Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

30 Soal Noun Clause Beserta Jawaban

Soal Pilihan Ganda Noun Clause dan Jawaban

1. I do not know . . . You are
A. When
B. Where
C. Was
D. if

Jawaban:
B. Where


2. I regret . . . I did not accept your offer
A. That
B. Where
C. Why
D. When

Jawaban: 
C. Why  


3. Do not ask me . . . I can not forgive her
A. Why
B. Who
C. Why
D. How

Jawaban: 
C. Why


4. I realized . . . I was not a rich man
A. That
B. Then
C. When
D. Where

Jawaban: 
A. Tha


5. The reality is …
A. That does everybody need somebody sometimes
B. That everybody needs somebody sometimes
C. That the girl can speak English fluently
D. That can the girl speak English fluently

Jawaban: 
B. That everybody needs somebody sometimes  


6. I’ll wake you up . . . The movie starts
A. That
B. Then
C. When
D. Where

Jawaban: 
C. When  


7. I really hope . . . You can attend our new home thanksgiving ceremony
A. That
B. Then
C. When
D. Where

Jawaban: 
A. That


8. ... You hear is not true
A. if
B. What
C. Whether
D. Does

Jawaban: 
B. What  


9. ... I do is not your business
A. if
B. What
C. Whether
D. Does

Jawaban: 
B. What  


10. ... Rico did was very amazing
A. Who
B. Whom
C. Why
D. That

Jawaban:
D. That

Soal Pilgan Noun Clause Lengkap Jawaban


11. . . . Rita told us earlier was not a lie
a. That
b. if
c. What
d. How

Jawaban:
A. That


12. I promise . . . I will take care of you
A. Whether
B. Why
C. What
D. That

Jawaban:
D. That


13. I predict …
A. That will she be able to make decisions in an emergency situation
B. That she will be able to make decisions in an emergency situation
C. Whoever will listen
D. Will whoever listen

Jawaban:
B. That she will be able to make decisions in an emergency situation


14. Anita talks about her early life experiences with …
A. Whoever will listen
B. Will whoever listen
C. That will she be able to make decisions in an emergency situation
D. That she will be able to make decisions in an emergency situation

Jawaban:
A. Whoever will listen


15. We wonder …
A. If does he work at Philadelphia General Hospital
B. If he works at Philadelphia General Hospital
C. Who Niels Bohr was
D. Who was Niels Bohr

Jawaban:
B. If he works at Philadelphia General Hospital


16. The teacher asked me …
A. Who Niels Bohr was
B. Who was Niels Bohr
C. If does he work at Philadelphia General Hospital
D. If he works at Philadelphia General Hospital

Jawaban:
16. a. Who Niels Bohr was


17. I don’t know …
A. How much does he make a month
B. How much he makes a month
C. That will he get fired
D. That he will get fired

Jawaban:
B. How much he makes a month


18. The worker is afraid …
A. That will he get fired
B. That he will get fired
C. How much does he make a month
D. How much he makes a month

Jawaban:
B. That he will get fired


19. … is awesome.
A. That the girl can speak English fluently
B. That can the girl speak English fluently
C. That does everybody need somebody sometimes
D. That everybody needs somebody sometimes

Jawaban:
A. That the girl can speak English fluently


20. Please tell me . . . Makes you cry
A. if
B. What
C. Whether
D. How

Jawaban:
B. What


Pertanyaan Noun Clause & Kunci Jawaban


21. She wanted to know …
A. if I had applied for the scholarship
B. if had I applied for the scholarship
C. What do they always do in the classroom or lab
D. What they always do in the classroom or lab

Jawaban:
A. if I had applied for the scholarship


22. … is unacceptable.
A. What do they always do in the classroom or lab
B. What they always do in the classroom or lab
C. if I had applied for the scholarship
D. if had I applied for the scholarship

Jawaban:
B. What they always do in the classroom or lab


23. I do not know . . . He has no parents
A. That
B. Why
C. What
D. When

Jawaban:
A. That


24. She is the person . . . I met in front of the school
A. Whom
B. Who
C. That
D. If

Jawaban:
A. Whom


25. I’m not sure . . . He go to work or not today
A. If
B. Whether
C. Does
D. Had

Jawaban:
B. Whether


26. Please tell me . . . Do you want
A. What
B. if
C. When
D. Why 

Jawaban:
A. What


27. . . . I do is to make you happy
A. When
B. How
C. What
D. Where

Jawaban:
C. What


28. I do not know . . . He’s married or not
A. Whether
B. Has
C. Have
D. if

Jawaban:
D. if


29. Can you tell me . . . The accident happened
A. What
B. if
C. Whether
D. When

Jawaban:
D. When


30. Please explain me . . . To make a jar
A. What
B. Can
C. Have
D. How

Jawaban:
D. How