A. is
B. been
C. are
D. were

Jawaban:
D. were


5. The children .... to the sand today .
A. jumps
B. jump
C. jumping
D. jumped

Jawaban:
B. jump


6. Kalimat berikut yang mengandung transitive verbs adalah .....
A. Lani sings well
B. Susan and Ari went to school last year
C. They always arrive in school on time
D. Teacher teach the lesson

Jawaban:
A. Lani sings well


7. The attraction of the circus is incredible and very sensational. Manakah dari yang berikut termasuk adjective?
A. attraction
B. circus
C. incredible
D. sensation

Jawaban:
C. incredible


8. Apa kesalahan pada kalimat berikut? The green small bag is mine.
A. Penempatan noun
B. Penempatan pronoun
C. Penempatan adjective.
D. Penempatan article

Jawaban:
C. Penempatan adjective.


9. While you go around Bali, you will see puras .....
A. somewhere
B. anywhere
C. everywhere
D. anyway

Jawaban:
C. everywhere


10. Oh, I am ......... good.
A. pretty
B. okay
C. well
D. right

Jawaban:
A. pretty


11. They are late ..... they miss the train.
A. of
B. by
C. about
D. because

Jawaban:
D. because


12. This shoes are different ..... the original.
A. of
B. with
C. to
D. from

Jawaban:
D. from


13. There is .... umbrella you are looking for .
A. a
B. an
C. some
D. the

Jawaban:
B. an


14. Some of .... bags are there.
A. the
B. a
C. an
D. any

Jawaban:
A. the


15. Please choose an university from the best one you ever known.
A. Penggunaan artikel an salah
B. Penggunaan artikel a salah
C. Tidak ada artikel yang cocok
D. Artikel the yang tepat

Jawaban:
A. Penggunaan artikel an salah


16. Manakah dari yang berikut disebut frasa?
A. The driver is in the car
B. A handsome, young Indonesian boy
C. An interesting book is reading by him now.
D. That house is belong to her

Jawaban:
A. The driver is in the car


17. Lots of young ..... of the country work
A. people
B. children
C. parents
D. women

Jawaban:
A. people


18. Manakah dari yang berikut termasuk frasa adjektif yang berfungsi sebagai komplemen?
A. Sad and tired, the man fell to the ground
B. Those men are tall
C. The dog looks fierce
D. The teachers came in

Jawaban:
A. Sad and tired, the man fell to the ground


19. Manakah dari kalimat berikut mengandung auxiliary permission?
A. They might come and stay at that villa
B. Please stay and finish it
C. Would you lift that heavy chair?
D. Would you please open the door , please.

Jawaban:
A. They might come and stay at that villa


20. It ...... better for you to take a rest
A. will
B. would
C. will be
D. would be

Jawaban:
A. will


21. She..... a novel.
A. were writing
B. is writing
C. been writing
D. be writing

Jawaban:
A. were writing


22. My husband and sons .... my parents and stay for a week
A. visiting
B. visits
C. visit
D. be visit

Jawaban:
A. visiting


23. The pens are in the box, ..... are still in the box
A. one
B. ones
C. other
D. others

Jawaban:
A. one


24. Tini goes to the mall. Lita goes to the bank.
A. Tini goes to the mall but Lita goes to the bank.
B. Tini and Lita go to the mall
C. Lita goes with Tini to the bank
D. Lita asked Tini to go to the bank

Jawaban:
A. Tini goes to the mall but Lita goes to the bank.


25. Will you .... ask him for studying ..... request his fail in his examination?
A. as ... as
B.not only .... but also
C. either .... or
D. both .... of

Jawaban:
A. as ... as


26. Hi, what do you ....?
A. do
B. is
C. are
D. a

Jawaban:
A. do


27. The boys is in the field.
A. to be
B. the article
C. the preposition
D. the noun

Jawaban:
A. to be


28. They ... here for more than five years.
A. will
B. would be
C. have stayed
D. have

Jawaban:
A. will


29. They .... Mathematic now.
A. are
B. study
C. studied
D. are studying

Jawaban:
A. are


30. Manakah dari yang berikut kalimat yang mengandung present perfect tense?
A. My sons have gone to Palu forever
B. Tanti had to go to Majene
C. Her parents are going to pick them up
D. Lita will go to Bali

Jawaban:
A. My sons have gone to Palu forever


31. ...we go to the shop yesterday?
A. Does
B. Haven’t
C. Don’t
D. Didn’t

Jawaban:
A. Does


32. The teacher ..... the lesson last week
A. teach
B. is teaching
C. teaches
D. taught

Jawaban:
A. teach


33. Santi .... to Singapore last week.
A. go
b. going
c. was going
D. gone

Jawaban:
A. go


34. The Santos ..... for four years
A. gone
B. have
C. go
D. had gone

Jawaban:
A. gone


35. Ubahlah kalimat berikut menjadi Past Perfect Tense
‘The students were here for three hours and the teacher has not come yet.
A. The students had been here for three hours and the teacher has not come yet
B. The students are here for three hours and the teacher has not come yet
C. The students have been here for three hours and the teacher has not come yet
D. The students had to be here for three hours and the teacher has not come yet

Jawaban:
A. The students had been here for three hours and the teacher has not come yet


36. Yanti and I go to the mini market and buy some kinds of fruit, vegetables, fish and spicies
Manakah dari kalimat berikut yang menunjukkan situasi di atas terjadi in the past perfect progressive tense?
A. Yanti and I will go to the market and buy some kinds of fruit, vegetables, fish and spicies
B. Yanti and I have to go to the market and buy some kinds of fruit, vegetables, fish and spicies
C. Yanti and I had been going to the market and bought some kinds of fruit, vegetables, fish and spicies
D. Yanti and I went to the market and bought some kinds of fruit, vegetables, fish and spicies

Jawaban:
A. Yanti and I will go to the market and buy some kinds of fruit, vegetables, fish and spicies


37. Wina ..... to Karawang next two weeks from now.
A. go
B. goes
C. went
D. will go

Jawaban:
A. go


38. The typist .... to type the complaint letter .
A. is going to
B. is
C. was
D. was typing

Jawaban:
A. is going to


39. Lengkapi kalimat berikut menjadi kalimat dalam bentuk future progressive “They are not working hard now, but they ..... so as soon as they recover from their illness”
A. will be doing
B. will be
C. will be done
D. will be do

Jawaban:
A. will be doing


40. The athlete..... daily from tomorrow for the coming championships
A. will be training
B. be training
C. will
D. trains

Jawaban:
A. will be training


41. We ..... reading this book by Friday
A. will
B. will have finished
C. will be having
D. will have finishing

Jawaban:
B. will have finished


42. Lengkapi kalimat berikut dengan future perfect tense dan future perfect negative ‘I ... it by 12.00
however I .... by 1.00
A. will have repaired; will not have started
B. will repair; will not be repaired
C. will have; will not be having
D. will have repairing; will not be repairing

Jawaban:
A. will have repaired; will not have started


43. Manakah dari yang berikut termasuk kalimat dengan positive degree of adjective?
A. Jaya Wijaya is a very high mountain in indonesia
B. That mountain is the highest in Indonesia
C. It is higher than Rinjani
D. It is the best mountain I ever seen

Jawaban:
A. Jaya Wijaya is a very high mountain in indonesia


44. Bambang is ..... than his friends, he always gets excellent in his lessons.
A. more diligent
B. diligent
C. diligence
D. very diligent

Jawaban:
A. more diligent


45. Rafli is ..... in his family , his sister is shorter than him and his parents too.
A. tall
B. more taller
C. the tallest
D. taller

Jawaban:
C. the tallest


46. Manakah dari kalimat berikut yang disebut positive degree of adverb?
A. He is very good in Mathematics
B. The workers work well
C. The teachers are better than us
D. It’s very good of you to come

Jawaban:
D. It’s very good of you to come


47. Susan ..... than her brother Leonardo today .
A. speak more politely
B. speaks more politely
C. speaking more politely
D. spoke more politely

Jawaban:
B. speaks more politely


48. Our parents work ..... than her children
A. harder
B. more hard
C. hard
D. the hardest

Jawaban:
A. harder


49. It is ..... ruler we ever seen
A. the most longest
B. the longest
C. longest
D. more longer

Jawaban:
B. the longest


50. Nurhayati ....... in her school
A. read the fastest
B. be reading the fastest
C. reads the fastest
D. read the most fast

Jawaban:
C. reads the fastest